Torra qüestiona el currículum d’Illa: “Des dels 21 anys viu de la política”

El president inhabilitat retreu que el socialista tingui "l'atreviment" de ser candidat

El president de Catalunya inhabilitat, Quim Torra, ha posat en qüestió les capacitats del candidat socialista, Salvador Illa, per presidir Catalunya ja que “des dels 21 anys viu de la política”. “Gestionarà bé la paraula, però no la crisi, nosatlres sabem què signifcia estar en una empresa, on a la gent de vegades l’acomiaden i has de reaccionar”, ha subratllat Torra, destacant que en canvi la candidata de JxCAT, Laur Borràs, sí coneix l’entorn laboral.

D’altra bnada, Torra s’ha mostrat “enfadat” perquè “no hi ha hagut unitat anit-repressiva” al voltant de la candiata de JxCAT a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs pel presumpte cas de corrupció que aquesta setmana ha creat controvèrsia per unes declaracions que implicaven Oriol Junqueras.

Torra ha assegurat que “és impossible que hi hagi justícia per un independentista”, de manera que ha confessat que li “dol moltíssim que no hi hagi unitat anti-repressiva” al voltant de Borràs en aquest cas. “Home, per l’amor de Déu, processada una candiadata independentista”, ha reblat.

Torra ha entrat en campanya en un míting de JxCAT a Granollers on ha volgut retreure al candidat socialista Salvador Illa que hagi tingut “l’atreviment” de presentar-se com a president de la Generalitat Catalunya. Torra ha volgut centrar la seva intervenció en la gestió de la pandèmia per part del govern espanyol, en la qual Illa va tenir un paper destacat com a ministre. “Hi ha responsabilitats per tothom, alguns ho van fer bé i alguns ho van fer malament, hem de ser capaços d’aclarir aquestes responsabilitats i les demanem”, ha apuntat.

En particular, Torra ha denunciat “tres errors” del govern espanyol durant la gestió “catrastròfcia” de la pandèmia. “Davant de l’evidència de tots els experts —ha dit—, el govern espanyol no va declarar el confinament total el 15 de març, quan la situació era extremadament greu”. El president inhabilitat ha criticat també la centralització de la compra de material sanitari i la manca d’ajuts als autònoms.

Nou comentari