L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) ha donat aquest dijous la seva llum verda a la vacunació de nens d’entre 5 i 11 anys amb el vaccí per combatre el coronavirus de Pfizer-BioNTech. Després d’una reunió, els científics d’aquesta agència europea han validat els estudis clínics realitzats amb uns 2.000 nens que indiquen que la vacuna per als menors d’edat és igual d’efectiva i segura que amb els adults.

La dosi, però, serà menor que la que es fa servir per als majors de 12 anys: una tercera part de l’habitual. Es recomana que el vaccí s’administri en dues injeccions separades per un espai de temps de tres setmanes. Es tracta del primer cop que una vacuna contra la Covid-19 rep l’autorització de la Unió Europea per ser administrada en aquesta franja d’edat. Va ser a finals del mes de maig quan l’EMA va aprovar l’ús de Pfizer-BioNTech en adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Cal tenir en compte que l’EMA ha validat els estudis clínics de Pfizer-BioNTech sobre els efectes de la vacuna contra el coronavirus en els nens d’aquesta edat. Les proves fetes per l’organisme europeu conclouen que aquests infants tenen suficient amb una tercera part de la dosi habitual per aconseguir una resposta immune “comparable” a la dels adults. Dels 1.305 nens que van rebre la vacuna, tres van desenvolupar covid-19, mentre que dels 663 que van rebre un placebo, 16 van experimentar símptomes pel virus.

Els efectes secundaris més comuns d’aquesta vacuna són similars als que ja s’han detectat en els nens majors de 12 anys i els adults: dolor al lloc de la injecció, cansament, mal de cap, dolor muscular i calfreds. Aquesta notícia arriba el mateix dia que la Unió Europea ha recomanat un límit de nou mesos per considerar les vacunacions contra la Covid-19 vàlides per viatjar entre els països del bloc.

Comentaris

    Joan Novembre 25, 2021 | 20:03
    I per que volen inocular als nens de 5 anys ? Els hi ha passat alguna cosa fins ara? Mare meva.
    No tenen escrúpols Novembre 25, 2021 | 22:32
    Això és criminal. Provar vacunes que no se sabrà l'efecte real fins d'aquí a uns anys, en nens que no ho necessiten és pura màfia.

Nou comentari