El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Luis Sahuquillo (PSOE): “El judici a Homs és la prova del bon funcionament de la justícia”
  • CA

 

“Jo admeto tots els fets que vostè m’incrimina i fins i tot podria afegir-ne més. Sempre vaig tenir l’encàrrec del Govern d’ajustar-me a la legalitat i de no cometre cap tipus de delicte”. Així de contundent ha estat el diputat Francesc Homs davant de les preguntes de la fiscalia en el judici pel 9N, en què se l’acusa de prevaricació i desobediència amb una pena de nou anys d’inhabilitació. Una innocència que no comparteixen d’entrada ni PP, ni PSOE ni C’s, que van donar el vistiplau a la Comissió de l’Estatut del Diputat per a la tramitació del suplicatori demanat pel Suprem per tal de poder investigar l’ara portaveu del PDeCAT per l’organització del procés participatiu del 9N. 

 

 

 

El portaveu de la Comissió de l’Estatut del Diputat al Congrés, Luis Carlos Sahuquillo, explica en declaracions a El Món que “seria una injustícia que el senyor Homs, pel fet ser aforat no hagués de comparèixer davant del Suprem, perquè no va respectar una decisió del Tribunal Constitucional. A més a més, seria una injustícia per als seus companys –Mas, Ortega i Rigau– que estan sent jutjats pel TSJC per la mateixa raó”. Assegura que va llegir íntegrament l’expedient del Suprem per demanar al Congrés dels Diputats poder jutjar Homs, i denuncia que “els independentistes i també Podemos pretenen enganyar la societat fent creure que al senyor Homs se’l jutja per posar les urnes. Això és completament fals, si es troba al banc dels acusats és perquè no va acatar el Tribunal Constitucional”, argumenta a El Món.

Façana del Tribunal Suprem, on declara Francesc Homs | Gemma Aguilera

 

Luis Carlos Sahuquillo deixa clar que “no m’agrada que el senyor Homs es trobi immers en aquest procés”, però ho considera positiu perquè “és un missatge per a la societat molt nítid, és la prova del bon funcionament de la justícia espanyola. Que Homs s’assegui al banc dels acusats és la prova que la justícia és igual per a tothom”, sentencia en conversa amb aquest diari.

 

 

 

Preguntat sobre l’impacte que podria tenir una inhabilitació d’Homs, que tant els independentistes com Podemos -vegeu entrevista amb Íñigo Errejón a El Món– consideren que seria un símbol de la degradació de la democràcia espanyola, el diputat socialista és contundent: “Les lleis estan per acatar-les, no per modular-les per interessos propis, justament això és la democràcia. Li desitjo el millor al senyor Homs, però ningú no pot quedar impune a la justícia. La democràcia és que la justícia no faci excepcions”, conclou.

Els set magistrats que jutgen Francesc Homs a la sala penal del Suprem | ACN

 

 

La fiscalia del Tribunal Suprem demana una inhabilitació de nou anys per a Francesc Homs pels delictes de prevaricació i desobediència, i justifica així la seva petició de pena: “No va adoptar la suspensió de cap de les actuacions ni actes que es feien per a l’execució de la consulta que depenien directament del departament de Presidència del qual era titular, malgrat que era plenament conscient que amb la seva actuació violava l’obligat acatament de les decisions del Tribunal Constitucional”. Dimecres el judici quedarà vist per sentència, i el veredicte es podria conèixer en el termini d’un mes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa