El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC rebutja la petició de Junqueras per apartar tres magistrats
  • CA

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat la petició de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras d’apartar als magistrats Antonio Narváez, Enrique Arnaldo i Concepción Espejel de les seves causes. D’aquesta manera, Junqueras havia demanat que aquests jutges fessin un pas al costat, ja que ell considerava que no eren imparcials. El mateix ha passat amb la petició de l’exdiputat de JxCat Josep Costa, qui havia demanat la retirada de vuit magistrats, entre els quals també hi havia Narváez. Les dues causes han estat rebutjades i, per tant, els magistrats seguiran en el seu lloc.

El propi magistrat Narváez ha estat a càrrec de redactar l’acte pel qual s’inadmet l’incident plantejat per Costa, mentre que el magistrat Cándido Conde-Pumpido i el magistrat Ricardo Enríquez figuren com a ponents de les actuacions que responen a la petició de Junqueras. La decisió de l’òrgan té lloc després que el desembre passat el Ple resolgués per unanimitat denegar fins a 33 incidents de recusació plantejats per diversos líders independentistes catalans contra els magistrats Arnaldo i Espejel.

El recurs de Ponsatí també desestimat

Al marge de les recusacions, el tribunal de garanties ha desestimat el recurs de súplica que va presentar Ponsatí contra la decisió del propi TC de denegar la seva petició de suspendre les actuacions del Suprem pels quals es va acordar mantenir les ordres nacionals, europees i internacionals de detenció.

L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí | ACN
L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí | ACN

Segons ha informat l’òrgan, el magistrat Enrique Arnaldo serà el ponent de l’acte en el qual es respon a la exconsellera d’Educació entre 2016 i 2017 i ara diputada del Parlament Europeu. Queda pendent que el Ple resolgui sobre el recurs que van presentar els diputats de Cs en el Parlament contra els acords de la Mesa de la Cambra catalana pels quals es va admetre la delegació del vot dels llavors diputats Carles Puigdemont i Toni Comín.

Així mateix, el tribunal haurà de resoldre sobre el recurs interposat per Torra contra les actuacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels quals es va ordenar fer efectiva la seva inhabilitació després de ser condemnat per un delicte de desobediència.

Més notícies
Junqueras és molt crític amb la resposta del govern espanyol al Catalangate / ACN
Junqueras critica les excuses del CNI: “L’estat espanyol no és de fiar”
Notícia: Junqueras critica les excuses del CNI: “L’estat espanyol no és de fiar”
Comparteix
El líder d'ERC acusa el govern espanyol de fer "filtracions interessades als mitjans" per intentar minimitzar el Catalangate
El president d'ERC, Oriol Junqueras, a la Fira d'Abril / ACN
Junqueras creu que ministres espanyols “han permès” l’espionatge
Notícia: Junqueras creu que ministres espanyols “han permès” l’espionatge
Comparteix
El líder d'ERC espera una resposta per part del govern de Pedro Sánchez
Clara Ponsatí, en la presentació del seu llibre de memòries, 'Molts i ningú' (La Campana), a Perpinyà, el 19 de març / Núria Càmera
Clara Ponsatí: “La discussió no és si estem disposats a morir, sinó si ells estan disposats a matar”
Entrevista: Clara Ponsatí: “La discussió no és si estem disposats a morir, sinó si ells estan disposats a matar”
Comparteix
ENTREVISTA a l'exconsellera, exiliada i europarlamentària, que acaba de publicar el llibre de memòries 'Molts i ningú'
L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí | ACN
Ponsatí afirma que “els catalans estem amb la pistola al clatell”
Notícia: Ponsatí afirma que “els catalans estem amb la pistola al clatell”
Comparteix
L'eurodiputada assegura que "el combat per la independència tindrà l'amenaça de la violència al davant fins que es guanyi"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a abril 28, 2022 | 21:09
    L'OBSERVADOR ASTORAT abril 28, 2022 | 21:09
    Joaquín Urías ex-Letrado del "Tribunal Constitucional (TC): "Estamos asistiendo -de la mano del TC- al nacimiento del 'Derecho Constitucional del ENEMIGO'. La idea es que frente a quien desafía al Estado, no rigen las normas estatales y cabe "CUALQUIER ACCIÓN" que lo frene políticamente. Aunque sea "INCONSTITUCIONAL".
  2. Icona del comentari de: https://elmon.cat/politica/junqueras-critica-espanya-catalangate-410634/ a abril 28, 2022 | 21:42
    https://elmon.cat/politica/junqueras-critica-espanya-catalangate-410634/ abril 28, 2022 | 21:42
    Com és que poseu enllaços d'articles en que no heu publicat comentaris"NO corruptgents" enviats? elMónCorruptgent.Cot cada dia fa més basarda/fàstic (pels pixapins)
  3. Icona del comentari de: Vendetta a abril 28, 2022 | 22:10
    Vendetta abril 28, 2022 | 22:10
    Orioljudes kins fruits mes galdosos ke dona la taula de sumissio, e botiflerot?
  4. Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a abril 28, 2022 | 22:53
    elMónCorruptgent.Cot abril 28, 2022 | 22:53
    A veure, per què publiqueu un article... TANT DE PART, DE LA PART CORRUPTGENT, i extranyanyament el lloc per escriure comentaris està enganxat a l'article (mai és així) i els comentaris NO es publiquen?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa