El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reclamen judicialment la jubilació anticipada dels Mossos
  • CA

Sense treva. El sindicat SAP Fepol ha complert la seva advertència. De fet, el sindicat li va fer saber al conseller Joan Ignasi Elena, en la clausura del seu congrés el passat 15 de juny, que la jubilació anticipada pactada amb el departament d’Interior, amb Miquel Buch al capdavant, seria una “prioritat”. Així el sindicat ha presentat una demanda judicial per reclamar el compliment de l’acord signat l’any 2020, batejat com  l’Acord de jubilació anticipada i altres millores laborals, que preveia encetar el procés de jubilacions anticipades aquest 2021.

El sindicat lamenta que ja ha passat gairebé un any des de l’entrada en vigor de l’acord i per això ha començat el tràmit judicial per complir-lo. En concret, SAP Fepol ha presentat una demanda contra l’Institut Nacional de la Seguretat Social i la Tresoreria General de la Seguretat Social pel “greuge que suposa que altres cossos policials ja tinguin aquest dret i encara no el pugui gaudir el nostre col·lectiu”.

El sindicat recorda i aporta a la causa les conclusions de la pròpia Inspecció de Treball de la Seguretat Social que va reconèixer “ que s’han constatat elevats riscos (penositat, perillositat, toxicitat i insalubritat) tornicitat i nocturnitat, en un número important d’actuacions pròpies del cos de mossos d’esquadra”.

Alhora, el sindicat al·lega que l’administració els “ha reconegut per escrit que no aprovar la jubilació anticipada” pels mossos “suposaria un greuge comparatiu respecte altres policies com les policies locals i l’Ertaintza”. “És una situació que seria clarament discriminatòria i conculcaria l’article 14 de la Constitució Espanyola, en tant que els supòsits son substancialment iguals i no concórrer cap diferència rellevant que pogués justificar un tracte desigual”, emfatitza la Inspecció.

El SAP FEPOL ha volgut avançar la demanda davant del silenci administratiu en sentit negatiu de la reclamació prèvia presentada. “No podíem esperar de braços plegats veient com va passant el 2021, i ens plantem al darrer trimestre de l’any sense avançar en la consolidació del dret”, detallen des del sindicat. La demanda recorda que prop de 1.000 efectius policials es troben en una situació especial (ja sigui per Incapacitat Permanent Total, Segones Activitats o Comissions de Servei per disminució de les capacitats psicofísiques) que “disminueix el múscul d’un cos, prou malmès com a conseqüència de la manca d’efectius”. En tot cas, el sindicat, malgrat la presentació de la demanda no trenca la negociació necessària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep Anton a juny 23, 2021 | 19:10
    Pep Anton juny 23, 2021 | 19:10
    Molts no treballen massa (o identifiquen independentistes sense motiu; o fan atestats incorrectes, o ho tenen preparat tot per detenir al President si cal...) però volen jubilar-se abans d'hora ? I perquè, si tenen una feina que molts no tenen ?; volen seguir cobrant sense fer res ?. I segur que els que es volen jubilar deuen ser els de la Brimo o de l'Arro.....Cal dignificar a tants i tants mossos, dels que patrullen pel carrer, que treballen als departaments atenent a la gent, perseguint delinqüents, que són els que discretament porten l'uniforme; i aquests abans esmentats si, jubilar-los anticipadament. però per a fotre'ls al carrer. L'altre dia, a la manifestació davant el liceu, un xitxarel·lo uniformat, xulesc (crec que era l'agent 14057) , prepotent, no ens va deixar incorporar-nos a la manifestació del Liceu en un tram amb cordó policial: perquè segons ell anàvem a la manifestació (que no ho podia saber !) mentre d'altre gent (que aparentava que no anava a la manifestació) passava tranquil·lament; i davant les queixes ens va amenaçar amb denunciar-nos per resistència a l'autoritat, que segons ell ens representaria 600 € de multa. Tots aquests sobren...expulsats, res de prejubilacions.
  2. Icona del comentari de: Ciutadà a juny 23, 2021 | 22:36
    Ciutadà juny 23, 2021 | 22:36
    I els sanitaris o els ensenyants o els que treballen de sol a sol que? Quina colla de dropos .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa