El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exbisbe de Solsona treballarà en una empresa d’inseminació de porcs
  • CA

El cas del bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, continua proporcionant girs de guió inesperats. La penúltima sorpresa va ser quan es va saber que havia demanat iniciar els tràmits per casar-se pel civil. I ara, segons publica el diari Abc, hi ha una altra novetat, en l’àmbit laboral. Segons aquesta informació, Novell treballarà a l’empresa Semen Cardona, una companyia especialitzada en la inseminació porcina. De fet, segons informa en la seva pàgina web, la firma del Bages –situada a pocs quilòmetres de Manresa, on viu Novell amb la seva parella– es dedica a la “innovació en inseminació porcina d’alt valor genètic”. La tria de la feina és coherent amb la formació acadèmica de Novell, ja que és enginyer agrònom.

La companyia Semen Cardona exporta el seu producte a 20 països d’Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia. La seva seu central està situada a Cardona, però compta amb 17 centres d’inseminació artificial, cinc laboratoris, cinc quarantenes d’animals i tres seus internacionals a Espanya, Mèxic i les Filipines.

El cas de Novell va esclatar i es va convertir en un afer incòmode per a l’Església i amb tocs novel·lescos. Després de la decisió sobtada de deixar el càrrec es va saber que tenia una relació amb Silvia Caballol, una escriptora de novel·les eròtiques. Posteriorment, va transcendir també que alguns sectors de l’Església creien que estava posseït i que necessitava un exorcisme, una pràctica totalment homologada en el catolicisme. L’afer ha provocat hermetisme absolut per part de la jerarquia eclesiàstica, que en tot moment ha defensat que va deixar el càrrec per raons estrictament personals i no ha volgut donar cap tipus d’informació ni d’explicacions. Ell mateix també ha mantingut un silenci absolut.

Novell havia sigut sempre un personatge més conegut que altres bisbes per les seves opinions polèmiques, per exemple sobre l’homosexualitat, respecte de la qual s’ha mostrat sempre intransigent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa