Trapero posa en marxa deu comissions per millorar l’ordre públic

El major fa els deures davant una comissió parlamentària que revisi el sistema de la Brimo i l'ARRO

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha encetat una “revol·lució tranquil·la” per “millorar” en la seva globalitat les unitats d’ordre públic de la policia catalana. Així ha elaborat un pla d’actuació que consta de deu comissions de treball per abordar canvis, millores i fer emergir idees per aplicar-les a la Brigada Mòbil (BRIMO) i a les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO). Un moviment de Trapero per avançar-se i aportar noves idees a la virtual comissió parlamentària a la que s’ha compromès la majoria de grups de la cambra per estudiar l’ordre públic a Catalunya.

Aquestes comissions es divideixen en la de pressupost; la de tecnologia; recursos humans; estructura; mètodes comparats; estratègia; material; horari, formació, control i normativa. De fet, Trapero volia deixar treballar aquestes comissions abans que, per exemple, es fessin públics els protocols de foam que ahir es van difondre a través del web de transparència. Fonts dels Mossos detallen que divendres es va prendre la decisió de publicar-los aquest dilluns tot i que els comandaments van arrufar el nas perquè no eren del tot complerts i s’han sotmès a un estudi precís per millorar-ne el seu protocol d’ús.

En tot cas, Trapero ha decidit avançar-se a la jugada i tenir els deures fets sobre els canvis i l’adaptació de l’ordre públic a les noves formes de protesta. Per això vol arribar a la comissió del Parlament que suposadament ha d’estudiar el model d’ordre públic a la policia catalana. Les comissions hauran de tenir les conclusions fetes en relativament poc temps, dos mesos a tot estirar. La coordinació és a càrrec del veterà intendent Josep Saumell, el cap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat; l’intendent Amadeu Domingo, conegut com el Marie Kondo dels Mossos, i recordat pel seu testimoni estelar a l’Audiència Nacional on va deixar bocabadats tribunal, parts i públic per la seva capacitat de memorística dels recursos dels Mossos i, finalment, l’intendent Xavier Pastor, actual cap de la BRIMO i l’home que va portar la Mediació al cos .

Les més complexes són les de pressupost, material i recursos humans. Són els grups que han de calcular els números i costos de tots els projectes que tinguin l’avaluació de les comissions. El material, també lligada a la de Tecnologia, revisarà l’actual arsenal de Mossos i buscarà nous productes i sistemes de contenció, dispersió i de gestió de la pau social. Així mateix, una de les comissions més delicades és la de recursos humans, que estudiarà redimensionar la BRIMO i les ARRO. Un punt clau perquè una de les reclamacions és tenir horaris i planificació pròpia al marge de la vocació de servei que mostren els integrants d’aquestes unitats. Pel que fa la d’estructura està analitzant dimensionar la BRIMO i donar més capacitat i efectius a l’ARRO en el seu espai territorial.

A més, aquests estudis ja han acceptat alguna de les propostes com és instruir a membres que normalment es troben en comissàries formació en ordre públic. Una resposta a els atacs que van rebre les comissaries de Vic, Lleida o Vilanova i la Geltrú durant les protestes de Pablo Hasèl. Pel que fa als models comparats, els seus integrants revisarant els models policials existents a l’entorn de les democràcies liberals per tal d’adaptar nous mètodes, tot i que, sovint és la BRIMO qui informa a d’altres cossos policials. Un altre dels punts calents de les comissions és la de formació, una autèntica reclamació de les unitats d’ordre públic que volen més espai i temps per entrenament i preparació. Trapero no vol deixar escapar l’oportunitat de reformular de nou, com es va fer el 2013, l’ordre públic i més després que l’Audiència Nacional lloés el seu sistema i model de contenció durant la jornada del Primer d’Octubre.

Comentaris

  LSO 22/04/2021 1:29 pm
  ¿Se puede confiar en alguien que se pone a las órdenes de sus carceleros?
  Gonzalo 21/04/2021 1:41 pm
  El señor José Luis trapero Álvarez es un gran profesional. Siempre adelantándose a todo lo que pueda ocurrir, preveyendo planes de contingencia y/o desarrollo policial. Quedó demostrado en el juicio, donde relató fehacientemente el plan diseñado para detener a cualquier miembro del Govern si así hubiese sido necesario. Un gran policía, enorme profesional, y mejor persona.
  Arrequeton 21/04/2021 11:28 am
  Com es nota que et dicten els articles des de l'àrea de comunicació de mossos. Ara toca fer campanya a favor del conseller i del Trapero i et passen els noms i cognoms dels policies que has de fer constar, Si segueixes així, l'any que ve et donaran una medalla com ja van fer amb la Navarro i la Punsí, no hi ha res com tenir un grapat de periolistos encarregats de vendre les notícies favorables al règim.
  Anònim 21/04/2021 9:49 am
  Tot és FUM: + BRIMO i ARRO + revisarant els models policials existents a l’entorn de les democràcies LIBERALS. = mossos al servei del caler gros + Inversió tecnològica I la gent votant encara a ERC i Junts per la Pastanaga #moltBéFill
  Anònim 21/04/2021 9:36 am
  Que fácil es hablar de fascismo en los demás,mirar dentro de los Junteros como dice el Quico y veréis como se aprecian claramente tintes fascistas.
  Doctor Strangelove 21/04/2021 8:51 am
  Sóc molt "Drapairista" i sobretot quan va dir que ell estava per complir la llei i defensar l'Estat de Dret, que ens garanteix la nostra llibertat individual, i sobretot la propietat privada! Doc.
  La violencia genètica dels mossos 21/04/2021 8:17 am
  Tot això es paper mullat si no treuen el nombrosos feixistes del cos, i dubto molt que ho facin, no cambiaran res, com molt be va dir el Dr Oriol Mitjar, porten la violencia al gens, son tarats mentals.
   Anònim 21/04/2021 9:32 am
   Tú sí que eres un tarado mental,el Dr.Oriol,ya se retracto de eso y pidió disculpas,no puedes ser más imbécil.
  Anònim 21/04/2021 7:24 am
  Soc el drapaireeeeee.....
  Anònim 21/04/2021 7:24 am
  Soc el drapaireeeeee.....
   Jos 21/04/2021 10:50 pm
   Pues mira si ya se han nombrado diez comisiones, se puede considerar realizado el trabajo. Solo hay que levantar acta de cada una de ellas y pasar copia. Así solucionabamos en la empresa donde trabaje muchos años, todos los problemas. Se convocaba la reunión con todoas las partes implicadas, se discutía de todo hasta la hora de comer. El convocante de la reunión levantaba acta, pasaba una copia a los asistentes y jefes superiores et voilá... problema resuelto.
  Com no 21/04/2021 12:37 am
  La noticia de la familia Pujol no interessa en aquest diari subvencionar per Juntsx cat
  Luisnomeacuerdo 21/04/2021 12:21 am
  Que le vas a dar a los policías para repeler a los delincuentes una hoja con los segaores, menuda pandilla de ineptos estáis hechos.
  Anònim 20/04/2021 10:56 pm
  El Sr Trapero, te molta feina a treure els feixistes de dins els mossos, si no ho aconsegueix caurà, perquè la policia mai serà eficient com el que ha d'esser, les obligacions son les que son i son cares.
  Ramon 20/04/2021 10:32 pm
  La repressió espanyola és odi, és càstic i SOBRETOT és escarment. El bombardeig que calia fer-nos cada vint anys per mantenir-nos sotmesos. Ara estem en ple bombardeig. I el bombardeig només s'acabarà si li posem el cul a Espanya. És a dir, si votem ERC. I llavors, com sempre des de fa tres segles, Espanya premia els botiflers de torn. Que això és pel que frisa ERC. Sucar durant tota una generació com a premi per la traïció.

Nou comentari