Tensió abans de la taula de diàleg pels noms triats per JxCat

Presidència insisteix en el pacte de dur membres del Govern

Mala maror al Palau de la Generalitat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, estaria molt enfadat amb Junts per Catalunya, després que el partit de Carles Puigdemont hagi decidit comunicar quins són els membres que vol enviar a la taula de diàleg. Fonts de la Presidència han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que l’ambient a l’Executiu està molt tens perquè s’havia acordat que la taula de diàleg era de govern a govern i que per tant els membres de les dues delegacions havien de formar part de l’Executiu.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, sí que forma part del Govern, però els altres tres membres proposats aquest mateix dimarts al matí per Junts per Catalunya, no. Es tracta del secretari general de Junts, Jordi Sànchez, el vicepresident del partit, Jordi Turull, i la portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras. És per això que a Presidència estan “molestos” per la decisió que ha pres Junts per publicar aquests noms sense ni tan sols haver-ho comunicat abans a Esquerra Republicana de Catalunya, el soci del Govern. Des de l’entorn del president asseguren que els membres s’han de decidir de manera consensuada al Consell Executiu, que ara mateix es troba reunit.

De fet, Esquerra Republicana de Catalunya encara no ha anunciat quins seran els membres republicans que completaran la delegació catalana. Sí que s’espera que hi hagi el coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, en tant que és el president de la Generalitat; sobretot després que aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, confirmés la seva assistència a la taula de diàleg, després de dues setmanes fent planar dubtes a Barcelona sobre la seva presència en aquest mecanisme que té com a objectiu resoldre el conflicte polític de fons que hi ha entre Catalunya i Espanya.

Comentaris

  Sherlock 14/09/2021 11:03 am
  No sé on és el problema. Si tothom accepta que és una taula per parlar de política, el perfil dels membres ha de ser polític.
  Carlos LP 14/09/2021 11:08 am
  L'estratègia de Puigdemont és clara, boicotejar el govern de Pere Aragonés i fer-lo saltar. Si Aragonés és hàbil ha d'aprofitar-ho i trencar amb la secta puidemoniaca
  Manel de Manresa 14/09/2021 11:14 am
  No se per què s'enfaden tant els senyors d'esquerra. Aquesta medicina és la que ells varen aplicar qun el president era en Puigdemont i quan ho era en Torra. Si abans trobaven bé aquesta manera de procedir ara també és bona, no? O es que si ets d'esquerra pots fer unes coses i si no ho ets has de fer unes altres que si poden fer els d'esquerra. Pot ser, pot ser, que els que es proposen no aniran a emblanquir als espanyols i per aixó no els agraden, harien de ser conversos a l'autonomisme com són els de l'esquerra actual i no tant independentistes com deien que eren els d'esquerra fa molts i molts anys quan no habia riscos de que aconseguéssim la Independencia.
  Airausu 14/09/2021 11:18 am
  Si a can Ñer fossin valents i netament indepes, enviarien directament a en Junqueras, però en Junqueras no hi assistiria mai per no posar en un compromís als seus amics del R78...
  Jordi Marti 14/09/2021 12:21 pm
  Si la taula de diàleg es entre governs, ERC te tota la raó. Pro si la taula de diàleg es entre Catalunya i Espanya, llavors JxC també te raó, i en aquest cas, tindrien que participar, també, altres partits.
  Els corruptgents Putaramonejant com sempre... 14/09/2021 12:27 pm
  Per que no hi va també el covard de Waterloo? Voleu més proves de que'ls corruptgents mai han volgut la independència?

Nou comentari