El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Milers d’assistents a la convenció sobre criptomonedes acusada d’estafar
  • CA

Milers de joves d’Alemanya, Holanda, Itàlia i Xipre han assistit aquest dissabte a la segona jornada de la polèmica convenció sobre criptomonedes del Palau Olímpic de Badalona. L’organitzador, IM Mastery Academy, està acusat d’estafa i els preus de les entrades per aquest esdeveniment superen els 200 euros. Els participants, entusiasmats amb aquests actius financers, hi han entrat en massa. Alguns han atès l’Agència Catalana de Notícies malgrat que l’organització els ha prohibit atendre els mitjans i s’ha dedicat a interrompre entrevistes després que aquest divendres es fessin públiques informacions sobre la suposada estafa. Un dels que sí que ha atès l’ACN -i ha demanat que es mantingui el seu anonimat- ha lloat les bondats de les criptomonedes: “El bitcoin és el futur i també el present”.

Els assistents majoritàriament han seguit els cursos de l’IM Mastery Academy per internet, a través de cursos online, i ara s’han acostat a la convenció per poder conèixer els seus mestres. Afirmen que els “deuen molt” perquè els han permès accedir a una nova forma de vida. A més, destaquen que aquesta empresa ha aconseguit generar un ambient entre milers de joves que comparteixen la mateixa mentalitat i viuen entusiasmats aquest esdeveniment.

Estafa piramidal per ‘abduir’ joves

Molts dels participants han vingut en grans grups, de fins a 200 persones. Un d’aquests grans grups han vingut de la mateixa “comunitat holandesa” de joves aficionats a les criptomonedes. A les portes del Palau Olímpic, que acull l’esdeveniment, es podien sentir crits de “IM, IM” entre salts i celebracions pel començament de la segona jornada de la convenció.

L’empresa nord-americana que organitza aquesta convenció està acusada d’estafa piramidal. Segons la policia espanyola, capten joves amb mètodes “propis de sectes”, i a finals de març es va detenir vuit dels seus membres. L’Ajuntament de Badalona també ha intervingut en aquest cas demanant al Club Joventut Badalona que cancel·li el lloguer del pavelló perquè no es pugui continuar amb la convenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa