El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xavier Trias es querella contra ‘El Mundo’
  • CA

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui una querella contra el diari ‘El Mundo’ per la informació que publica avui en portada: “Investiguen un compte de 12,9 milions d’euros de l’alcalde de Barcelona a Andorra”. Mitjançant una piulada al seu Twitter i una intervenció al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Trias ha desmentit contundentment aquesta informació.

No he tingut mai diners a l’estranger i penso actuar amb tota la contundència, perquè aquest tipus de periodisme és fastigós”, s’ha queixat l’alcalde de Barcelona, qui, a més, ha criticat que “la publicació és amb intencionalitat política”. Alhora, ha insistit afirmant que “jo no tinc cap compte ocult en cap part del món. No tinc cap euro fora”. “És impossible que fonts del Principat diguin una cosa així, perquè no tinc cap compte allà. Ni tinc ni he tingut mai un compte a Andorra ni a Suïssa”, ha afegit.

En aquest sentit, ha lamentat que aquesta informació “és una vergonya, absolutament indignant“, i s’ha queixat: “Estic tip d’aquest periodisme que vol fer política i la fa explicant mentides”. El diari explica que Trias hauria transferit els diners des de Suïssa al Principat el febrer de 2013, tres mesos després de destapar ‘El Mundo’ que els Pujol tenien 137 milions ocults a Ginebra”. 

L’alcalde de la capital catalana ha explicat que ahir el diari el va avisar que podia sortir aquesta informació, i ell els va advertir que era falsa i que si ho publicaven es querellaria, “i avui així ho faré”, ha avançat. Malgrat això, però, ‘El Mundo’ ha decidit publicar-la. Això passa quan falten dues setmanes per a la consulta del 9N.




Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa