El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Publiquen un manual per fer efectiva la independència

El president del Centre Català de Negocis (CNN) i expert en Dret Internacional i Successió d’Estats, Albert Pont, juntament amb la plataforma Via Única Cat i el CCN han creat el llibre #ViaUnicaCAT, un manual per a fer efectiva la independència segons el dret internacional actual. En un fil a Twitter, el CNN explica que fa anys que els representants polítics dels catalans “diuen que faran la independència”, però destaca que “darrere d’aquesta paraula” no hi ha “cap explicació i cap acció”. Més aviat, el contrari, denuncia: “Cada vegada posen més bastons a les rodes: taules de diàleg estèrils amb els botxins, promeses buides i anys, molts anys entremig”.

Els autors del llibre afirmen que “durant el procés es van donar les condicions per crear un Estat, però els nostres líders ens van fer perdre una oportunitat històrica“, però tot i així consideren que “ara el somni és tan viu com aleshores i continua sent possible, però cal visualitzar-lo amb detall”. Aquesta, sostenen, és la raó de #ViaUnicaCAT tenint en compte que “Espanya no ens respecta ni ens reconeix com a minoria nacional, sinó com a mals espanyols que cal assimilar”. A més a més, denuncien que “ens volen mesells, i s’alimenten de l’orgull del seu poble i el poder de les seves autoritats”.

El manual #ViaUnicaCAT contempla tots els instruments existents a l’abast dels catalans. Pas a pas, amb detalls i amb un llenguatge planer para “d’una independència real, no de pactes amb els botxins ni d’haver d’esperar anys, i molts menys, generacions per a assolir-la”. Els autors del llibre diuen que és molt susceptible de ser perseguit per l’Estat espanyol, per això l’editorial és a Luxemburg, evitant així que la seva impressió i enviament puguin ser evitats. Malgrat tot, no poden assegurar que no s’acabi prohibint la venda a Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Álex a agost 21, 2021 | 14:54
    Álex agost 21, 2021 | 14:54
    Que lo haga Puigdemont 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  2. Icona del comentari de: Puchi a agost 24, 2021 | 22:13
    Puchi agost 24, 2021 | 22:13
    Cuánta pe no a dais.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa