El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 73% dels catalans estan a favor dels Jocs Olímpics d’Hivern

Tres de cada quatre catalans estan a favor d’acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern el 2030, segons una enquesta realitzada per la Generalitat de Catalunya a la qual ha tingut accés l’ACN. En concret, el 73,3% dels enquestats veuen els JJOO com una oportunitat interessant per al país. El suport encara és més elevat a l’Alt Pirineu i a la Vall d’Aran, on el 74,6% creu que serien positius per a la zona. L’enquesta s’ha fet a unes 1.500 persones, de les quals unes 300 pertanyen a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran.

No obstant el suport majoritari als Jocs Olímpics, també hi ha una preocupació generalitzada perquè l’esdeveniment pot tenir un cost econòmic molt elevat i bona part de la gent, tot i estar-hi favor, no ho percep com una prioritat. Un dels principals riscos que destaquen tant els catalans (47%) com els habitants del Pirineu (47%) és que per acollir els JJOO es construeixin infraestructures que després quedin abandonades. L’impacte mediambiental també és una preocupació important per a un terç dels enquestats.

El Pirineu necessita infraestructures

Entre les persones que donen suport a una hipotètica candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 hi ha el convenciment que el Pirineu necessita millorar les seves infraestructures, però també es veu com una prioritat la millora dels serveis sanitaris, la potenciació de l’oci, la millora del transport públic i frenar el despoblament i l’envelliment de la població. També es considera necessari impulsar la creació d’ocupació.

Segons l’enquesta encarregada per la direcció general d’Anàlisi i Prospectiva Econòmica del departament de Presidència, un 66% dels catalans i un 82% dels habitants del Pirineu estan al corrent del projecte dels JJOO d’Hivern. Dos terços de les opinions espontànies sobre la cita són positives. La majoria creu que celebrar uns Jocs Olímpics contribuiria a impulsar el turisme i la projecció internacional del Pirineu, en especial de les comarques de la Vall d’Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Au va a gener 21, 2022 | 09:12
  Au va gener 21, 2022 | 09:12
  És mentida.
 2. Icona del comentari de: Pep a gener 21, 2022 | 13:30
  Pep gener 21, 2022 | 13:30
  Podrien fer un altra enquesta per a saber quin percentatge està d´acord amb la recollida de brossa porta a porta. No interessen els resultats d´una enquesta així oi? Només interessa quan és propaganda del programa del govern d´ER, destruïr el territori per a crear feines de M de cambrer durant tres mesos i que és forrin els grans hotelers als quals, evidenment, si interessa utilitzar diners públics per a ferlos rics només a ells.
 3. Icona del comentari de: Joan Jaume a gener 21, 2022 | 13:36
  Joan Jaume gener 21, 2022 | 13:36
  Només vull neu a l'hivern

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa