Sarau al Col·legi de l’Advocacia pel debat electoral que intenta impedir la degana

La candidatura alternativa planta cara a Eugènia Gay

Nova esbroncada en la carrera electoral al deganat del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Aquest cop, la topada és per la suposada negativa de Maria Eugènia Gay, l’actual degana i candidata de la llista continuista a participar en un un debat electoral de les quatre pretendents al tro dels lletrats de Barcelona. La candidatura alternativa que lideren els advocats Gonçal Oliveros i Anna Boza ja han posat el crit al cel i han carregat els neulers contra la decisió de Gay d’al·legar motius d’agenda per no participar en el debat. Ara el comitè electoral ha decidit que el debat es pot organitzar sense la degana. La candidatura d’Oliveros i la tradicional de Vanessa González intenten acordar els termes.

En una roda de presentació del projecte celebrada aquest migdia, Oliveros ha ironitzat sobre la decisió de Gay. “Qui de vosaltres deixaria fer un judici a un company o companya que li fa por debatre? Algú enviaria a un judici un advocat júnior del seu despatx si sabés que té por a debatre?”, s’ha preguntat. “Una persona que no està preparada per debatre no pot presidir el Col·legi de l’Advocacia!”, ha exclamat.

De fet, ahir mateix Gonçal Oliveros difonia un tuit en la mateixa línia. “El debat de l’ICAB era per Zoom, per tant, sense fotògraf. És per això que no l’has volgut fer companya? De què tens por Maria Eugènia Gay?”, piulava. Per la seva banda, una de les altres candidates, Vanessa González, replicava: “Si és necessari debatre a la porta de l’Icab o ciutat de la Justícia perquè ens deixen fora, m’hi presto a fer el debat sense ella”.

La decisió de Gay va fer que el comitè electoral decidís suspendre el debat. A la vista de la indignació generada entre els candidats per la negativa a debatre de Gay i les al·legacions que es van presentar, per part d’Oliveros i de González, el comitè ha dictat una nova resolució de la que els candidats “dedueixen que el debat es pot fer si ens posem d’acord”. El debat l’organitzava el Grup d’Advocats Joves i ara aquests no saben què fer. De moment, la candidatura d’Oliveros i de González mantenen converses per mirar de celebrar el debat mentre a aquesta tarda intentaran aclarir posicions amb el Grup d’Advocats Joves.

Comentaris

  Canvis 27/05/2021 8:05 am
  Entre uns i altres esperem que no guanyi Eugènia Gay ni la seva posició política.
  La mare superiora 26/05/2021 9:06 pm
  La Sra. Gay treballa, no com els altres que estan subvencionats (per ANC?) i només van a fer politica.
   uno que vive en Tabarnia 27/05/2021 8:35 am
   vols dir que no es com tu? quant una persona esta acostumada al regim anterior d,el ordeno y mando, d,allo s,en deia dictadura, ara tu en dius traballar, segur?
  Ricard 26/05/2021 5:04 pm
  És que humiliar al President del Parlament no és suficient. Ara ni tan sols es rebaixa a debatre per les eleccions de la que és .... candidata número 1 de la seva llista. Peculiar.
  143
  6
  Respon

Nou comentari