El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern garanteix la defensa jurídica dels mestres en la batalla pel català

El Govern de la Generalitat ha acordat en la reunió d’aquest matí un protocol on es compromet a defensar jurídicament per qualsevol via als docents que siguin denunciats en la batalla per protegir la immersió encetada arran del cas de l’Escola de Canet de Mar. El document, al que ha tingut accés El Món, resum tres punts d’actuació: “refermar la defensa de la llengua” , “protegir els docents” i “exigir responsabilitats”. En definitiva, el Govern preveu blindar jurídicament i atacar en cas que es busquin les pessigolles als centres educatius i el seu personal.

Així, l’acord de l’executiu del president Pere Aragonès ordena “refermar el compromís del Govern amb la defensa del català, de les escoles i de la cohesió social, a tots nivells i per totes les vies institucionals, polítiques i jurídiques que tingui a la seva disposició“.

Per altra banda, el text garanteix que es protegirà “amb tots els mitjans les persones que regeixen els centres educatius, els i les mestres i la resta de persones que hi presten serveis davant qualssevol atacs il·legítims que puguin patir i, d’acord amb el principi legal d’indemnitat, posar els serveis d’assessorament, representació i defensa jurídica de l’Administració de la Generalitat al seu servei”.

En tercer terme, el Govern promet contraofensives, com la querella contra el líder del PP, Pablo Casado, per tal “d’exigir responsabilitats per la via corresponent, ja sigui política, penal, administrativa o d’una altra naturalesa, a totes aquelles persones o entitats que ataquin injustament a persones o col·lectius per la defensa i l’ús del català o per l’exercici de llurs funcions“.

El text també fa especial incidència en l’objectiu de les mesures en considerar “necessari refermar la voluntat i el compromís del Govern en defensa de l’escola catalana, de tota la comunitat educativa i de la cohesió social del país, així com envers el deure inexcusable de defensar i promoure l’ús social de la llengua catalana com a llengua pròpia i oficial de Catalunya”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ray a gener 04, 2022 | 12:40
  Ray gener 04, 2022 | 12:40
  Poc martir veig jo que vagi a haver.
 2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 04, 2022 | 12:56
  Pere LLimonera i Citronell gener 04, 2022 | 12:56
  REFERÉNDUM EN CATALUNYA PARA SABER QUE PORCENTAJE DE ASIGNATURAS EN ESPAÑOL/CASTELLANO QUIEREN LOS CIUDADANOS QUE SE DE EN LAS ESCUELAS Y EDUCACIÓN CATALANAS Propongo que como medida de profundización en la Democracia y por el apego que una parte de la sociedad catalana tiene a los "Referendos"; y por simple higiene democrática, para saber que piensa el pueblo catalán realmente sobre la "inmersión" y el modelo educativo, que se Realice un Referéndum a la vez que las próximas votaciones autonómicas, para saber que porcentaje de asignaturas en Español/Castellano quieren los ciudadanos que se de en las escuelas en Catalunya: el 25%, el 50%, el 75% o el 100%... Luego se puede hacer una media ponderada de los resultados y aplicarla en la "Escola" Catalana! - Creo que sería el método mas Democrático y abriría el camino para "ablandar" el corazoncito del Estado de la Nación Española para otros posibles futuros "referendos" en Catalunya sobre otros temas... Sería un Win-Win clarísimo para todos y me sorprendería que el Govern y los Partidos Nacionalistas de patrias-inventadas (que se auto-proclaman tan "Democráticos", "al contrario que otros") N0 estuvieran de acuerdo en realizarlo; incluso "me extrañaría" que ellos mismos o el 'Govern' no lo propusieran prontamente al Gobierno de la Nación...
 3. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 04, 2022 | 14:01
  Gonzalo gener 04, 2022 | 14:01
  En cambio, aquel mosso que reciba una pedrada y tengan dudas de quien lanzó la piedra, se queda sin defensa jurídica. Todo super lógico y normal en tractorlandia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa