Una experta diu que cal aparcar la idea d’assolir la immunitat de grup

La doctora Bea Mothe, de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), ha assegurat aquest divendres que “la immunitat de grup és difícil d’assolir amb les actuals variants” del coronavirus. En una entrevista als Matins de TV3, ha estat preguntada sobre la vacunació als infants, després que aquest dijous l’EMA donés llum verda a la vaccinació de menors de 12 anys, i ha reconegut que vacunar els nens i nenes pot ajudar, però no serà la clau per assolir la immunitat de grup. “Al principi de la pandèmia era assolible però a dia d’avui ja no“, ha afegit.

En aquesta entrevista també hi ha participat el pediatra i epidemiòleg Quique Bassat, que també ha defensat que s’ha de vacunar els nens. Ha admès que és normal que els pares es preocupin pels seus fills i tinguin dubtes sobre què fer amb els seus fills: “Jo quan miro els meus fills, me’ls miro amb ulls de pare i no de pediatra“. Però ha animat les famílies a demanar consell als professionals sanitaris, ja que està convençut que els instaran a vacunar les criatures. “La vacuna és segura i ja fa molt temps que es fan proves amb nens”, ha explicat.

Per altra banda, i davant d’aquesta sisena onada que ja és entre nosaltres, Bassat ha pronosticat que l’arribada del passaport Covid a bars, restaurants, gimnasos i residències no serà suficient, i s’ha mostrat convençut que caldrà aplicar mesures més restrictives com per exemple el toc de queda. “Aquestes mesures han demostrat que funcionen, però són molt impopulars“, ha apuntat el pediatra i epidemiòleg. Mothe, per la seva part, ha dit que ara caldrà estar atents a la variant que ha aparegut a Sudàfrica, ja que si té igual o més transmissió que la delta, “s’acabarà convertint en la variant majoritària”, ha assegurat la doctora.

Comentaris

  Sembleu el NO-DO Novembre 26, 2021 | 10:25
  Aneu repetint notícies que ja fa mesos que s'han confirmat. La immunitat de grup ja es va dir que era impossible des del moment que algú que l'ha passat o que està vacunat pot tornar-ho a agafar i a transmetre igualment. On punyetes és la novetat?
  Pensem. Novembre 26, 2021 | 10:56
  Inmunitat de borrego?... quan els inoculats es contagien igual o PITJOR que els no vacunats? I aviat la quinta dosi! Abans que sortissin les variants, els científics d'Oxford ja van aclarir que aquest tipus d'immunitat solament està confirmada en el cas del sarampió i hi ha d'haver un mínim de 85% de gent vacunada i que en el cas d'aquesta nova malaltia no serviria. Moren els vacunats a les UCIS, el sistema immunolgic humà es deteriora a cada inoculació de no se sap què hi posen (No ho diran fins aquí 55 anys!) I com si fos anar d'excursió, ho tenen tot previst: dins de quantes setmanes començarà tot, d'on vindrà la nova cepa( ara, Sudàfrica), amb un sol cas present a diferents nacions del món, de d'avui! (Israel, Alemania...) Enlloc d'enfortir el sistema immune humà, l'afebleixen una i un altra vegada sense resultats. En mans de qui estem? Encara no us grinyola res, aquí?
  Negacionistaconspirador Novembre 26, 2021 | 15:34
  Jo ja fa 10 mesos que dic que la immunitat de grup no existeix ningú en feia cas i em deien conspirador negacionista i no sé quantes ximpleries mes al final ja sabem tots com funciona les coses les té que dir aquelles persones que vol BlackRock i en el moment que BlackRock vol ara començaran a posar mesures i un cop tinguin un 90% de vacunats després sortiran amb la pastilleta al final tot això perquè BlackRock,The Vanguard Group i The Capital Group Companies faig on el gran negoci.
  Fouché Novembre 26, 2021 | 16:19
  En resumen: dentro de pocos años solamente habrá vacunados, curados o muertos.
  Maria Alba Novembre 26, 2021 | 16:27
  Fa molt temps que es fan proves amb nens? No dieu que encara se sap molt poc d'aquest virus? No en teniu ni idea, però ens aneu enverinant!
  Jaume Novembre 26, 2021 | 17:46
  Avui matí he enviat un comentari incloent links informatius de diaris i pàgines web oficials i encara estic esperant que els publiqueu. Que feis censura al mon.cat?

Nou comentari