El Món
Núria Marín aixeca la vara d’alcaldessa de l’Hospitalet per tercera vegada

Núria Marín ha estat reelegida alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat aquest dissabte en el ple de constitució i presa de possessió de la corporació municipal pel mandat 2019-2023. Marín ha alçat la vara de l’alcaldia per tercera vegada consecutiva, i aquest cop fent valer la majoria absoluta obtinguda per la candidata del PSC en les eleccions municipals del passat 26 de maig i que havia perdut l’any 2011. La majoria s’ha visibilitat al ple amb els seus 14 regidors dels 27 electes. En ser proclamada alcaldessa, Marín ha lamentat que la “greu crisi institucional” pel conflicte polític a Catalunya esquitxés la política municipal i ha fet una crida a tots els grups a “mantenir la convivència i el diàleg”. En aquest sentit, l’alcaldessa s’ha compromès a “seguir parlant amb tothom”, també en clau local, tot i que ara governarà en solitari.

L’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat ha revalidat el càrrec per tercera vegada consecutiva i, per primera vegada, amb majoria absoluta. La corporació municipal per al mandat 2019-2023 la formen 27 regidors i regidores, dels quals 10 prenen possessió per primera vegada i 13 són dones. En total són 14 representants del PSC; 5 d’ERC; 4 de Ciutadans; 3 de L’Hospitalet en Comú Podem–En Comú Guanyem i 1 del Partit Popular.

El Ple s’ha celebrat aquest migdia, i Marín ha rebut l’escalf del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el diputat David Pérez i l’ex president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, entre altres. Amb la protocolària constitució de la Mesa d’Edat, formada per la secretària de l’Ajuntament, el regidor de més edat, Miguel García Valle, i el regidor més jove, Xavier Mombiela i Quintero. Després, els membres del consistori han promès i/o jurat el càrrec i la presidència de la Mesa els ha imposat la medalla i ha quedat constituïda la nova corporació municipal.

Els 5 regidors d’ERC, entre els quals Mombiela i Quintero, han jurat el càrrec amb la següent fórmula: “Fins a la proclamació de la República Catalana i sempre compromès amb L’Hospitalet, la llibertat, la igualtat i la fraternitat fidelitat, prometo per imperatiu legal”. Pel què fa als 3 edils de L’Hospitalet en Comú, també han jurat “per imperatiu legal” i amb el compromís de treballar la dignitat d’una ciutat, els seus barris i la seva gent”. Tot seguit, s’ha procedit a l’elecció del membre de la corporació que presidirà l’Ajuntament com a alcalde o alcaldessa. En la votació de candidats proposats pels diferents grups municipals, el PSC ha fet valer la seva majoria absoluta de 14 regidors per tornar a fer Núria Marín alcaldessa. 

Marín s’ha compromès a “seguir” parlant amb tothom i ha exhortat la resta de grups municipals a fer-ho també. De fet, i en clau nacional, l’alcaldessa ha lamentat la “tensió” que es va viure en diversos plens de l’última legislatura a propòsit del procés i la “greu crisi institucional” que ha viscut el país. En el mateix sentit, ha demanat “mantenir la convivència i el diàleg” també al ple municipal. En clau de futur, Marín ha dit que la propera legislatura “culminarà” el pas de l’Hospitalet d’un suburbi gairebé no esfaltat l’any 1979 a l’actual “ciutat moderna, emergent i motor de l’àrea metropolitana”. La cobertura de les vies del tren i la cobertura de la Gran Via des de Plaça Europa i fins al riu seran dues fites del proper mandat, segons ha destacat l’alcaldessa. “Sense vies ni autovies, l’Hospitalet serà una nova ciutat”, ha proclamat. Marín també s’ha mostrat orgullosa que el nou ple és “el més femení de la història” de la ciutat, i ha celebrat, a més, que hi hagi “cares noves”.

I qui serà el cap de l’oposició a l’Ajuntament, el republicà Antoni Garcia, ha promès una oposició ferma però “constructiva” i que tindran “sempre la mà estesa” a l’equip de govern municipal per abordar els reptes de la ciutat. Amb tot, Garcia, ha assegurat que són “l’alternativa” al projecte socialista de Núria Marín. El regidor també ha tingut un record pels polítics presos i a l’exili.

Nou comentari

Comparteix