L’excap del cos dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va estar investigant internament fins a ser rellevat per intentar millorar les unitats d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra. En concret el seu projecte intern de formació de deu comissions va recollir l’opinió de fins a 52 comandaments del cos. Unes opinions que haurien servir per aportar-les, en la mesura que li pertocava intervenir, a la comissió sobre el model policial que ja treballa al Parlament.

De fet, els sindicats van alertar els comandaments de la Comissaria General de Recursos Operatius, de la qual pengen la Brigada Mòbil i les Àrees Regionals de Recursos Operatius, de la “inquietud que despertava aquesta comissió entre els integrants d’aquestes unitats”. La preocupació es va mostrar formalment en una reunió tècnica del passat 22 de novembre i els comandaments van assegurar que “qualsevol canvi en el model actual queda supeditat la nova comissió parlamentària”.

En principi, una de les preocupacions sindicals era la possible afectació de condicions laborals, destinacions i retribucions. Trapero però ja feia mesos que havia començat tasques d’informació interna per tal de fer balanç de les unitats i fer propostes de millora i modernització. Val a dir que a ser una proposta que el departament d’Interior va refredar a l’espera de l’estratègia que s’encetava al Parlament amb la comissió. Les comissions de treball es dividien en la de pressupost; la de tecnologia; recursos humans; estructura; mètodes comparats; estratègia; material; horari, formació, control i normativa

“La feina està feta”, asseguren des de la CGRO, i es pot afegir perfectament a les tasques tècniques que porta a terme el Parlament. Al capdavall, des del cos policial recorden que a la comissió d’ordre públic del 2013 els Mossos d’Esquadra van fer aportacions tècniques que van ser recollides a les conclusions i que, amb el temps, s’han posat en marxa com, per exemple, els mètodes de dispersió o els protocols interns de traçabilitat.

Per altra banda, els sindicats també consideren que en el marc d’aquesta comissió s’hauria d’expressar la manca de defensa d’aquest tipus d’unitat per part dels responsables del cos de les seves funcions especialitzades. Per altra banda, apunten el malestar que genera l’ofensiva del departament d’Interior d’evitar defensar els seus drets davant els tribunals amb els advocats adscrits als seus serveis jurídics. Ara tot resta en mans del Parlament que ha celebrat una sessió tècnica i dues de ponència acadèmica sobre l’ordre públic i l’àmbit jurídic.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Dolent de mena. a gener 23, 2022 | 09:15
  Dolent de mena. gener 23, 2022 | 09:15
  I desprès de recollir les opinions, les va portar totes a su majestat real a Madrid, quan el va anar a veure. Ja sabem com les gasta aquest i el seu concepte de traïdor amb Puigdemont i els catalans. No cal ni que ens en parleu, d'aquest home.
  • Icona del comentari de: Llargandaix a gener 23, 2022 | 14:06
   Llargandaix gener 23, 2022 | 14:06
   Traïdor amb els catalans? T'haurà traït a tu perquè a mi no... Quan parlis dels catslans no generalitzis ja que aquí no pensem tots iguals com voleu intentar. Bon diumenge.
  • Icona del comentari de: Català fart a gener 24, 2022 | 07:12
   Català fart gener 24, 2022 | 07:12
   Au passa I marxa
 2. Icona del comentari de: Cesc a gener 23, 2022 | 11:59
  Cesc gener 23, 2022 | 11:59
  Es absolutament indecent i absolutament tercermundista la destitucio de Trapero. La politica es lo pitjor, no hi ha deret. Quan algu molesta, fora. I no hauria de ser aixi. Trapero es el millor comandament que pot tenir la policia. Catalana, o de quasevol pais. Ja va quedar sobradament demostrat que dona 40 voltes a qualsevol comandament d'Espanya i els destituexen perque els hi dona la gana. No hi han excuses. Conceller. Absolutament vomitiu el que ha fet. No poso en dubte que el nou Major sigui un complet professional, o completament valid. Pero amb el que ha fet demostra que estem moooolt lluny de paîssos als que ens volem semblar. Que es un traidor? Es un policia absolutament professional i no pot anar en contra de la llei, ens agradi o no. I aixo que jo em decanto cap l'independentisme, pero ara per ara es el que hi ha, per be o per desgracia...
 3. Icona del comentari de: Anònim a gener 23, 2022 | 12:41
  Anònim gener 23, 2022 | 12:41
  Un funcionari eficient i ben cualificat sempre és un problema per un polític amb carències i ressentiments.

Nou comentari

Comparteix