Argimon admet que permetre celebrar grans festivals ha estat “un error”

El conseller de Salut descarta un confinament territorial

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que la desescalada no ha estat precipitada, tot i que “no s’han fet bé les coses”. “Hem començat a prendre mesures, però podria ser que haguéssim hagut de reaccionar abans”, ha explicat, tot i dir que les mesures s’han de prendre en un moment en què la ciutadania “les pugui comprendre”. A banda, Argimon ha admés una contradicció del Govern per haver permés la celebració de grans festivals en plena pandèmia: “Ha estat un error. No ho repetiria”.

“Potser podem veure alguns elements de ralentització entre el grup de 15 i 19 anys, però aquesta incidència s’ha anat traslladant a grups d’edat més grans”, ha advertit Argimon, que ha titllat de “tempesta perfecta” el període de Sant Joan i final de curs. “Hi havia la sensació que anava molt bé”, ha assenyalat després de dir que “el nivell d’expectatives” a portat a la situació actual. “Al carrer sembla que no estiguem en pandèmia”, ha lamentat.

Argimon ha assenyalat que les característiques d’aquesta onada són “totalment diferents” per la vacunació dels grups d’edat més grans que afavoreix una menor mortalitat. “Ara agafa un grup d’edat no vacunat que en cap moment ha tingut una incidència elevada. Això mostra que han tingut un bon comportament”, ha assegurat, després de dir que els joves socialitzen d’una forma diferent a la resta de la població.

El toc de queda és “imprescindible”

El conseller de Salut considera “imprescindible” l’aplicació del toc de queda i no contempla la possibilitat que el TSJC el tombi. “L’haurem d’anar renovant setmana a setmana perquè estem afectant a drets i llibertats”, ha recordat. Si el tribunal tombés el toc de queda “seguiríem amb les mateixes mesures”, però el conseller no descarta noves restriccions. Argimon ha descartat un confinament territorial: “Afectar el perímetre vol dir que afectes a moltes persones que no tenen la incidència del grup d’edat més jove”. Una de les coses que estan sobre la taula, ha dit, és vacunar amb segona dosis les persones que ja han passat la Covid.

A banda, Argimon ha assegurar que s’ha demanat al govern espanyol tornar a l’obligatorietat de la mascareta en exteriors però “ja s’ha descartat”. Sobre els testos d’antígens, el conseller de Salut ha retret al govern espanyol que hagi tardat tant en permetre comprar-los a les farmàcies. “Fer-los és senzill i els farmacèutics ensenyaran a fer-los”, ha dit, negant que es perdi la traçabilitat dels contactes. “Els tests d’antígens es fan per una capa extra de seguretat. Si el faig per sortir sense mascareta i amb gent de fora de la bombolla és un mal us, però es pot utilitzar per descarregar el sistema sanitari”, ha explicat.

L’escola no perilla

El conseller de Salut ha reivindicat Catalunya com un dels pocs països que ha mantingut les escoles obertes i sense incidències destacades. Per això, Argimon ha assegurat que l’inici del curs escolar al setembre “no perilla”. Argimon també ha explicat que cada dia d’aquest curs han tingut professionals fent cribratges arreu del territori, per la qual cosa l’àmbit educatiu sempre ha estat segur.

Comentaris

    Tap 16/07/2021 12:16 pm
    Quan vaig saber que permetrien tota aquesta massa de gent a Canet i a d'altres llocs vaig penjar comentaris a aquesta web dient que era irresponsable i fregava la negligència criminal. Com és possible que aquesta gent no hagi vist venir tot això ? Com a l'època de l'incompetent Joan Guix continuem tenint els mateixos carallots.
    Doctor Strangelove 16/07/2021 12:48 pm
    L'error és ell. Deixa manar un independentista i t'arreglarà el món, de yuppi!!!! Doc.

Nou comentari