El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats policials sospiten que Aragonès “els dona l’esquena”

Les principals organitzacions sindicals del cos de Mossos d’Esquadra, com SAP-Fepol o Sindicat de Policies de Catalunya o USPAC, així com de les Guàrdies Urbanes i de les Policies Locals han emès un comunicat amb què retreuen al president Pere Aragonès que faci el sord a la seva demanda de reunió. Els sindicats que també són convocants de la manifestació per la defensa de la seguretat pública prevista a Barcelona per al proper 23 d’octubre, apunten que “la sensació que el comandament suprem del cos de Mossos d’Esquadra i primera autoritat de Catalunya dona l’esquena a la situació que ve patint el servei de seguretat pública”.

El primer comunicat de la nova entesa sindical reclamava la necessitat de celebrar reunions amb els grups parlamentaris, així com amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el mateix president Aragonès. Els sindicats admeten que s’han reunit amb els grups per traslladar “l’estat d’ànim del cos” i han “negociat” amb el conseller “una sortida consensuada a la crisi de seguretat pública” que, a parer del sindicats, “fa massa temps que patim”. “No obstant, de les tres reunions demanades, n’hi ha una que fins avui no hem obtingut resposta. De la carta adreçada al Molt Honorable President de la Generalitat, cap dels sindicats convocants en sabem res!“, es queixen vivament al comunicat conjunt difós aquest divendres.

Així avisen que com a sindicats “no els agradaria tenir la sensació que el comandament suprem del Cos de Mossos d’Esquadra i primera autoritat de Catalunya dona l’esquena a la situació que ve patint el servei de seguretat pública”. “Considerem de manera ferma que les persones que formem part dels cossos policials, per boca de qui els representen, mereixen poder traslladar al President de la Generalitat la gravetat per la qual passa el servei de seguretat pública”, insisteixen. De fet asseguren que volen comunicar el “cansament patit per la constant instrumentalització política i mereixen poder traslladar-li la necessitat urgent, de deixar els cossos policials, fora de la confrontació política”.


En aquesta línia, consideren que el fet de no celebrar-se la reunió ” s’estarà enviant als nostres respectius col·lectius un missatge clar: la crisi de seguretat no és una qüestió de primer ordre per al nostre President”. Per això reclamen amb insistència la reunió. “Per respecte, per dignitat i per la importància d’un servei públic de qualitat no podem permetre que se segueixi menyspreant la Seguretat Pública i aquest és un missatge que el MHP ha de rebre de manera directa i per boca d’aquells que a dia d’avui representem els col·lectius professionals”, avisen els sindicats.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 15, 2021 | 14:45
  Gonzalo octubre 15, 2021 | 14:45
  El Govern rechaza dar apoyo a los Mossos. ERC y Junts votan contra "condenar las agresiones" sufridas por el cuerpo policial. Después de esto, solo sospechan?
 2. Icona del comentari de: Quina colla a octubre 15, 2021 | 15:41
  Quina colla octubre 15, 2021 | 15:41
  Els sindicats policials han de deixar de fer política i dedicar-se a la seva feina.
 3. Icona del comentari de: Candela a octubre 15, 2021 | 17:36
  Candela octubre 15, 2021 | 17:36
  Sindicats policials = Nazis
 4. Icona del comentari de: Picolines a octubre 15, 2021 | 17:37
  Picolines octubre 15, 2021 | 17:37
  Han dit alguna cosa sobre això? https://www.totbarcelona.cat/societat/assumptes-interns-dete-quatre-agents-mossos-esquadra-barcelona-149696/ Res de res, sindicats, sou mafia
 5. Icona del comentari de: Vendetta a octubre 15, 2021 | 18:56
  Vendetta octubre 15, 2021 | 18:56
  A la puta calle tots per botiflers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa