El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut podrà revelar dades de vacunació de l’alumnat i el personal als centres
  • CA

El Departament de Salut podrà comunicar a la direcció de centres educatius les dades de vacunació de la Covid-19 de l’alumnat, personal docent, personal d’administració i servei (PAS), personal d’atenció educativa (PAE) i altre personal extren que està en contacte amb alumnes en l’entorn. Així ho ha aprovat aquest dimarts el Govern amb la modificació del Decret llei de mesures extraordinàries de caràcter social en centres educatius, un cop el curs escolar ja ha començat.

El Decret llei 41/2020, de 10 de novembre, establia la comunicació de dades del Departament de Salut a les direccions dels centres educatius com a mesura del tot necessària per a la gestió de la pandèmia. Això va permetre mantenir les escoles obertes durant el curs escolar 2020-2021 i, per tant, es vol continuar l’actual curs 2021-2022, segons ha explicat el Govern a través d’un comunicat.

“Amb l’objecte de donar compliment i garantir l’efectivitat de les mesures, és necessari continuar amb la comunicació de casos que preveia l’anterior decret, si bé cal ampliar la comunicació de dades amb les de la vacunació“, ha explicat el Govern per justificar la mesura. “Aquest fet facilitarà als centres conèixer l’estat de vacunació d’alumnat i personal de cara a la realització de quarantenes preventives en un grup de convivència estable d’un centre educatiu, sempre que no estiguin vacunats amb pauta completa o hagin passat la Covid els darrers 180 dies”, apunta.

Segons les dades de vacunació, el grup de 12 a 15 anys té el 49,7% de pauta completa, mentre que el grup de 16 a 19 té un índex de 67,4%. La vacunació dels adolescents ha estat una de les més ràpides, alguns experts han considerat que el fet d’evitar quarantenes als que estessin vacunats ha estimulat la vaccinació. El Departament de Salut s’ha plantejat aquest mes de setembre administrar dos milions de dosis de la vacuna. A principis de mes el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que encara hi havia un milió de persones que es podien vacunar i que no ho havien fet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa