El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hablamos Español porta al TSJC l’acord per protegir el català a l’escola
  • CA

Hablamos Español i Convivencia Cívica ha portat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’acord del Govern de la Generalitat per protegir el català a les escoles després de la sentència que obligava un altre institut del país a impartir el 25% de les assignatures en castellà. L’executiu de Pere Aragonès va aprovar el passat dia 4 un acord per oferir protecció jurídica als docents i equips directius de les escoles que optin per preservar la immersió lingüística.

Les dues entitats, que han fet campanya activa per introduir el castellà com a llengua vehicular a l’escola, ha demanat al TSJC que declari nul l’acord i han assegurat que és el “pas previ” per demanar “responsabilitats penals” al Govern si es destinen diners públics a finançar “l’incompliment” de sentències. En un comunicat, les dues entitats també han denunciat que han rebut “coaccions” per oposar-se a la “imposició lingüística”.

Seguint l’estela de Cs

Segons Hablamos Español i Convivencia Cívica, el Govern ha aprovat l’acord amb l’únic objectiu “d’incomplir” la sentència del TSJC i l’acusa de destinar recursos públics a “finalitats particulars”, un fet que consideren “gravíssim”. Les entitats també critiquen que s’utilitzi la Generalitat i els seus recursos per “amenaçar” les entitats que defensen els drets dels catalans castellanoparlants. Cs ja havia anunciat que emprendria accions legals contra el Govern per aquest mateix acord.

Les dues entitats espanyolistes han assegurat que exploraran tots els recursos disponibles, inclosa una denúncia davant del Tribunal de Comptes, perquè el Govern hagi de tornar cada euro que gasti en oferir protecció jurídica als professors. També han amenaçat de denunciar per prevaricació qualsevol treballador de la Generalitat que estigui relacionat amb la posada en marxa de l’acord.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jaume a gener 10, 2022 | 19:02
    jaume gener 10, 2022 | 19:02
    Mai he tingut problemes, ni de lluny, per parlar i escoltar català o castellà a casa, el carrer o a on sigui de Catalunya. Però ara sí. Fart d'Arrimadas, Hablamos Español i tota la guirnalda que tenen odi, no discurs ni raó. M'han girat la truita: per a mi, tot solament en català.
  2. Icona del comentari de: JordiP a gener 10, 2022 | 19:05
    JordiP gener 10, 2022 | 19:05
    Els que trenquen la convivència civil a Catalunya tenen la jeta de dir-se "Convivencia Cívica Catalana". I no paren de gemegar que si els coaccionen, que si els amenacen, que si els fan la vida impossible, que si els odien ... Tot això sense cap prova. Paraules, paraules, paraules. I ganes de malgastar els diners de tots els espanyols acudint al jutjats per qualsevol xorrada. Si els jutges fossin una mica raonables, rebutjarien per sistema tota querella, denúncia i demanda procedent d'aquesta colla d'indesitjables paràsits. Sempre fent amics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa