“Crida a la desesperada” de l’exalcalde Cervera per salvar la seva empresa

Ramon Royes denuncia la "matança" de negocis que duen a terme les institucions degut a la seva "inacció"

Se’ls hauria de caure la cara de vergonya“. És una frase que forma part de la “crida a la desesperada” de Ramon Royes per poder salvar la seva empresa, Seyart, un negoci dedicat al disseny de joies amb més de 20 anys d’història a Cervera. De fet, Royes va ser l’alcalde del municipi del 2011 al 2019 amb Convergència. Ara, però, no milita a cap partit, i explica a El Món que està “indignat” amb la política i els polítics, sobretot per la gestió que estan fent de la crisi econòmica derivada de la covid-19.

Aquest divendres corre per Twitter un vídeo publicat per Royes en el qual denuncia que les institucions catalanes i espanyoles “estan fent una matança d’empreses“. Una gestió carregada “d’inacció” que ha portat a moltes empreses, com és el cas de Seyart, a veure el seu final en un horitzó molt proper. És per això que aquest empresari ha fet una “crida a la desesperada” perquè la gent entri a la pàgina web de la botiga i faci compres online per tenir una mínima oportunitat de salvar el negoci.

Es tracta d’una petita empresa que, explica Royes a aquest diari, ja va estar a punt de tancar per culpa de la crisi econòmica del 2008. No obstant, la seva decisió va ser la de jugar-se el seu patrimoni personal per tirar endavant la joieria. “En el món de la política hauria d’haver més emprenedors perquè sabessin què és aixecar la persiana i jugar-se els diners cada dia“, afirma.

Royes reivindica l’actitud “d’emprenedor català” que ha mantingut al llarg dels anys, que consisteix, segons ell, en tractar la seva empresa “com si fos un fill”. “L’empresa es crea l’any 99 amb un producte nou en aquell moment que era el de gravar fotografies dins del vidre. Al principi no va funcionar i quasi tanquem, però mica en mica va tenir èxit i l’empresa va créixer, fins l’arribada de la crisi del 2008. És llavors quan ens plantegem tancar però prenc la decisió de jugar-me el meu patrimoni per salvar-la”, diu. Just abans de la pandèmia, semblava que Seyart tornava a agafar embranzida, però el virus va ensorrar aquestes expectatives.

L’empresari també destaca que ajudes com els ERTO han fet que l’empresa no hagi hagut de tancar abans, però que el fet d’haver de seguir pagant la seguretat socials als treballadors fa que el negoci es dirigeixi cap al seu final. En el seu cas personal, explica que fa mesos que no té nòmina per tal de poder salvar l’empresa. Finalment, el que demana Royes és un acte de solidaritat a la ciutadania fent alguna compra a la seva empresa. En el mateix sentit, destaca que Seyart també ha fet obres solidàries com per exemple una línia de joies dissenyada per joves amb Síndrome de Down o l’organització d’esdeveniments esportius amb persones discapacitades.

Comentaris

  Jordi 13/02/2021 12:52 pm
  Em pregunta el meu fill si aquests Ñ's que diàriament es dedican a escriure per tota la prempsa escrita en català comentaris fòbics, insults grollers en extrem, afirmacions analíticas ridícoles i en definitiva filigranes d'allò més irracional, forassenyat, el meu fill deia, empregunta si cobren i d'on. Jo l'he dit que que potser ho fan jubilats o aturats... Doncs sabeu que m'ha respost un noi de disset anys ? No ho crec... No pot ser que per molt odi que sentin, tinguin la constància en una tasca de forma gratuïta, sense cobrar. No m'encaixa. La "cultura" que els els empara és contrària a " l'ambició imperial". (Les cometes són meves, la sorpresa del raonament també i la paternitat estarrufada, també.)
  Esto ha empezado 13/02/2021 9:47 am
  Quieres decir que será un proceso ruinoso, engañoso, fraudulento y lleno de ladrones como la democracieta de turquispain? No gracias, creo que hemos demostrado en toda nuestra historia que somos más listos..y menos fachas
   Capanyol caspós 13/02/2021 11:37 am
   Turkispain is PAIN ! Democracia española, llamada Descracia española
  Jo mateixa 13/02/2021 12:05 am
  Això no té res a veure amb el Procés sinó amb la pandèmia.
  Y esto no ha hecho más que empezar. 12/02/2021 9:51 pm
  El desastroso y fraudulento proceso arruinará Catalunya ; y total para nada, la única republiqueta que verán los fanáticos golpistas será la Itaca celestial.
   Caspanyol 13/02/2021 11:39 am
   Saps que vol dir barrejar "peras con manzanas" ? és el què fas tu, carallot fotut. El refrany el va dir la gran intelectual i olimpista del gran Madrid, Sra Botella, dona del criminal de guerra Don Aznar
  Joan 12/02/2021 9:25 pm
  Els polítics en la seva gran majoria no tenen ni idea que vol dir guanyar-se el pa honestament treballant i menys encara el que és una empresa. A Espanya i Catalunya, les institucions estan plenes de buròcrates i carnets de partit que viuen de llepar-li el cul a qui toca en cada cas i els autònoms i pimes, o es revelen o els mataran amb mesures absurdes i impresentables mentre tots els polítics, burócrates i càrrecs a dit ens parasiten a tots
  Doctor Strangelove 12/02/2021 8:11 pm
  De estos polvos vienen estos lodos. Haver siguit sociolisto, pepero, colono o de VOX i això no haguès passat! S'ha de pensar amb la butxaca i no amb el cor, meló! Doc.
   Caspanyol 13/02/2021 11:40 am
   Calla fatxa espanyol
  Manel 12/02/2021 6:41 pm
  Prefereixo ajudar els pobres.

Nou comentari