Una taula de diàleg amb un paper incert dels presidents

És possible que Sánchez i Aragonès no estigui presents durant tota la reunió

No està clar quin paper tindran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la taula de diàleg que s’ha de celebrar aquest dimecres. Tots dos mantindran una reunió prèvia a la mesa de negociació, i obriran la taula de diàleg, però però no se sap si els dos mandataris es quedaran durant tota la reunió o només els primers minuts. El president espanyol va anunciar aquest dilluns en una entrevista a TVE que es “trobaria” amb les dues delegacions, cosa que va generar dubtes sobre si es quedaria o no durant tota la taula de diàleg.

El que sí queda clar és que des de la Moncloa i la Generalitat s’ha pactat que Sánchez i Aragonès tinguin una cita prèvia a aquesta taula de diàleg que té com a objectiu resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. La taula, però, no només té ara sobre la taula aquest dubte. Una crisi de Govern ha aterrat sobre el Palau de la Generalitat després que Junts per Catalunya deixés anar com una bomba la proposta de noms del partit de Carles Puigdemont per aquesta taula de diàleg.

JxCat ha proposat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general del partit, Jordi Sànchez, el vicepresident del partit, Jordi Turull, i la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras. Aquesta proposta, però, té un gran problema: no compta amb l’aprovació del president de la Generalitat, Pere Aragonès. El cap de Govern insisteix que en aquesta trobada només hi poden formar part membres de l’Executiu, i que per tant hi pot anar Puigneró, però no Turull, Sànchez i Nogueras.

Aquest migdia ha de comparèixer Aragonès davant dels mitjans de comunicació, i s’espera que doni explicacions sobre aquesta crisi de Govern que s’ha produït avui. Esquerra Republicana de Catalunya encara no ha dit quins seran els seus membres en aquesta mesa, i esperaven que Junts pactés els noms abans que publicar-los als mitjans de comunicació.

Comentaris

    Català 14/09/2021 6:31 pm
    El paper d'estrassa.

Nou comentari