Els professors tornaran a fer vaga els dies 7 i 28 de setembre. Així, segons han anunciat USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, Professors de Secundària, UGT, CGT, i USOC el primer dia de vaga coincidirà amb l’inici de curs dels alumnes d’ESO, batxillerat i formació professional. La segona jornada de vaga del nou curs serà el dia 28 de setembre. Els sindicats han demanat en la roda de premsa per presentar els dos dies de vaga que els docents que s’hi sumin portin una samarreta groga i posin cartells a les escoles i instituts per denunciar el “maltracte” del departament.

D’aquesta manera, compleixen amb l’amenaça d’un setembre “caòtic” si el departament d’Educació no seu amb ells per començar una “negociació real”. La condició innegociable per als sindicats és que Educació retorni els docents de primària, secundària i cicles superiors a les hores lectives prèvies a les retallades, cosa que la conselleria els ofereix per al curs 2023-2024.

El departament només ha ofert pel pròxim curs el retorn a les hores lectives anteriors a les retallades als docents de primària, mentre que els de secundària haurien d’esperar fins el següent. Els sindicats ho han rebutjat per activa i per passiva i la conselleria ha acabat tirant endavant el curs com ho tenia previst i sense incloure aquesta mesura, que comportaria un augment de contractacions d’Educació per a les escoles.

En l’última jornada de vaga el passat 9 de juny la portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, va advertir que el curs no començarà amb normalitat perquè “no hi ha hagut cap guany que reverteixi en tot el col·lectiu”. USTEC valora negativament les negociacions amb el departament perquè no s’ha arribat a un acord que trenqui amb les “molt males condicions” en les que es troben els docents des de les retallades.

El departament amplia plantilles

Aquest dimarts el Govern va aprovar l’ampliació de la plantilla dels centres educatius en 2.441 dotacions de professionals de l’àmbit educatiu. Aquesta ampliació, que es fa normalment cada estiu, inclou mestres, professors de secundària, batxillerat i formació professional, educadors d’educació especial, integradors socials, tècnics d’educació infantil i personal administratiu.

Aquest reforç, assegura el departament, servirà per aplicar la reducció de ràtios a infantil 3 que va anunciar el conseller Josep Gonzàlez Cambray poc després que esclatés el conflicte amb els professors.

Més notícies
La portaveu nacional d'USTEC, Iolanda Segura / Mireia Comas

Iolanda Segura: “Si fan anar els professors a les escoles al juliol, ho han de compensar”

Entrevista: Iolanda Segura: “Si fan anar els professors a les escoles al juliol, ho han de compensar”
Comparteix
ENTREVISTA a la portaveu nacional d'USTEC, sindicat majoritari de l'educació, que situa la reducció de les hores lectives com a clau per desencallar el conflicte
Entrevista: Iolanda Segura: “Si fan anar els professors a les escoles al juliol, ho han de compensar” - Mobile
La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, atenent els mitjans de comunicació | ACN

USTEC titlla el pacte del català com “una presa de pèl inadmissible”

Notícia: USTEC titlla el pacte del català com “una presa de pèl inadmissible”
Comparteix
Alerta que el pacte generarà "segregació" perquè estableix el castellà com a llengua curricular
Notícia: USTEC titlla el pacte del català com “una presa de pèl inadmissible” - Mobile
Manifestació en defensa del català a Barcelona / Mireia Comas

USTEC avisa de mobilitzacions tot l’abril si no es blinda la immersió

Notícia: USTEC avisa de mobilitzacions tot l’abril si no es blinda la immersió
Comparteix
El sindicat majoritari exigeix a ERC, JxCat, els Comuns i el PSC que retirin la proposta de modificació de la llei de política lingüística
Notícia: USTEC avisa de mobilitzacions tot l’abril si no es blinda la immersió - Mobile
Els sindicats han passat la nit al departament d'Educació / ACN

USTEC acamparà tota la nit davant d’Educació com a prèvia a la vaga

Notícia: USTEC acamparà tota la nit davant d’Educació com a prèvia a la vaga
Comparteix
Serà la segona nit que passen a l'edifici per exigir la dimissió del conseller Cambray
Notícia: USTEC acamparà tota la nit davant d’Educació com a prèvia a la vaga - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Docent i fart a juliol 07, 2022 | 12:13
  Docent i fart juliol 07, 2022 | 12:13
  Article tendenciós, que només busca manipular l'opinió pública. Tal com ho explica sembla que els els professors protestin per una hora més o menys a la setmana. El sector fa anys que va empassant com pot els continus canvis, la majoria autèntiques aberracions pedagògiques, sense mitjans. Un exemple seria el que s'anomena "inclusió", que significa que no hi ha aules per alumnes amb necessitats especials (des de que siguin sords o cecs a que tinguin dificultats cognitives o que no hagin estat escolaritzats i siguin analfabets de tretze anys o només Parlon xinès, per exemple) , cosa que podria estar bé, si a l'aula hi haguessin màxim deu o dotze alumnes o dos professors alhora, per poder atendre els alumnes correctament. Això ho fan amb trenta alumnes per aula. Algú es creu que és possible ensenyar biologia o història o el que sigui en aquestes condicions? Sobre començar o acabar més tard, potser la gent no sap que no hi ha aire condicionat als instituts i que a partir de finals de maig i fins primers d'octubre, cada any és un infern. Fem classe a més de trenta graus a l'aula. I ara volen fer més classes a l'estiu? Per què no ve el sr. Cambray a aguantar trenta adolescents a trenta graus, a veure com s'ho fa? I com això, podria posar molta més exemples. Els periodistes fan la tasca de ridiculitzar els professors, i ajudar a fer a feina bruta als polítics. Investigueu una mica abans d'escriure! Que us passa? Sou professionals acostumats a l'ESO (allò que, gràcies als polítics et regalen sense saber fer la "O" amb una canya)?
  • Icona del comentari de: No sabeu negociar, sols exigir treballar menys a juliol 07, 2022 | 14:46
   No sabeu negociar, sols exigir treballar menys juliol 07, 2022 | 14:46
   Sr, si que la gran demanda és rebaixar una hora el vostre jornal. Cap altre ofici treballa tan piques hores. La sra Segura sembla una persona carregada d'odi contra la conselleria. Crida com una beneita. No sabeu negociar, no demaneu millires educatives, sols teeballar menys. Vaja excusa la manca d'aire condicionat, poques famílies en tenen.
 2. Icona del comentari de: Sembleu la patronal a juliol 07, 2022 | 12:24
  Sembleu la patronal juliol 07, 2022 | 12:24
  Titllar d'amenaça el dret de vaga demostra el seguidisme d'aquest mitjà respecte dels interessos del govern.
 3. Icona del comentari de: Ramon a juliol 07, 2022 | 12:33
  Ramon juliol 07, 2022 | 12:33
  I fer vaga el 7 i 28 d'agost ?
  • Icona del comentari de: Ja ha sortit el sortit de torn a juliol 07, 2022 | 16:30
   Ja ha sortit el sortit de torn juliol 07, 2022 | 16:30
   Que deu ser els únics dies que tu treballes, si és que mai ho has fet.
 4. Icona del comentari de: Marc a juliol 07, 2022 | 13:38
  Marc juliol 07, 2022 | 13:38
  Quina barra aquests sindicats. Son un càncer pel l'ensenyament. A pic i pala tots.
  • Icona del comentari de: Burrades a punta pala a juliol 07, 2022 | 16:28
   Burrades a punta pala juliol 07, 2022 | 16:28
   Comença a picar tu, perquè per omplir-se la boca d'allò que no en tens ni idea millor fer alguna cosa de profit.
  • Icona del comentari de: Docent i fart a juliol 08, 2022 | 10:59
   Docent i fart juliol 08, 2022 | 10:59
   Marc, suposo que vols dir "són un càncer per a l'ensenyament" Hauries d'haver aprofitat més les classes de llengua. El càncer de l'ensenyament és rebaixar la qualitat fins pous profunds i denigrar els professionals que s'hi dediquen, transmetent a les noves generacions que no cal que facin cas de res que diguin els professors, perquè es veu que qualsevol ruc pot fer la seva feina. Atès que consideres que només treballen de veritat la gent que fa una tasca física -que respecto totalment perquè totes les feines honrades són necessàries-, et recomano que la pròxima vegada que hagis de fer una reclamació a hisenda, o reparar l'ordinador o revisar-te la pròstata, que t'ho faci algú que té, com a feina habitual, treballar a pic i pala. Així estaràs content i no caldrà experts en res. Tothom a pic i pala. I a treballar en empreses privades, que tenen treballadors que no fallen mai.
 5. Icona del comentari de: Pitxa-Llarga a juliol 07, 2022 | 15:15
  Pitxa-Llarga juliol 07, 2022 | 15:15
  Deixeu la docència i aneu a pic i pala. Sabreu el q és de veritat treballar.
 6. Icona del comentari de: Docent i fart a juliol 07, 2022 | 15:36
  Docent i fart juliol 07, 2022 | 15:36
  Per a Marc, 13:38 Tranquil que tard o d'hora, els únics que voldran ser professors seran els que no puguin treballar de res més. Això ja passa a EEUU, que es va degradar tant la figura del professor d'escola pública, que ara per sobreviure han de tenir dues feines. Resultat: la gent de diners porta els fills a escoles privades i als centres públics de barris difícils només hi van els que no poden escollir. Aquí encara no passa perquè hi ha un atur espantós, però si es van degradant les condicions, arribarà. Fa uns setze anys que m'hi dedico. Abans vaig treballar gairebé vint anys a diferents sectors, inclosa l'hostaleria. Potser et penses que vivim sense fotre ni brot. El menysteniment, la manca de respecte que rebem els professors és equiparable al que reben els cambrers. Gràcies a gent com tu, que potser ets un pare desesperat per col.locar la criatura, no importa en quines condicions, l'ensenyament és com una escola bressol que dura fins els divuit anys. Potser tens un fill i no pots aconseguir ni que endreci l'habitació, però pretens que un professor controli trenta adolescents, cadascun amb el seu problema particular, sense tenir el suport ni del departament ni dels pares dels nens. Ja ens ho trobarem, noi. La societat en pes s'ho trobarà.
 7. Icona del comentari de: Sisco a juliol 07, 2022 | 16:37
  Sisco juliol 07, 2022 | 16:37
  Despres de dos mesos de vacances, farem vaga, quins collons. Com diu aquell, a pic i pala.
 8. Icona del comentari de: Pep de Vic a juliol 07, 2022 | 17:29
  Pep de Vic juliol 07, 2022 | 17:29
  Cada cop hi ha menys canalla i aquests il·luminats volen encolomar-nos més funcionaris paràsits per als propers 50 anys...
  • Icona del comentari de: Docent i fart a juliol 07, 2022 | 21:49
   Docent i fart juliol 07, 2022 | 21:49
   Pep, quan acabis de posar a caldo als docents, comença amb els sanitaris i els bombers, que tots som uns ganduls. Per a la teva informació no hi ha menys canalla. Potser els catalans tenen menys fills, però per si no ho sabies, quan a un país baixa la natalitat, o es donen ajuts per a estimular-la o s'obren les portes a la immigració. Les escoles per a alumnes amb necessitats especials (des de cognitives o d'analfabetisme o de mobilitat, visió, etc) es van tancant i aquesta canalla s'incorpora a les aules ordinàries sense que aquestes rebin el suport adequat per fer front a l'augment de la diversitat. La ràtio d'alumnes per professor és una bestiesa atesa aquesta complexitat que fa impossible fer classes amb qualitat. Aquests dos mil i escaig professors nous cobreixen noves línies obertes i si vostè ho divideix pel nombre d'escoles, resulta ridícul. Algunes escoles tindran mitja jornada més. Aquest és el gran esforç. Els funcionaris treballen poc o malament? Hi ha de tot, com a tot arreu. Miri, jo fa un mes que espero que el banc em retorni un rebut de Movistar que em van passar incorrectament perquè no es meu. Mai he sigut client de Movistar! I es van passant la pilota un a l'altre i no em tornen els diners. I com aquest exemple, en podria posar molta altres de mala qualitat de serveis fets per empreses privades. Si un dia els seus fills han d'anar a una escola i universitat privada, prepari la butxaca. I confiï que els professionals siguin millors que els professors que ara li semblen tan horribles.
 9. Icona del comentari de: Docent i fart a juliol 07, 2022 | 21:34
  Docent i fart juliol 07, 2022 | 21:34
  Un altre que creu que les hores que treballen els docents són només les lectives. En fi, jo ja ho deixo córrer. Tothom sap com s'hauria de fer de professor, com tractar els alumnes, com fer-se respectar, etc. Ara només falta que ens expliquin com treballar a classe sense haver preparat activitats, corregir-les etc. També en deuen ser experts i ja friso perquè algú ens il.lumini, perquè encara descobrirem que no cal dedicar-hi tot el temps que malgastem com tontos. Pel que fa a l'aire condicionat, aquests dies de maig, a l'aula que jo estava vam passar dels 34 graus. Espero també una lliçó de com mantenir els alumnes a lloc quan amb prou feina podíem respirar. No ens queixem per nosaltres. Però veig que és una discussió perduda. Afortunadament per a mi ja estic pròxim a la jubilació, perquè veure la degradació de l'ensenyament em fa venir ganes de plorar. Per cert, els alumnes ja saben que podran obtenir graduat sense límit de suspensos. Imagini les eines que tenim. No pateixi. En poc temps serà exactament com vol vostè: sense continguts apresos (si se li diu a un adolescent que tindrà el títol igualment, és difícil pretendre que s'agafi seriosament les matemàtiques o la gramàtica...); nens entretinguts i vigilats perquè no prenguin mal; els "professors"hauran acceptat el rol que els encomana la societat i, per no acabar amb depressions ni ser titllats de conflictius, no faran la feinada de preparar classes (total, ningú no creu que ho fem) i faran casals la mar de macos (sense correccions pesades) i els pares encantats, perquè per fi els docents treballaran "com tothom" Falta poc. Els seus somnis es faran realitat.
 10. Icona del comentari de: Quan només se saben dir disbarats a juliol 07, 2022 | 23:15
  Quan només se saben dir disbarats juliol 07, 2022 | 23:15
  I quantes famílies tenen 25 o més nens asseguts durant hores en aquestes condicions?
 11. Icona del comentari de: vendetta a juliol 08, 2022 | 10:31
  vendetta juliol 08, 2022 | 10:31
  kina colla de ganduls privilegiats, nomes tonterias de genere y treballar menys, tots al carrer y a pic y pala

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa