Suspenen la llicència d’obres que permetia exhumar les víctimes del Valle de los Caídos

El Jutjat contenciós administratiu número 20 de Madrid ha decidit suspendre de manera cautelar la llicència d’obres que l’Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial va concedir a Patrimoni Nacional per a exhumar a víctimes enterrades al Valle de los Caídos. La jutgessa considera que es podrien produir “danys irreparables” perquè encara no s’ha entrat en el fons del recurs interposat per l’Associació per la Reconciliació i la Veritat Històrica, que va sol·licitar la suspensió d’aquesta llicència al·legant el “Dret fonamental a la intimitat dels morts i de les seves famílies i necessitat de respectar el sagrat repòs etern que es veuria vulnerat si s’accedeix a executar les obres manifestament il·legals sol·licitades”

El govern espanyol, a través de Patrimoni Nacional, va sol·licitar l’abril passat a aquest Ajuntament la sol·licitud de llicència urbanística per a poder iniciar els treballs d’exhumació i identificació de les víctimes que es troben a les criptes de la Basílica de la Santa Cruz del Valle de los Caídos i que han estat reclamades pels seus familiars.

La jutgessa Eva María Bru Peral, però, acordava en una acta d’aquest dilluns adoptar la mesura cautelar de suspensió de l’Acord del 24 de juny de la Junta de l’Ajuntament de Sant Lorenzo de l’Escorial pel qual es resol concedir a Patrimoni Nacional la llicència urbanística per a rehabilitació d’accessos a les criptes de la Basílica de la Santa Cruz del Valle de los Caídos.

“Quan es tracta de realitzar obres per part d’un ajuntament o d’una Administració Pública, que impliquin demolició d’edificacions, habitatges o similars, de manera incessant els tribunals accedeixen a la suspensió de l’executivitat de l’acte recorregut, perquè en cas que es dugui a terme les citades obres, en cas que finalment es resolgués el procés contenciós en litigi de manera favorable al recurrent”, defensa l’Associació per la Reconciliació i la Veritat Històrica.

En el mateix sentit, la jutgessa conclou que, de procedir-se a la immediata execució de les previsions contingudes en la llicència impugnada, “es produirien modificacions en un element integrat en un Conjunt de protecció integral que farien inefectiu la part dispositiva d’una sentència que fos estimatòria, la qual cosa resultaria contrari a la tutela cautelar”.

Comentaris

  Tano Novembre 18, 2021 | 18:16
  Danys irreparables?. Quins collons.
  Ferran Novembre 18, 2021 | 19:22
  Ya no puedo ni alucinar....
  Ricard Novembre 18, 2021 | 22:44
  Quan van endur-se les restes al mausoleu als familiars dels difunts ningú no els va demanar permís. En ple règim del 78 encara s'hi portaven restes. Igual com es va denegar l'extradició de Degrelle a Bèlgica. La fortor de podrit al país dels castellans és insuportable.
  i dic espanya per que estem subjugats al imperi (decadent) Novembre 19, 2021 | 01:20
  I n'hi ha que encara diuen que fem anar massa lleuger el mot feixista, i aquí a espanya encara no n'hem sortit

Nou comentari