El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conseller Elena refreda els canvis de Trapero a la Brimo
  • CA

Sense pressa. Poc a poc i bona lletra. Aquesta és la màxima de treball del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del seu equip, el secretari general Oriol Amorós, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, en una qüestió tan delicada com l’ordre públic. Així es desprèn d’un informe remès al Parlament, a petició del diputat del PSC-Units per Avançar, Ramon Espadaler, sobre els estudis que ha impulsat el major del cos, Josep Lluís Trapero, sobre les unitats especialitzades en la matèria, la Brigada Mòbil (Brimo) i les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO). De moment, Elena considera que aquests estudis són “interns” i es “troben en una fase incipient” sense donar cap detall ni pista del calendari ni de l’abast que poden tenir.

“Des de la policia de la Generalitat s’ha impulsat, per pròpia iniciativa, una tasca d’anàlisi i de millora de la funció de protecció de l’ordre públic, com a garantia del lliure exercici del dret de reunió i manifestació pacífica“, aclareix el conseller en el seu informe parlamentari. En aquest sentit, admet també la informació avançada per aquest diari de les deu comissions que va organitzar Trapero per estudiar el model d’ordre públic i poder presentar-lo en una virtual comissió parlamentària de revisió.

El major Josep Lluís Trapero al Complex Central dels Mossos, el 13 de novembre de 2020 / ACN

Tot i que aquest estudi ha de servir per establir “línies de futur”, el conseller deixar ben clar que “no obstant, es tracta d’un exercici intern que es troba en una fase incipient encara sense propostes d’actuació, per la qual cosa, no es poden aportar conclusions ni determinar el calendari d’implementació”. Així mateix, el conseller emfatitza que ni tan sols s’ha informat al Consell de la Policia, el lloc on es troben administració, prefectura i sindicats. En definitiva, Elena, lluny de donar pàtina de projecte material, assegura que “la voluntat és que aquesta aportació sigui una referència per als futurs debats que es puguin produir a l’entorn d’aquesta àrea tan important per a l’activitat de qualsevol cos policial”.

En aquesta línia, expressa que allò recollit en aquests estudis “s’emmarcarà en les directrius que disposi el possible debat que hi pugui haver en seu parlamentària aquesta legislatura”. Precisament aquest informe arriba just una setmana abans que el ple del Parlament voti la proposta d’ERC, JxCat, la CUP i ECP per crear una comissió d’estudi sobre el model policial. La famosa comissió parlamentària -amb el model de la creada el 2013 que va servir per retirar les bales goma de l’arsenal dels Mossos- pactada en els acords de Govern per tornar a perfilar legislativament el model d’ordre públic de la policia catalana.

En l’informe presentat al Parlament, el conseller deixa ben clar que ara per ara “no es poden concretar, si és que n’hi arriba a haver, possibles implicacions a nivell laboral per agents de la Brigada Mòbil o noves distribucions d’efectius a nivell territorial”. D’aquesta manera, barra el pas, de moment a una fusió freda entre Brimo i ARRO a nivell territorial així com la descentralització de la unitat d’elit d’ordre públic dels Mossos que ara té com a única base i seu el Complex Central dels Mossos, Egara, a Sabadell. També insisteix la mateixa resposta que “a hores d’ara no es pot determinar si podria comportar canvis en la formació relacionada amb l’ordre públic per els agents de la Policia”. Així mateix, no entrar ni a valorar la “possible implicació pressupostària” del projecte d’estudi de Trapero perquè “no es pot avaluar sense propostes concretes d’actuació”.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena | ACN
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena | ACN

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TRAPERO, ETS UN COVARD, I UN FALS a juliol 16, 2021 | 08:21
    TRAPERO, ETS UN COVARD, I UN FALS juliol 16, 2021 | 08:21
    Es a dir, Elena, ja t'has cagat a sobre, els sindicats de la MAFIA dels Mossos, t'han advertir que no es toca res, els faxistes de ultradreta. podran continuar apalliçan ciutadans, Catalans esclar, els de VOX, un copet a la esquena, per tenir una Policia "Catalana" com aquesta, es millor que es disolgui, i tenir la GC, al menys ells no amagan el que son, franquistes per convicció
  2. Icona del comentari de: Que es prenguin el temps que calgui... a juliol 16, 2021 | 09:36
    Que es prenguin el temps que calgui... juliol 16, 2021 | 09:36
    ... però seria exigible saber quants d'aquests criminals han estat suspesos, engarjolats o tancats en un psiquiàtric. Estaríem més tranquils si sabéssim que ja jan retirat els miserables que hem vist múltiples vegades actuar com a cafres -indistingibles dels guardiainsivís i els policia-nacis-, que han perpetrat atestats falsos -al mes pur estil "Hideputabaena"- o com aquell sorge infantiloide que TV3 va enganxar a Tarragona rient després de disparar el foam per tot seguir disculpar-se per haver estat pescat infraganti. Se m'acut instaurar una empresa turística de galeres per poder reconvertir aquests inútils en galiots.
    • Icona del comentari de: Jacks a juliol 16, 2021 | 12:46
      Jacks juliol 16, 2021 | 12:46
      Cap, son heroes Ñordos. ?????????‍♂️
  3. Icona del comentari de: maximilian robespierre a juliol 16, 2021 | 09:42
    maximilian robespierre juliol 16, 2021 | 09:42
    Que el trapero es dels seus (escañol)queda palés amb la senténcia que el va absoldre. O qué, sino?. I aquest impuls que des de la policia de la Generalitat s’ha impulsat, per pròpia iniciativa, una tasca d’anàlisi i de millora de la funció de protecció de l’ordre públic, com a garantia del lliure exercici del dret de reunió i manifestació pacífica“,es pot traduïr com una millora en la funció d´apallisar catalans independentistes i garantia del exercici de reunió i manifestació dels fatxes.
  4. Icona del comentari de: Delicat a juliol 16, 2021 | 10:26
    Delicat juliol 16, 2021 | 10:26
    Una questió tant delicada com l'ordre públic, i resulta que obeeixen a la Injustícia Española Inquisitorial. Son forçes d'ocupació, com pn i gc.
  5. Icona del comentari de: Dragó a juliol 16, 2021 | 11:44
    Dragó juliol 16, 2021 | 11:44
    Era de calaix que Trapero no podria tirar endavant les seves fantasies sobre la Brimo. Els dragons som eterns!!!! Vinga indepes a seguir amb els somnis humits de fer desaparèixer la Brimo
    • Icona del comentari de: Jacks a juliol 16, 2021 | 12:44
      Jacks juliol 16, 2021 | 12:44
      No es qüestió de fer desaparèixer la brimo, es treure els quatre tarats i fatxes del cos. Qui no segueixi les normes al carrer, com en tots els oficis. No se si m’ he explicat, o no ho entens ? Son policies i no matons, han de fer cumplir la llei, no matxacar pel seu propi plaer, ara actualment algun una mica xulo i burro hi ha.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa