El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sectors del PSC i la difunta Iniciativa reclamen un pacte Sánchez-Iglesias
  • CA

El col·lectiu de polítics catalans majoritàriament de l’òrbita de l’extingida Iniciativa per Catalunya, Grup Pròleg, intenta collar, encara més, els equips negociadors del PSOE i Unides Podem per evitar sigui com sigui una repetició d’eleccions. L’agrupació, entre la qual hi ha Joan Coscubiela, Gemma Lienas, Lluís Rabell o Laia Bonet, reclama deixar els retrets a banda i entomar una “responsabilitat dels partits i els moviments” de l’esquerra que és “extraordinària”. A més, puntualitzen que cal un acord, ja “sigui amb un govern de coalició” o  “un acord programàtic comú”, per evitar l’arribada de la dreta tot coincidint amb “el Brexit”, “la sentència del Procés” o “la desmoralització causada pel desacord” entre socialistes i comuns.

El comunicat posa el focus en Catalunya, a més, i remarca que l’acord de govern al Congrés dels Diputats “és especialment necessari” per al territori català. Ho justifica apuntant que “el fort impacte emocional i polític que es pot generar arran de la sentència del Tribunal Suprem” podria significar “una espiral d’involució”. Per això, cal un govern progressista “que obri una necessària etapa de diàleg i de negociació de solucions”.

El Grup Pròleg està integrat per 18 activistes polítics, entre els quals també hi ha Joan Subirats, Raimon Obiols, Margarita Arboix o Jordi Font. Tots ells alerten que si no s’arriba a un pacte d’investidura, es podria “retrocedir dramàticament” en “perills de tota índole” si és que això suposa que la dreta acabi governant. Més encara quan hi ha “una dreta depenent de la dreta extrema”, afegeixen en referència a Vox.

El text, difós per El País però al qual també ha tingut accés el TOT Barcelona, suplica que es faci cas a allò “les preferències dels seus electors”, “ben expressades en els estudis d’opinió”, i apunten que això “hauria de ser un argument decisiu per als dirigents de les forces progressistes si no volen decebre la confiança dels seus votants i frustrar les seves esperances”.  

Per últim, la missiva anunciada pel Grup Pròleg destaca que “seria un gran error caure en el fatalisme i la desmotivació després del fracàs de la investidura. Un acord de les esquerres és complicat i difícil, però és perfectament possible, d’aquí al setembre”. 

El col·lectiu l’acaben de formar Jordi Amat, Margarita Arboix, Oriol Bartomeus, Joan Botella, Victòria Camps, Joan Coscubiela, Jordi Font, Mercedes García-Aran, Gemma Lienas, Pilar Malla, Oriol Nel·lo, Raimon Obiols, Marina Subirats i Josep Maria Vallés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa