El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Punxa la protesta contra els partits identitaris com el Front o el MIC
  • CA

Ni el Front Nacional de Catalunya ni el Moviment Identitari català han rebut ni una simple xiulada durant l’ofrena floral a Rafael Casanova que se celebra a la Ronda Sant Pere de Barcelona a cada Diada. Tot i les convocatòries de diversos col·lectius antifeixistes a 2/4 de 10 del matí per tal de “fer fora la púrria feixista que ens envolta”, la protesta no ha reeixit. Ans al contrari, el temps de llarga espera a la cua de les ofrenes ha alimentat el gruix de participants a l’ofrena del Front Nacional i del MIC-Reinaxença Catalana. Les dues formacions portaven un centenar de simpatitzants.

Fonts de la formació han explicat a El Món que, en previsió d’una protesta factible, el partit ha organitzat un vistós servei d’ordre per tal de, si fos el cas, poder aïllar els simpatitzants de possibles manifestants. “Estem força tranquils, i no és estrany que tot i les convocatòries no es presentin, l’altre dia ens va passar a Lleida”, comenten les mateixes fonts.

Un dels membres del Front ensenya cofoi el ram de flors/QS

Així que els dos partits, només separats per una entitat cultural, han entrat al recinte tancat del monument a Rafael de Casanova proferint les seves consignes habituals com “Catalunya Catalana”, “Puta Espanya” i el “Cant dels Segadors”. Banderes independentistes, pots de fum groc, senyeres identitàries, barretines i ovacions als Miquelets que es veien passar per la Ronda formaven part de l’escenografia.

De fet, els més escridassats han estat les delegacions de les ofrenes del Govern, d’ERC i de Junts. Òmnium ha comptat amb el seu president i el seu vicepresident, Jordi Cuixart i Marcel Mauri. També han rebut algun crit, però discret, els representants de Units per Avançar, que ha comptat amb el diputat Ramon Espadaler i el regidor de Barcelona, Albert Batlle. També han rebut la delegació del PP encapçalada per Josep Bou, una membre de la comitiva, s’ha guarnit amb una bandera espanyola a l’hora de dipositar el ram. Marta Pascal, líder del Partit Nacionalista de Catalunya, també ha participat de la cerimònia així com Joan Josep Nuet, exdiputat d’EUIA i d’ERC i ara professor d’institut arran de la seva inhabilitació per ser membre de la Mesa durant l’octubre de 2017.

Membres del MIC just abans de l’ofrena/QS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa