El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ricardo Tarno (PP): “Dubtar de la legitimitat del Suprem per jutjar Homs és una bogeria”
  • CA

 

El PP, el PSOE i C’s van votar a favor del suplicatori del Suprem per poder jutjar Francesc Homs. Per la seva condició d’aforat, aquest tribunal requeria l’autorització del Congrés dels Diputats, que va fer el debat a porta tancada. Per la seva banda, els partits que donen suport al dret a decidir van votar-hi en contra, en considerar que no es pot considerar un delicte haver posar les urnes perquè els ciutadans es posicionessin.

 

 

En aquest context, el portaveu dels populars a la Comissió de Defensa del Congrés, Ricardo Tarno, considera que és “un signe de normalitat democràtica” que Homs es trobi aquests dies declarant al Tribunal Suprem, perquè “hi ha indicis clars que ha incomplert la llei i el codi penal, igual que els seus companys que han estat jutjats pel TSC. Ha de tenir clar que tots els espanyols som iguals davant la llei”, assegura en declaracions a El Món.

Els set magistrats que jutgen Francesc Homs a la sala penal del Suprem | ACN

 

 

Tarno es pregunta per què Homs vol fer creure que el seu cas és especial, quan “hi ha molts responsables públics, com alcaldes i regidors, que han estat jutjats i condemnats per actuacions de caràcter administratiu, no només el senyor Homs, són casos de prevaricació que no necessàriament comporten corrupció”. És per això que el diputat del PP es pregunta per què “Homs no fa com altres diputats que s’han vist implicats en causes judicials, que han dimitit per tal de ser jutjats per la justícia ordinària i no passar pel Suprem, suposo que deu donar prioritat al seu escó que no pas a la responsabilitat política”, diu a El Món.

 

 

El diputat del PP remarca que “és bo que es jutgi allò que jutges i fiscals, després d’una instrucció, consideren que pot ser punible”, i denuncia que els independentistes i Podemos “facin creure” als ciutadans que es tracta d’un judici polític: “Dubtar de la legitimitat del Suprem per jutjar Homs és una bogeria per part de qualsevol representant d’una institució”, sentencia Tarno. 

 

 

En la mateixa línia s’ha expressat el diputat del PSOE Luis Carlos Sahuquillo, portaveu dels socialistes a la Comissió de l’Estatut del Diputat, que en declaracions a El Món deixa clar que “no m’agrada que el senyor Homs es trobi immers en aquest procés”, però ho considera positiu perquè “és un missatge per a la societat molt nítid, és la prova del bon funcionament de la justícia espanyola. Que Homs s’assegui al banc dels acusats és la prova que la justícia és igual per a tothom”, sentencia. 

El punter gegant recorre la Meridiana durant la Diada 2015 | ACN

 

 

Catalunya farà marxa enrere

 

Preguntat per la possibilitat que Catalunya faci un referèndum unilateral, el portaveu de Defensa del PP, Tarno assegura que “hi ha molt d’interès per buscar acords, dialogar i no trencar el marc institucional. I més enllà de les declaracions públiques, hi ha voluntat d’arribar a acords que respectin rigorosament la Constitució i les lleis per tal que puguem avançar en un futur en comú com ho hem fet durant segles en un passat comú”.

 

 

Però si finalment Catalunya tira pel dret, Ricardo Tarno avisa que “l’Estat té l’obligació de complir i fer complir la llei a tots els ciutadans, i si hi ha un incompliment de la llei, l’Estat actuarà en conseqüència”. Ara bé, quan se li demana concreció sobre les mesures que podria adoptar l’Estat per impedir que es posin les urnes, no gosa mullar-se: “Estic convençut que el Govern de Catalunya també complirà la llei, i per tant, no hi haurà referèndum. El govern de la nació vol el millor per a Espanya, és l’únic guió del senyor Rajoy. En tot cas, tots sabem que el 90% dels Mossos compliran la llei espanyola i no hi haurà conflicte”, sentencia en declaracions a El Món. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa