Casado diu que la Llei de memòria democràtica ataca la Unió Europea

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat aquest dilluns que la Llei de memòria democràtica és un “atac directe” a l’esperit “de reconciliació” de la Unió Europea. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el líder popular considera que la llei vol reescriure una Transició que va ser “exemplar“, i “modèlica“. “La denominada memòria democràtica no és només un intent d’estendre ombres sobre la nostra democràcia, sinó de qüestionar el fonament del projecte europeu mateix, que és la reconciliació i la concòrdia entre europeus, i amb les actituds i intencions que hi ha en aquesta iniciativa, la UE no existiria i sense ella Espanya no tindria futur”, ha dit Casado.

Les declaracions de Casado han arribat en la clausura d’una taula de debat sobre els valors constitucionals al Congrés dels Diputats, on ha apostat per un “constitucionalisme militant” per “prendre les regnes del present”. El president del PP ha apuntat que “la Unió Europea va ser una peça bàsica en el procés de democratització d’Espanya“, i ha assegurat que per aquest motiu la Llei de memòria històrica “afebleix” la posició de l’Estat dins la Unió, perquè “l’esperit que va atiar les primeres comunitats europees és el mateix que va atiar la nostra reconciliació nacional al voltant de la Constitució”.

Així doncs, Casado ha manifestat que “es pot teixir un vincle estret entre la Constitució de 1978 i l’europeisme“. El líder popular ha argumentat que la transició que va tenir lloc a l’Estat espanyol després de la mort de Franco és “europeista” i “qualsevol atac al seu esperit i al seu resultat pràctic és un atac directe a l’europeisme”. “La UE va ser un procés creat sobre l’amarga experiència de la guerra i del que va conduir a la guerra“, que al seu entendre van ser “radicalismes, nacionalismes, populismes, i violència política”, ha afegit Casado.

Comentaris

  Dani_Andreuenc Novembre 29, 2021 | 15:22
  Si aquest feixista acaba governant sera terrible...
   Independence Process Novembre 29, 2021 | 17:06
   Ens cal assolir la independència abans que esdevingui President del govern de l'estat veí. ve-t'ho ací.
  jul Novembre 29, 2021 | 15:46
  Ridícul: dice la RAE persona que provoca risa o burla por resultar muy extraño, grotesto, etcétera.
   Juliol agost setembre Novembre 29, 2021 | 16:29
   Ridícul, ridícula : Que mou a riure-se’n, digne que hom se’n rigui, per grotesc, extravagant, toix, etc.
  Tot assassinat té el seu assassí Novembre 29, 2021 | 15:59
  No voleu la llei ja que cada cop que es troba un mort, si burxes hi ha el braç d'un pare o avi dels actuals de la dreta DISPARANT
  falco Novembre 29, 2021 | 16:08
  Tot el que diu esta amb consonancia amb la seva carrera universitaria i els masters que te
  X2 Novembre 29, 2021 | 16:15
  Ni cas a aquest paio es un trampós, mentider i feixista a mes de burru

Nou comentari