Aragonès vol que Catalunya s'”emmiralli” en Escòcia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, vol que Catalunya s’emmiralli en el projecte independentista d’Escòcia, especialment perquè està “basat en polítiques de justícia social”. “És un molt bon exemple”, ha dit aquest diumenge en una atenció als mitjans després de reunir-se per primera vegada amb la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, a Glasgow. Aragonès aposta per “intensificar” la relació amb la líder del Partit Nacional Escocès, l’SNP, que està intentant obtenir l’aval de Londres per fer un segon referèndum de secessió. El president de la Generalitat ha estat rebut prèviament pel delegat del Govern al Regne Unit, Sergi Marcen.

“Seran uns anys clau per a Catalunya i el que passi a Escòcia ens ho mirarem molt atentament”, ha assegurat el president del Govern per recalcar que Catalunya s’ha d'”emmirallar” en Escòcia. Aragonès i Sturgeon s’han reunit aquest migdia en el marc de la conferència de la coalició regional Under2 amb motiu de la 26ª Conferència Mundial del Clima que aquests dies s’està celebrant a Glasgow. En finalitzar la trobada amb Sturgeon, centrada en les polítiques climàtiques dels respectius governs, els dos dirigents s’han intercanviat regals de cortesia. Aragonès li ha entregat a la líder escocesa un llibre sobre Pau Casals, mentre que Sturgeon li ha donat un set d’estris per beure whisky.

Aragonès ha expressat a la líder escocesa “el suport al poble escocès, decideixi el que decideixi”, així com el compromís del seu Govern amb el “procés de negociació” amb l’estat espanyol que, segons ell, ha de “culminar amb un referèndum i una amnistia”.

El president de la Generalitat participarà aquest dilluns a la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26). A primera hora del matí es reunirà amb el president de Còrsega, Gilles Simeoni, i després es trobarà amb el president de l’Assemblea de Regions d’Europa (ARE), Magnus Berntsson.

Comentaris

  Avi Novembre 07, 2021 | 19:21
  Home, doncs ja era hora, recordem que a Escocia han reiterat que el camí que ha fet Catalunya no es el correcte i nomes faran un referendum quan sigui vinculant, aquí ja portem unes quantes costellades.
  Totna a Pineda gestor del 155 Novembre 07, 2021 | 20:18
  ETS un impresentable Aragonès. Ja van fer el referendum l'1 O and guess what? We won. Podria estar agumentant i argumentant però ja no en tinc ganes. Ras i curt, em foteu angúnia tant er que no us aguanto com Junts, i la CUP el mateix. Ganes que tinguem aviat un oartit que defensi fins a les darreres conseqüències arribar a la independència. Sou el pitjor que ens ha passat, l'1 O qui més por vau tindre vau ser els mal anomenats "parits independentistes".
  El pollito de junqueras porta els dodotis cagats fins dalt Novembre 07, 2021 | 21:20
  Renunciar a la unilateritat es propide gossos espanyols
  Albert Berrio Novembre 07, 2021 | 23:31
  Si nosaltres ens emmirallem amb Escòcia però Espanya no s'emmiralla amb el Regne Unit, ja podem plegar.
  Tano Novembre 08, 2021 | 04:34
  Aragonés, no vinguis a donar llisons d'emmirallament als catalans. Tu el que tindries de fer, es emmirallar-te amb na Nicola Sturgeon enlloc de fer el llepes amb l'Estat Espanyol.
  Prínceps Namque Novembre 08, 2021 | 08:01
  Amb qui tenim interessos comuns és amb Londres no amb Edimburg. I el món es mou per això, interessos. Ningú ens prendrà seriosament, especialment Brussel·les, fins que no vegin que ens acostem a Londres, Moscou o Rabat.
  uno que vive en Tabarnia Novembre 08, 2021 | 09:53
  aquest tipus, o es un ilus o es un cinic, a sobre ens prent per imbecils, quan penso que ho es ell mateix, quant el pais de Ñ a la seva famosa taula de jugar a l,oca, l,hi digui que NO, QUE FARA EL PALLUS AQUEST? plorará?, bramara que els de devant no volan jugar? pobre desgraciat, pensa que devant te un estat democratic que es pot reonar i sigui igual que Anglaterra, aquest tipus no gira rodo, mal energument hi ha de president
  Joan de Canyamars Novembre 08, 2021 | 22:53
  Sr. Aragonès, perquè no li diu al govern espanyol que s'emmiralla amb Reina Unit. Escòcia no te al davant l'estat espanyol, que vostè sap perfectament que mai, que vol dir mai, l'estat espanyol acceptarà res per reconèixer que Espanya no és una unitat indivisible.

Nou comentari