Sàmper es compromet a fer públics els protocols de la BRIMO

Diu que no ha estat possible la mediació

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, s’ha compromès que en “breu” farà públics els “protocols d’ordre públic”. Així ho ha anunciat el conseller en la seva compareixença davant del Parlament per donar explicacions sobre els operatius de la policia i els serveis d’emergències arran de les protestes per l’engarjolament de Pablo Hasèl. Sàmper ha insistit en la idea que els aldarulls utilitzaven “tàctiques de guerrilla urbana” i  que tenen una “formació revolucionària”.

Unes circumstàncies que, segons Interior, implica que els “incidents tinguin més complexitat”. Qualifica molts dels fets “d’extrema violència”. El conseller també ha remarcat que “no hi ha hagut manera de fer cap interlocució”. “Hem arribat a l’intent de cremar un agent viu”, ha conclòs Sàmper. El conseller també ha demanat calma per la intenció de “revisar el model policial”.

En la seva intervenció, Sàmper tamabé ha assenyalat que els atacs en comissaries i l”agressivitat” cap a la policia dels darrers dies representen “un punt d’inflexió”. Per això, ha indicat que s’estudia redissenyar les comissaries per blindar-les davant d’un atac. En total, Interior comptabilitza 73 agents lesionats.

El debat encetat per Sàmper ha estat previsible. Tots els portaveus han repetit els mantres dels darrers dies. Carlos Carrizosa, de Ciutdans, ha acusat al Govern de donar cobertura i alimentar aquest tipus de protestes. De fet, ha qualificat Hasèl de “delinqüent perillós”. David Pérez, per part del PSC, ha alertat que no cal obrir un debat per una investidura sobre el model policial. “Té tots els sindicats indignats, preocupats i decebuts”, ha retret. Així mateix, ha apuntat que el conseller havia estat tímid amb la condemna de la violència. Una percepció que ha també ha manifestat el líder del PP, Alejandro Fernández. Una acusació que Sàmper ho ha negat amb tota la vehemència.

Per la seva banda, la portaveu dels Comuns, Jessica Albiach, ha demanat una “reflexio profunda de la BRIMO”, ara bé s’ha oposat a la seva dissolució. En tot cas, ha demanat revisar la necessitat que actuïn en desnonaments. Vidal Aragonès de la CUP, ha estat força crític amb les actuacions de la policia antiavalots i ha reclamat responsabilitat al conseller.

Per part d’ERC, la diputada Anna Caula ha demanat una revisió dels agents que no actuen de manera correcta, i ha posat d’exemple l’encapsulament i càrregues al carrer Gran de Gràcia de Barcelona en una de les manifestacions de la setmana passada. D’altra banda, ha demanat atendre la “frustració” del jovent. El diputat de JxCat Lluís Guinó, que aquest dimecres s’ha acomiadat de la cambra, ha optat per una comissió que estudiï el model policial. I ha dit que el suport als Mossos d’Esquadra és compatible amb la revisió d’alguns dispositius o d’obrir expedients si hi ha mala praxi.

Més informació en breu

Comentaris

  MENTIDRES, No explique res, sempre la mateixa matraca 03/03/2021 4:25 pm
  Ens continuen prenen per idiotes, continueu sense dir res dels ABUSOS DE LA BRIMO, contra molta gent que NO CREMA RES, i contra periodistes, no dius res d'això SAMPER???
  Marcel 03/03/2021 4:43 pm
  Vaig votar Junts i estic començant a empenedir-me
  Redman 03/03/2021 7:02 pm
  Del fet tangible de treure un ull al fictici de cremar un agent viu. De l'ull ni en parlem, no?
  trasto 03/03/2021 7:30 pm
  ¡¡Que tienen formación revolucionaria!! Sr Sàmper, la definición erudito, para calificarle a usted no sirve para su nivelazo. En temas revolucionarios, esas personas no llegan a P3. "Revolucionarios" no haga reír.
  Miquel 04/03/2021 8:26 pm
  No es els protocols, és el personal. El que no s'estimi Catalunya a la puta calle, i els caps i mossos que no serveixin també al carrer.. es que hi ha coses de sentit comú. Lo de opo.i feina de per vida, no serveix. S'ha de fer controls, i si no serveix al carrer, i hauria de passar en totes les institucions departament s...
  Miquel 04/03/2021 8:27 pm
  Els mossos inútils fora, i gent nova

Nou comentari