El TC es blinda i rebutja totes les recusacions dels jutjats pel Procés

El ple de Tribunal constitucional que s’ha celebrat aquest matí ha decidit tombar per unanimitat totes les recusacions formulades contra la magistrada Concepción Espejel i el magistrat Enrique Arnaldo presentades pels condemnats del Procés Oriol Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa o bé altres que encara han de ser jutjats com Carles Puigdemont, Toni Comín o Clara Ponsatí. Així desestima la pretensió de l’exvicepresident i exconsellers “a limine”, és a dir des del començament del plet, per tal que s’abstinguessin de participar en els seus recursos d’empara plantejats.

De fet, a darrera hora de la tarda d’ahir, la secretaria tècnica del tribunal va afegir aquest punt a l’ordre del dia a corre-cuita per poder evacuar amb més rapidesa els recursos pendents i no caure en una dilació indeguda que ajudaria als recursos davant la justícia europea. La interlocutòria dels magistrats rebutja les trenta-tres recusacions plantejades. L’argument dels magistrats és que la “legitimitat d’origen dels magistrats del Tribunal, en ser elegits pels tres poders de l’Estat, fet que es projecta en la pluralitat de perspectives jurídiques que conflueixen en les deliberacions i les decisions de l’òrgan col·legiat, expressió de la idea de pluralisme polític“, impedeix que els recusin .

La interlocutòria emfatitza que “no és possible excloure els dos magistrats recusats, ja que el Tribunal quedaria sense el quòrum de vuit magistrats exigit per resoldre“. “La salvaguarda de l’exercici de la jurisdicció constitucional reclama, i justifica alhora que, per dictar aquesta resolució, no s’hagi d’excloure de la conformació del ple cap dels seus magistrats presents”, alerten. De fet, la resolució considera que mantenint els magistrats es “defensa de la jurisdicció” perquè tots són “cridats” i no es pot distingir entre “recusats i abstinguts”.


La resolució també carrega contra el que qualifica “d’afirmacions òrfenes de tot suport en fets concrets”. Pel tribunal no és prou motiu de recusació “que es pugui fonamentar un dubte legítim d’imparcialitat sigui per l’exteriorització jurisdiccional d’un criteri jurídic en resoldre un procés o al discrepar del que es resol a través de la formulació d’un vot particular, sigui per les manifestacions abocades a publicacions acadèmiques o en articles d’opinió abans d’haver adquirit la condició de magistrat”. S’afirma que “no només el Tribunal Constitucional sinó també la resta de Tribunals jurisdiccionals han de ser integrats per jutges que no tinguin la ment buida sobre els assumptes jurídics sotmesos a la seva consideració”.

Comentaris

  Pepitugrillu Desembre 15, 2021 | 15:45
  Cony! precisament és el que penso d'aquesta banda ... que tenen la ment buida. Ves per on! No ho podien haver expressat millor.
  Ricard Desembre 15, 2021 | 16:01
  La xenofòbia i el pancastellanistes els garanteix tenir ben plena la seva ment. La buidor de la seva ment no estava en discussió, per si encara no ho sabien.
  fat boy Desembre 15, 2021 | 16:10
  No estaria de mes que al menys dissimulessin mantenint la boca tancada.
  Anònim Desembre 15, 2021 | 16:14
  Los magistrados del constitucional dirán lo que quieran, pero esto sigue oliendo mal y si persiste ese olor nauseabundo es que debajo hay es un cadáver.
  Jutges ninots a les orders del,PP.VOX.PSOE Desembre 15, 2021 | 16:18
  TC EL TOP DE FRANQUISTES catolics, que encara adoren al caudillo com un XIOL DEL PSOE
  Mikelet Desembre 15, 2021 | 16:47
  Esperaveu alguna cosa diferent? No hem d'esperar res de bo de nyodilandia.
  hiperventilat Desembre 15, 2021 | 17:56
  El que no es pot "tenir la ment plena de merda"
  Claravalls Desembre 15, 2021 | 19:17
  Putes togues feixistes ñordes dexeu--nos en pau d'una puta vegada i us la xasqueu amb dos pedres.Teniu merda en comptes de cervell. Fastigoses rates franquistes que us la casqui el vostre puto pare Franco l'assassí de merda.Sou uns amargats i reprimits i us diem "Visca Catalunya Lliure". Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
  Josep Desembre 15, 2021 | 21:58
  Als anys de plom no eren tant xulets aquests nyords
  JordiP Desembre 16, 2021 | 10:24
  Algú esperava una altre cosa? Com pot gestionar els recursos el mateix Tribunal que de resoldre l'afer? Seria disparar-se un tret al peu. El problema rau en la defectuosa organització estructural de la Justicia apañola. cal cremar-ho tot i tornar a començar de zero.
  Rebel Desembre 16, 2021 | 11:03
  És "singular" que parlin de pluralismes, com avalar que abans de jutjar (o atacar) tingui la ment clara... per opinar abans d'hora. Res de nou. A l'artificial espanya no hi ha justícia, sinò més aviat uns quans que fan de jutges per pur amiguisme o indissimulat franquisme.
  uno que vive en Tabarnia Desembre 16, 2021 | 13:05
  la xusma es tapa les vergonyes, pero no deixa de ser xusma, poden portar punyetes i togas pero continuen sen xusma

Nou comentari