Vox presenta recursos contra els indults als presos polítics

Vox ja ha formalitzat davant de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem els 13 recursos contra els indults als presos polítics. Els escrits es basen en els arguments de la sala penal del Suprem i la Fiscalia contra els indults per calibrar si la concessió del govern espanyol està prou motivada o és arbitrària. Vox considera que la concessió dels indults va tenir motivacions polítiques per garantir el suport d’ERC al govern espanyol al Congrés i recorda que ERC va dir durant les negociacions prèvies als pressupostos generals de l’Estat que “el camí ha de ser diàleg, amnistia i referèndum”. “Existeixen indicis rellevants que el govern podria estar ponderant, en l’exercici de l’excepcional potestat de gràcia, circumstàncies alienes a l’indult per sospesar prioritàriament el seu interès propi”, assegura un comunicat de Vox.

El partit d’extrema dreta al·lega que no hi ha circumstàncies excepcionals que justifiquin l’indult, com serien dilacions del procediment que s’hagin de reparar, o el fet que els condemnats hagin contribuït a justificar les raons de justícia, equitat o utilitat pública que justificarien la concessió. “No hi ha constància de la més mínima prova o indici de penediment dels condemnats“, conclouen. De fet, Vox recorda que en l’últim torn de paraula durant el judici, i després en posteriors declaracions públiques, els condemnats van “autoritzar la mobilització ciutadana per proclamar la inobservància de les lleis, la substitució del cap de l’estat i el desplaçament unilateral de la font de sobirania”.

Sobre la suposada desproporció de les penes imposades, el partit ultra diu que l’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras va “agredir l’ordre públic, va intentar trencar l’ordre constitucional i va afectar la integritat patrimonial de l’administració pública mitjançant l’ús il·legal de fons públics”. A més, la formació ultradretana recorda que els indults s’han concedit a tots els condemnats per sedició, cosa que “envaeix la línia divisòria entre indults particulars i generals”, com ja deia el Suprem. Per últim, considera que els indults parcials, en aquest cas, s’apropen als indults totals, ja que els suposa el perdó de la pena principal de presó.

Comentaris

  Jou Octubre 15, 2021 | 20:25
  Quina colla de mermats, amb la cara ja paguen.
  Fran BCN Octubre 15, 2021 | 21:23
  VOX, sou mala gent.....que us bombin
  Pepet Octubre 15, 2021 | 21:41
  Son uns malparits.
  Luisnomeacuerdo Octubre 15, 2021 | 23:37
  Delincuentes, delincuentes, no confundas a los borreguetes. Y lo mejor está por llegar.
  Uyuyui Octubre 16, 2021 | 06:30
  Al final el único partido que defiende el interés de los catalanes es VOX....los condenados cogían dinero de la caja como si fuera suyo por derecho divino .....que vuelvan al tuyo ....los catalanes no queremos ladrones ...

Nou comentari