La Covid-19 continua desaccelerant mentre la pressió hospitalària cau

Els nous casos confirmats per proves PCR o TA han estat avui 750

La cinquena onada de la Covid-19 continua desaccelerant aquest dimecres, segons les dades del Departament de Salut. La pressió hospitalària ha caigut fins als 681 pacients en total ingressats amb Covid-19 als centres hospitalaris del país, 36 menys que el dia anterior. Les unitats de cures intensives (UCIs) també perden ocupació i ara hi ha 248 persones en llits de crítics, una dotzena menys que dimarts. Els nous casos confirmats per proves PCR o TA han estat avui 750.

Altres indicadors també mostren una clara fase de descens de la pandèmia amb dos punts menys de risc de rebrot, que se situa en 89, un dels valors previs comparable a moments abans de la cinquena onada. La incidència acumulada a 14 dies també continua fent el seu camí de reculada i passa de 106,95 a 104,25 casos per cada 100.000 habitants, dos punts menys. La taxa de positivitat, que marca l’índex de proves que es fan que donen positiu, també ha baixat de forma lleugera unes centèsimes, fins a 3,36%.

La velocitat de propagació aquest dimecres presenta un valor estable, 0,89, exactament la mateixa xifra que el dia anterior. D’altra banda, Salut notifica aquest dimecres set morts més i això eleva el balanç de defuncions a 23.772.

En aquest moment la pandèmia està a l’espera de veure de quina manera afectarà el retorn a l’activitat. Preocupa sobretot la reobertura de les escoles. De fet, per això mateix el Govern va aprovar ahir que el Departament de Salut pugui revelar informació sobre qui està vacunat en els centre escolars. Aquesta és una mesura que haurà de servir per decidir qui ha de fer quarantena en cas que es declari un cas positiu. De moment, segons dades del Departament d’Educació, no hi ha cap centre confinat a causa de la Covid-19.

D’altra banda, aquesta setmana es manté la incògnita sobre l’oci nocturn. En aquest àmbit s’han produit novetats les darreres hores. El Tribunal Suprem ha avalat en una sentència que el passaport covid es pugui exigir per entrar als bars o establiments d’oci. Aquesta possibilitat ofereix esperances a un sector que especialment a Catalunya ha estat durament afectat per un panorama de restriccions contínues. El Govern ha d’acabar de determinar si el passaport covid li interessa com a mesura. De moment, l’Executiu ha deixat anar missatges erràtics i ha passat la pilota al govern de l’Estat. Aquest dimecres hi ha reunió del Consejo Interterritorial on probablement aquesta qüestió sigui debatuda. Salut, per la seva banda, farà una compareixença a partir del migdia.

Nou comentari