El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès celebra el “talent” de Carla Simón per la pel·lícula ‘Alcarràs’
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dissabte el “talent”, la “professionalitat” i l’”ànima” de l’equip de la pel·lícula Alcarràs de la directora Carla Simón després que la producció hagi rebut l’Os d’Or a la Berlinale. Aragonès ha rebut una delegació dels responsables del llargmetratge al Palau de la Generalitat. Per la seva banda, Simón ha assegurat que és “bonic” que un projecte “tant local” com Alcarràs hagi arribat lluny i que a la Berlinale “’s’emocionessin “ amb una història que retrata el món rural de la demarcació de Lleida.

Aragonès ha celebrat que a la producció s’hagi parlat “d’una manera de viure” i ha pronosticat que l’èxit al festival generarà “orgull” i ajudarà a “tirar endavant”. Ha dit que l’èxit del film és un “bon homenatge a les comarques de Lleida” i que s’ha aconseguit “vèncer allò que semblava impossible”. I a la mateixa Simón se li ha reconegut el seu compromís amb el català després de la producció i direcció de les seves pel·lícules, Estiu 1993 i ara, Alcarràs.

Per la seva banda, l’actor d’’Alcarràs’ Jordi Pujol ha defensat la feina de la pagesia. Ha reivindicat que han de cobrar un preu just pel producte que venen. “Si no el territori se’n va a la porra”, ha advertit. “És bonic viure del camp i la terra. És una passada. Però la gent jove veu com pateixen els pares durant l’any i no en volen saber res, és una pena”, ha reflexionat.

Davat d’aquestes declaracions el president de la Generalitat ha afirmat que “el compromís català amb la cultura és molt important” i ha afegit que “Aquest és el camí perquè puguem fer més produccions en català i arribar lluny”. “Quan s’inverteix en cultura i es tenen pressupostos per fer pel·lícules més grans del que estem acostumats, aconseguim ensenyar-nos al món i arribar lluny”, ha recordat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa