El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xavier Antich, nou president d’Òmnium: “Sabem on volem anar i què cal fer”
  • CA

Xavier Antich ha rellevat formalment Jordi Cuixart com a president d’Òmnium Cultural aquest dissabte, després que els socis hagin validat la seva candidatura. Antich era l’únic que s’havia presentat a les eleccions i ell i tota la seva candidatura ja sabien que serien els nous dirigents, però els socis i sòcies havien de votar-hi a favor o bé abstenir-se. “No hem vingut a passar l’estona, sabem on volem anar i què cal fer per arribar-hi“, ha assegurat Antich després de proclamar-se nou president de l’associació.

El nou president d'Òmnium, Xavier Antich, formalitza amb Jordi Cuixart el relleu de al capdavant de l'entitat en un acte des de la Farga de l'Hospitalet / ACN
El nou president d’Òmnium, Xavier Antich, formalitza amb Jordi Cuixart el relleu de al capdavant de l’entitat en un acte des de la Farga de l’Hospitalet / ACN

Des de la Farga de l’Hospitalet, en l’Assemblea General de l’entitat -davant d’un miler de socis i representants polítics i agents socials-, Xavier Antich ha agraït la tasca duta a terme pels seus predecessors en el càrrec i ha promès que Òmnium Cultural “continuarà sent-hi”. El nou president ha mencionat la participació d’Òmnium en grans punts d’inflexió de la història recent catalana, com per exemple l’1-O, i les represàlies de després, que van portar al seu antic líder, Jordi Cuixart, a la presó.

Òmnium continuarà treballant per canviar el marc polític

Antich ha recordat que l’objectiu no és negociar amb l’Estat ni fer-lo millor sinó marxar. “Per sortir-ne caldrà revisar els marcs amb els que han treballat fins ara i crear noves complicitats”, ha explicat el nou president d’Òmnium Cultural. Tot i això, Xavier Antich també ha descrit que la situació és complicada i que en cap moment “són ingenus” i saben perfectament que és un repte gegant. “Treballem per canviar radicalment el marc polític en què vivim i ho farem com sempre fa Òmnium: escoltant i actuant, fent propostes i buscant consensos, lluitant contra la repressió i enfortint-nos”, ha mencionat.

Pel que fa amb la seva relació amb la política, Antich ha dit que Òmnium seguirà mantenint la seva relació estreta amb la política catalana i ha avisat que seran “exigents” amb els representants polítics, els partits i les institucions perquè volen “incidir políticament”. Ara bé, també ha matisat que no donaran aire “a la fòbia antipolítica” perquè és aquí “on creix el desànim, el populisme i l’extrema dreta”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 27, 2022 | 20:57
    Doctor Strangelove febrer 27, 2022 | 20:57
    Aquest és el germà del batxiller Antich. Un pobre sense estudis, parlo del germà, que era del PP i ara per la subvenció al Nacional, s'ha tornat un hiperventilat! Doc.
  2. Icona del comentari de: Vendetta a febrer 27, 2022 | 22:35
    Vendetta febrer 27, 2022 | 22:35
    Un altre botiflef al capdevant del no res processista
  3. Icona del comentari de: Andreu a febrer 28, 2022 | 07:47
    Andreu febrer 28, 2022 | 07:47
    Sabem on volem anar, diu. Cap a l'abaixada de pantalons folklòrica regional espanyola fins als peus. Jo és que em peto.
  4. Icona del comentari de: MHP a febrer 28, 2022 | 10:14
    MHP febrer 28, 2022 | 10:14
    Un altre pallasso venen fum. Penòs.
  5. Icona del comentari de: Clara a febrer 28, 2022 | 12:08
    Clara febrer 28, 2022 | 12:08
    Bona persona i bona voluntat, cap dubte. Però si l'entitat es posa al costat dels que roben i expropien habitatges, malament anirà. Farts estem dels "bonistes" entre estúpids i mal covats que acaben fent la onada a les imposicions d'extrema esquerra tant o més nazis i intervencionistes que les d'extrema dreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa