Trapero reuneix l’estat major dels Mossos per fer pressió corporativa

El cap de la BRIMO explica als seus companys la situació de la unitat

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha convocat els 200 comandaments del cos a una reunió semipresencial al Complex Egara, el quarter general de la policia catalana. Una trobada per analitzar els aldarulls dels darrers dies i la utilització política del cos que s’està fent arran de les negociacions de Govern. La trobada ha començat a les deu del matí i, després d’una intervenció de situació de la Prefectura, han agafat la paraula tant un comandament d’Informació, com el cap de la Brigada Mòbil, Xavier Pastor, amb què detalla la situació dels membres de la seva unitat i les actuacions que estan portant a terme per afrontar les protestes de les darreres setmanes a causa de l’engarjolament de Pablo Hasèl.

D’aquesta manera, Trapero ha volgut celebrar una reunió al més alt nivell per deixar entreveure als dirigents polítics que el cos ha de quedar al marge del debat polític diari i la seva permanent posada en qüestió. Una teràpia de grup que Trapero ja ha utilitzat altres vegades en situacions de màxima tensió, com el divendres abans del referèndum del Primer d’Octubre. La intenció és deixar clar que la institució dels Mossos. Segons els assistents, la reunió ha estat “positiva” i ha anat “bé”. En qualsevol cas, les mateixes fonts coincideixen a resumir el conclave com un “repàs de situació i valoració del que ha passat”. Però la intencionalitat era clara, mostrar que el cos té vida pròpia davant la crítica i la utilització partidista de la policia en l’embat polític diari.

La idea de Trapero era “fer una pinya davant el soroll mediàtic i polític”. Al capdavall, els comandaments han avisat que una cosa és el pim pam polític i l’altra la realitat perquè la policia fa la feina “dins el marc legal i amb les eines legals que hi ha, i que el Parlament les pot canviar”. El cap de Brimo ha afegit en la seva intervenció que la moral de la tropa està “alta” malgrat els “atacs físics” i les “crítiques”.

Entre els assistents, el sanedrí del cos, la Prefectura amb els comissaris Joan Carles Molinero, Miquel Esquius i Ferran López. A més, hi participen els caps regionals, els caps de les unitats operatives antiavalots i els caps d’àrees centrals. La intenció és tancar files, mostrar la investigació interna per l’amputació d’un ull a una manifestant com un exercici de transparència i defensar l’operativitat dels Mossos durant els aldarulls de la darrera setmana. Tot en ple debat sobre l’ús del foam o les intencions de retirar la BRIMO dels desnonaments que han plantejat la CUP, ERC i JXCAT així com la dissolució de la Brigada Mòbil o el canvi de model policial.

Trapero ha proposat innovar en ordre públic i sobretot, que la Comissaria General d’Informació, pugui fer més previsible el caire de les protestes per facilitar els dispositius de la Brigada Mòbil i de l’ARRO. També ha volgut mostrar suport als efectius del cos però també copsar l’ambient social que s’ha generat amb la crisi associada a la pandèmia. Entremig de la reunió i ha hagut un moment d’autoreconeixement amb un aplaudir és un reconeixement explícit als 17 mossos de Vic i extensible a la resta de mossos que han resultat ferits, els policies locals de Lleida que van ser atacats i el guàrdia urbà de Barcelona que va haver de fugir de la furgoneta que volien cremar dissabte aplaudiment també incloïa a les persones que han resultat ferides en els aldarulls dels últims dies, en distincio als 17 mossos de la comissari de Vic i al guàrdia urbà que va haver de marxar de la furgoneta que van intentar cremar. El conseller Miquel Sàmper i el director general de la Policia, Pere Ferrer, també hi han participat al final de la reunió.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 02/03/2021 7:14 pm
  Estado mayor dice el juntaletras del Quico , ahh me falta en la lista al payasete donnadie, si no lo han invitado es una falta de cosideracion por el mayor traidor.
  Què hem defer 02/03/2021 5:30 pm
  Dissortadament, mossos i, en especial els antiavalots, s'han tornat a fer pre-democràtics... semblava que la cosa millorava amb la primera època del Sr. Trapero però avui ja estan enlluernats amb la violència i la mala praxis d'altres cosos. no respecten la jerarquia dels polítics que són qui els creen i, en canvi, obeeixen cegament els jutges inclòs en contra de la llei...ells mateixos...
  Gonzalo 02/03/2021 3:08 pm
  Que feo.... Separatistas de mierda.... Querer convertir una policía judicial y democrática, en una policía política al servicio del separatismo más rancio y obsoleto..... Asco dais, laZis.
   Si noi, 02/03/2021 4:32 pm
   per ara els Mossos no son "policía patriótica" com GC i CNP
  Observador 02/03/2021 2:56 pm
  Sembla que'l Major Trapero ha canviat des que el van processar i jutjar. Recordi que deu lleialtat al Govern, no a Madrid. No arruïni una brillant carrera al servei dels catalans per servir a l'amo fexista que l'ha "absolt".
   Gonzalo 02/03/2021 3:06 pm
   Recuerda que debe lealtad a quien le paga. Y su nómina viene con el sello del ministerio de interior del gobierno de España. La suya y la de todos los mossos.
    per pixar-se amb el Gonzalo, ruc de neixement... 02/03/2021 4:34 pm
    pobrets els escaÑols, el seu gobierno paga més als Mossos que als Piolines?
     Gonzalo 02/03/2021 8:08 pm
     Es que sois tontos, tontos.. Pues si. El Estado es el que paga los sueldos de todas las policías españolas. Mossos incluidos. Y si. Cobran más que PN y GC. Habláis porque tenéis boca, pero no teneis ni puta idea de lo que habláis. Así son los laZis. Unos bocachanclas.
  Sr Trapero, aquest cop, no te rao. 02/03/2021 1:06 pm
  La pregunta que s'han de fer es, el perque de tot, i qui ho ha provocat, saben perfectament el perque, però en culpen als politics i als ciutadans, potser els mes deliquants els teniu dins el cos, que viuen en una realitat paralela.
  120
  27
  Respon
  La meva opinió 02/03/2021 1:04 pm
  Sr Trapero, Quina mania en no voler entendre les coses, al mossos, s'els demana que no actuin com uns gossos amb rabia, pagar periodistes es normal?, pegar gent nomes perque esta alla?, sense fer res?, la conivnecia amb els faxistes?, aquest copets a la esquena amb els de VOX?, fins fa pocs dies el tenia per una persona "normal", però ja veig que no, es com tots, corporativisme a qualsevol preu, quant tot un poble els questiona, no es pregunta perque?, no es poden apartar tots aquest energumens que son de extrema dreta?,
   Doctor Strangelove 02/03/2021 6:37 pm
   Intenta escriure correctament, tros d'analfabet! De bon rotllo. Doc.
  Xantatges policials 02/03/2021 12:22 pm
  El problema és que els Mossos volen esdevindre intocables com la GC, un cos autònom que condiciona àdhuc la política, en comptes de ser servidors públics. I no només són funcionaris, ergo intocables laboralment, sinò que àdhuc pretenen pressionar la societat amb els seus sindicats. El govern de la Generalitat encara és a temps de fer rodar caps, començant pel del mateix Trapero, que mai hauria d'haver sigut restituit, i seguint el de tots els comandaments actuals. A dirigir el trànsit tots ! Ja n'hi ha prou de xantatges.

Nou comentari