Els contagis s’acceleren en ple debat sobre les restriccions per Setmana Santa

La velocitat de propagació torna a fregar l'1

Els nous contagis confirmats per PCR o TA han augmentat a Catalunya a bon ritme els darrers tres dies, mentre creix el debat sobre el nivell de restriccions que hi hauria d’haver per Setmana Santa davant el temor d’experts per l’inici d’una quarta onada. Les dades del Departament de Salut, aquest dijous notifiquen 1.490 contagis nous, mentre altres indicadors també experimenten increments: el risc de rebrot puja cinc punts i queda en 190, la velocitat de propagació passa a 0,99 i frega el valor determinant d’1. La incidència acumulada a 14 dies puja un 048 i s’instal·la en 193,60. La positivitat, en canvi, baixa fins a 467%, tres dècimes menys que ahir.

La pressió hospitalària mentrestant està baixant, amb 30 pacients menys hospitalitzats (1.409 en total) i 423 en UCI (les dades d’aquest dijous en aquest indicador no experimenten cap canvi). Pel que fa a morts, es notifiquen 30 defuncions més (21.087 en total). La vacunació de primeres dosis ja arriba a 656.587 (+3.069) i la de segones dosis augmenta sensiblement fins a 289.635 (+36.139).

Aquestes dades compliquen un panorama d’estancament que ha posat les autoritats sanitàries en alerta. Mentre el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va demanar prudència dimarts, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va dir que es podria estudiar fer un pas més en l’obertura d’aquí a 15 dies, esperances que la consellera de Salut, Alba Vergés, va refredar ahir demanant que no s’especulés amb mesures “futuribles”. Mentrestant els experts que asessoren Salut en les dades reclamen prudència i diuen que són “pessimistes”.

Comentaris

    Repetir errors 18/03/2021 12:49 pm
    Si per Setmana Santa es deixa anar el personal massivament i es deixa fer, ja sabem que es tornaran a generar problemes. Més val anar en compte fins que no hi hagi un nivell de vacunació que permeti treure mesures restrictives

Nou comentari