El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els exàmens d’FP, ajornats sense nova data per problemes informàtics
  • CA

Les proves de Formació Professional s’han hagut d’ajornar sine die per problemes en la plataforma informàtica. L’Institut Obert de Catalunya ha pres la decisió final d’ajornar els exàmens que s’havien de fer el passat dissabte. En principi, havia traslladat els exàmens al dilluns, però quan van veure que la incidència superava el seu abast van decidir ajornar-los sense data. El problema amb la plataforma d’informàtica afectava molts estudiants i no es podia seguir endavant. “Estem a l’espera d’avaluacions i resolucions per tal de fer una nova convocatòria que s’informarà en els propers dies”, ha dit l’IOC en un comunicat en què també ha lamentat el “neguit” que han pogut patir els estudiants.

Aquest mes hi ha hagut diverses incidències informàtiques que han afectat estudiants. La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) va patir un atac informàtic del tipus ransomware, que va afectar tots els servidors centrals de la universitat, segons va informar la universitat a través de les xarxes socials. La incidència la van detectar els alumnes en no poder entrar al campus virtual, però finalment no va afectar les dades personals.

La Universitat Autònoma de Barcelona també va patir un ciberatac que va deixar sense funcionament molts serveis de la universitat. Les classes i les tasques administratives es van mantenir i es van fer adaptades a les condicions que hi havia. L’anomalia es va registrar un dilluns de matinada, i durant una setmana els tècnics van treballar per determinar l’abast de l’atac. Des d’un primer moment es van desconnectar completament els serveis centrals per al campus i de connexió a Internet. La incidència va fer que no funcionessin els portals corporatius i que s’anul·lés l’accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments universitaris, si bé no es van veure afectats altres sistemes com els punts de control d’accés, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa