El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats amenacen Cambray: “El curs no començarà amb normalitat”

La quantitat de dies de vaga que arrosseguen els professors els ha passat factura. En la manifestació unitària d’aquest dijous s’ha notat aquest cansament en el nombre de persones que s’hi han concentrat. En comparació amb altres convocatòries hi ha hagut molta absència de gent, el que podria provocar que els sindicats no convoquin més vagues almenys fins al curs vinent.

La portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, ha insistit en el missatge de les últimes setmanes, que el pròxim curs “no començarà amb normalitat” i es continuarà amb les mobilitzacions. Segura ha valorat negativament les negociacions amb el departament i ha explicat que aquest dimecres va semblar que es podia arribar a un acord sobre les hores lectives que finalment va fracassar. “No hi ha hagut cap guany que reverteixi en tot el col·lectiu i això no s’ho mereixen els companys”, ha explicat Segura, que ha afegit que els professors han estat dos anys en pandèmia i en “molt males condicions” i necessiten un acord que reverteixi les retallades. “Encara es pot aconseguir”, han insistit els sindicats davant la premsa. Pel contrari, han avisat, el setembre començarà amb més mobilitzacions que podrien suposar, fins i tot, que no hi hagi personal als centres per començar el curs.

Alguns no treballaran al juliol malgrat les ordres del departament

La manifestació ha començat a Plaça Universitat i s’ha dirigit a la Plaça Sant Jaume. Els manifestants han fet molt menys soroll que en altres ocasions, però tot i així no han renunciat a demanar la dimissió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray per la seva posició “autoritària i immobilista”. A la manifestació hi havia famílies amb nens i professors joves que han advertit en declaracions a El Món que no treballaran aquest juliol encara que el departament així ho hagi establert. Educació ha publicat normativa per tal que els professors vagin presencialment als centres els primers cinc dies laborables de juliol en el marc de l’avançament del calendari escolar, el que els sindicats rebutgen frontalment.

Nova concentració dels sindicats - I. N
Nova concentració dels sindicats | I. N

Situació encallada i amenaça d’un setembre “caòtic”

Les mediacions d’aquesta setmana al departament de Treball també han fracassat, com ja ho van fer ara fa tres mesos en la primera convocatòria de vagues. La situació està encallada i no sembla que ni el departament d’Educació ni els sindicats puguin sortir d’aquest punt mort pròximament. Tan és així que els sindicats han amenaçat amb un setembre “caòtic” si no s’arriba a un acord. El punt innegociable pels sindicats és la reducció d’hores lectives per a tots els docents, mentre que Educació ho vol aplicar únicament als de primària durant el curs 2022-2023.

Educació publica les adjudicacions d’estiu

El departament ha mantingut el seu funcionament normal malgrat la vaga dels sindicats i ha publicat les adjudicacions d’estiu, que enguany s’han avançat perquè el curs començarà una mica abans. La promesa d’Educació va ser publicar aquestes adjudicacions al juny i no al juliol com era habitual perquè es pugui començar a preparar el curs a partir del pròxim mes. Això, però, no ha sentat bé als sindicats, que han lamentat la “poca vergonya” del departament de publicar-ho justament en el dia de vaga. El departament, en canvi, sempre ha assegurat que la vaga “no pot paralitzar l’administració”, pel que durant aquests mesos ha anat publicant normativa per fer efectius els nous currículums i el canvi de calendari escolar, dues de les coses que els professors demanen derogar.

Més notícies
Manifestants durant una mobilització a Barcelona amb motiu d'una nova jornada de vaga als centres educatius / Jordi Borràs

Nova reunió entre els sindicats d’Educació i el Departament sense acord

Notícia: Nova reunió entre els sindicats d’Educació i el Departament sense acord
Comparteix
El Govern farà noves propostes quan els sindicats s'asseguin a les meses sectorials
Notícia: Nova reunió entre els sindicats d’Educació i el Departament sense acord - Mobile
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, presenta les instruccions als centres per la sentència del 25% | ACN

L’avançament del curs escolar en perill per la falta de monitors de lleure

Notícia: L’avançament del curs escolar en perill per la falta de monitors de lleure
Comparteix
El departament d'Educació s'estaria plantejant tornar al calendari anterior
Notícia: L’avançament del curs escolar en perill per la falta de monitors de lleure - Mobile
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray / ACN

Cambray reitera que no hi ha falta de diàleg amb els sindicats

Notícia: Cambray reitera que no hi ha falta de diàleg amb els sindicats
Comparteix
El conseller d'Educació assegura que treballen pel benestar de l'alumnat i el professorat
Notícia: Cambray reitera que no hi ha falta de diàleg amb els sindicats - Mobile
Un grup de manifestants a la vaga educativa en el qual hi destaca un cartell que diu 'Ens feu bullying' / EP

La nova proposta d’Educació no convenç els sindicats i es manté la vaga

Notícia: La nova proposta d’Educació no convenç els sindicats i es manté la vaga
Comparteix
Els professors mantenen les propostes després d'una jornada de mediació del departament de Treball
Notícia: La nova proposta d’Educació no convenç els sindicats i es manté la vaga - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Diccionari-natural a juny 09, 2022 | 12:38
  Diccionari-natural juny 09, 2022 | 12:38
  Aquests "servidors públics" no tenen una altra feina que fer? perquè a la pràctica es tradueix en tocar els bemols al personal que intenta treballar normalment i fer funcionar el país en lo que li pertoca, mentre hi ha personal "docent" que fan passar les seves cabòries per necessitats.
 2. Icona del comentari de: Delfí Artós a juny 09, 2022 | 12:55
  Delfí Artós juny 09, 2022 | 12:55
  Cal dir que aquesta notícia no afecta la Catalunya septentrional on les classes del curs 2022 / 2023 començaran dijous 1 de setembre d'enguany i el curs acabarà dissabte 8 de juliol del 2023. És a dir si no hi ha res de nou, en una part del nostre país les classes començaran amb normalitat.
 3. Icona del comentari de: Dimitiu a juny 09, 2022 | 14:09
  Dimitiu juny 09, 2022 | 14:09
  Els sindicats són el símbol dede la ganduleria dels funcionaris-mestres. Ara aquest col.lectiu té més seny I avui encara no un 3'5% ha fet vaga. On és la pedagogia gent dels sindicats a fer vaga en època d'exàmens ben mirat la gran demanda és una hora menys de treball I gaudir de les mateixes vacances de sempre. Vergonyós. Dimitiu inútils
 4. Icona del comentari de: Alumne Listillo a juny 09, 2022 | 14:21
  Alumne Listillo juny 09, 2022 | 14:21
  Però si sou quatre xixarel-los els que us manifesteu. Heu d'estar d'acord amb el Conseller. Vol lo millor per la ciutadania i per vosaltres.
 5. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a juny 09, 2022 | 15:06
  Pere LLimonera i Citronell juny 09, 2022 | 15:06
  A nosotros , los españoles, no nos adoctrinan, el monarca Borbón de turno, la estructura de estado, los partidos políticos, todos son impolutamente honestos, y si hubiese algún caso de corrupción, espionaje no lícito, o cualquier otra forma en la que se quiera desviar o malbaratar dinero público, los españoles saldríamos en tromba a decir que no, y a exigir que eso cambie, y al segundo cambiaría.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa