El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’EMA recomana la vacuna de Pfizer per la dosi de reforç dels adolescents
  • CA

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha recomanat la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer per als adolescents a partir dels 12 anys. El vaccí de la farmacèutica alemanya ja està autoritzat per a la pauta completa de dues dosis als adolescents, així com per als adults i els nens a partir de 5 anys, i la dosi de reforç està actualment autoritzada a partir dels 18 anys. Aquesta decisió s’ha basat en els resultats dels assajos clínics en persones de 16 anys o més i l’evidència de l’èxit de la vacunació a Israel.

La dosi de reforç, ha recorda l’EMA, s’administra a persones amb pauta completa per restablir la protecció després que hagi disminuït. En aquest sentit doncs, és essencial continuar amb aquesta vacunació per la seguretat davant la Covid-19, tal com ha assegurat l’agència. A més, tal com ha mencionat l’organisme, davant de les dades es pot assegurar que la resposta immune a una dosi de reforç en adolescents “és igual” que la que pot tenir en adults. Per això, l’EMA no veu com un risc administrar el vaccí als menors de 12 anys.

La sisena onada controlada

Aquesta decisió arriba quan la vacuna de reforç ja està creixent en les poblacions mundials. De fet, en els últims dies s’ha produït una desacceleració de la caiguda dels contagis i la sisena onada podria entrar en una fase d’estabilització al voltant dels 30.000 casos setmanals. Tot i que encara és d’hora per establir una tendència clara, els experts donen per fet que la pandèmia donarà una treva durant els pròxims mesos i no s’espera una onada fins després de l’estiu, tal com ha alertat aquesta setmana Oriol Mitjà.

“La situació és canviant i el ciutadà ha d’entendre que les anàlisis es fan en funció de les circumstàncies“, ha justificat l’epidemiòleg. Segons ha explicat, el consens científic és que la Covid-19 podrà considerar-se com una grip quan assoleixi una mortalitat similar, que Mitjà ha situat en unes 100 morts per cada milió d’habitants l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa