El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts entronitza Rull com a nou president del Consell Nacional
  • CA

L’exconseller i expres polític Josep Rull ha estat aquest diumenge, en el congrés que se celebra a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat, proclamat nou president del Consell Nacional de Junts per Catalunya. Rull, emocionat sobre l’escenari, ha estat ovacionat per la militància, que s’ha posat dempeus i aplaudint. L’exconseller pren el relleu d’Anna Erra en aquest càrrec. Rull ha obtingut 1.360 vots, un 96,25%. Han participat 1.413 persones en la votació, el 23,51% de la militància del partit.

Rull ha reivindicat que Junts el partit del “sí”, que considera que “construir és més important que destruir”, que treballa per ser “un referent de progrés el sud d’Europa”. L’exconseller ha recordat l’1-O i ha posat de manifest que “quan anem junts som imbatibles” perquè el moviment anava unit “amb una força extraordinària”. El nou president del Consell Nacional ha rememorat els dies de presó i com des de la cel·la s’emocionava amb els seus companys a la presó veient les imatges de la violència policial als col·legis electorals.

Rull expressa suport a Laura Borràs

L’exconseller ha mostrat el seu suport a la presidenta del partit, Laura Borràs, i ha assenyalat l’estat espanyol, que considera “extraordinàriament dèbil, feble i fràgil”. En aquest sentit, Rull ha dit que “només els dèbils imposen perquè els forts pacten” i s’ha referit al cas del Regne Unit amb Escòcia i al del Canadà amb el Quebec. En canvi, “Espanya ha de desmantellar el seu esta de dret per abatre les nostres idees legítimes”. L’expres polític, però, ha recordat que l’acció de l’estat espanyol no arriba a l’exili.

Rull ha afirmat que a l’estat espanyol han entès del procés que “l’única manera d’evitar la independència és laminant la nostra autoestima i la nostra subjectivitat nacional”. En aquest sentit, l’exconseller ha valorat que per Junts la nació catalana està integrada per persones de procedències diverses, un fet que ha volgut destacat des de L’Hospitalet de Llobregat.

Junts per Catalunya clou el congrés aquest diumenge amb les intervencions del secretari general, Jordi Turull, i la presidenta, Laura Borràs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Polític periodista a juliol 17, 2022 | 13:01
    Polític periodista juliol 17, 2022 | 13:01
    Aviat podrà fer un programa especial sobre presos comuns de Junts.
  2. Icona del comentari de: Lògica cartesiana a juliol 17, 2022 | 13:07
    Lògica cartesiana juliol 17, 2022 | 13:07
    Un inútil com Rull ocupa un lloc inútil en una organització irrellevant que no serveix de res. Conseqüència: la primera cosa donar suport a Laura Borràs. El següent ja és el no-res, i en queda poc.
    • Icona del comentari de: Per què creus que l'han triat? a juliol 17, 2022 | 16:45
      Per què creus que l'han triat? juliol 17, 2022 | 16:45
      És la cara més amable, sap parlar i mai s'exalta, fins i tot sembla assenyat comparat amb l'exaltat predicador Turull i la corrupte Borràs. Les veuen molt magres, fins i tot han dit que no descartan retirar el suport a Núria Marín que li van regalar la DIBA (quan va guanyar ERC) per seguir tenint menjadores com el port de Barcelona cosa que tots sabem que no faran. El seu enemic és ERC i que aconsegueixi per Catalunya més que ells en 30 anys, 20 de corrupció Pujol + 10 de prUcessisme cap enlloc.
  3. Icona del comentari de: Independentista a juliol 17, 2022 | 13:20
    Independentista juliol 17, 2022 | 13:20
    La dignitat de Catalunya la representa el Poble Català i ningú més. Els partits son la negació de tota dignitat, l'aberració suprema.
  4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 17, 2022 | 14:13
    Doctor Strangelove juliol 17, 2022 | 14:13
    Rull, Turull i Cucurull. El trio lalala!, Doc.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 17, 2022 | 21:56
      Gonzalo juliol 17, 2022 | 21:56
      Y cotarelo. Jajaja!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa