L’excap de la Brimo guanya punts com a futur cap d’Informació dels Mossos

L’intendent Carles Hernàndez, un veterà del cos, té tots els números per comandar una de les comissaries claus i més delicades del cos de Mossos d’Esquadra, la comissaria general d’Informació (CGINF). Aquesta és la idea de l’actual prefectura comandada pel comissari Josep Estela, segons ha pogut saber El Món. Hernàndez que va ser el responsable dels canvis a la Brigada Mòbil dels Mossos, la unitat d’elit antiavalots, va ser nomenat sots-caps d’informació el 18 de gener de 2019 per l’aleshores conseller d’Interior, Miquel Buch.

Ara amb l’ascens del comissari Xavier Porcuna a cap de la comissaria superior d’Organització Territorial, Hernàndez agafa les regnes d’una comissaria que Estela, i especialment el comissari Eduard Sallent, un veritable fan de la informació, la intel·ligència, la prospectiva i la ciberintel·ligència com eines indispensables per modernitzar i millorar la funció policial, volen col·locar a l’epicentre de les noves necessitats de la policia de la Generalitat.

Hernàndez va ser rellevat com cap de la Brimo poc més d’un mes després una actuació dels antiavalots a Girona per evitar el xoc entre antifeixistes i membres de Vox el dia de la Constitució a Girona. L’aleshores cap dels Dragons va actuar a primera fila amb una defensa extensible per evitar el que, de ben segur, hauria acabat en una batalla campal. La seva imatge va generar una sonora topada entre el conseller Buch i l’aleshores president Quim Torra, que reclamava que rodessin caps. Hernàndez ja havia demanat abans de la polèmica un trasllat i se’l va ascendir a sots-cap de la comissaria que genera la intel·ligència policial.

De fet, l’intendent era molt respectat entre la tropa de l’ordre públic i hi tenia una forta ascendència. Un respecte que en una unitat d’aquestes característiques es molt difícil d’assolir. En aquest sentit, cal destacar que l’intendent Hernàndez, quan era inspector, va ser la mà dreta del també intendent Marc Caparrós, quan el 2013, l’aleshores Director General de la Policia, Manel Prat, va encomanar-los revisar de dalt a baix la Brimo arran del cas Quintana. 

Carles Hernàndez, en la seva polèmica actuació a Girona
Carles Hernàndez, en la seva polèmica actuació a Girona

Caparrós va ser rellevat el 2015, i fou aleshores quan Hernàndez es va fer càrrec del comandament de la Brimo, substituint Caparrós. Amb el major Josep Lluís Trapero al capdavant del cos va ascendir a intendent. Quan va plegar, membres de la Brimo i d’altres comandaments comentaven que havia fet “una molt bona feina i més en un moment d’estancament del cos, on no hi havia renovació”.  A més, estava capacitat tècnicament i tenia un gran especialització.

El canvi de destí va arribar i Hernàndez es va incorporar a Informació, en un moment on també hi havia un relleu interessant. L’històric comissari Manuel Castellví, conegut com l’Spaguetti per la seva obsessió amb els famosos anarquistes italians, passava a segona activitat i assumia la comandància l’aleshores Intendent Sallent. Hernàndez va ser el nexe entre Informació i l’ordre públic amb una reforma integral de la Unitat Central d’Informació d’Ordre Públic que ha esdevingut en el Grup d’Investigació de l’Ordre Públic (GIDOP). També, tot i els escassos recursos que retreuen molts dels seus integrants, s’estan reformulant sectors com ara l’opaca Unitat Central d’Investigació d’Extremismes Violents.

Hernàndez, doncs, agafa el relleu de Porcuna, en un moment traNscendental de renovació de la policia i sobretot per la importància que Estela, Sallent- i la intendent Rosa Bosch, volen donar a la informació i a la intel·ligència com eines indispensables. El pla que haurà d’implementar Hernàndez és aprofitar les més de 50 antenes que tenen els Mossos a través de les comissaries, el teixit territorial, la col·laboració amb les policies locals i sobretot, la integració al Centre de Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) així com l’accés a diferents bases de dades policials internacionals. Hernàndez serà el responsable de qüestions tan delicades com el terrorisme i crim organitzat.

Comentaris

  Pepitugrillu Desembre 22, 2021 | 19:16
  Efectivament ens hem tornat completament bojos!
  Si Desembre 22, 2021 | 22:16
  El Estado reforçant el control dels Mossos. Tots coneixem els responssables. Tots coneixem els qui callen.
  Pepet Desembre 23, 2021 | 01:31
  Donant ales a un doberman, ole tu. És del que va ostiant als joves antisistema enlloc dels faxistes antisistema.
  Un qualsevol Desembre 23, 2021 | 08:40
  Debem estar molt malament de candidats per haver de aprofitar aquests energumens sense neurones, i desprès s'estranyen que els ciutadans els veguin mes com un problema que no pas per ajudar, Com han dit mossos per la República, si la extrema dreta ha ficat el crit al cel per la destitució de Trapero, es que han fet be.
  joansjosepsiases Desembre 23, 2021 | 10:09
  O no entenc res, o té informació sensible sobre els nostres pares de la pàtria...
  VERITAS Desembre 23, 2021 | 12:10
  BRIMO = 100 % XUSMA NYORDA

Nou comentari