El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Miralles és reelegit coordinador general d’EUiA
  • CA

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Jordi Miralles, ha revalidat el càrrec per tercera vegada consecutiva amb un suport del 89,23%.

L’Assemblea de la formació també ha avalat amb un 86,8% els documents estratègics del partit, que reclamen una coalició política amb Iniciativa i aposten per canviar el model d’infraestructures del Govern català.

En el seu discurs, Miralles ha utilitzat el suport rebut per demostrar que és possible la “unitat” en els si de la formació. “Si a Catalunya és possible, per què no és possible a Madrid?”, ha dit en referència a la crisi interna que viu Izquierda Unida (IU) a la resta de l’Estat.

EUiA aspira a una “coalició política” amb Iniciativa

Així mateix, EUiA i Iniciativa s’han emplaçat a parlar “sense límits” sobre com aprofundir en la coalició electoral que mantenen a Catalunya.

Ara, els dos partits conformen una coalició, però EUiA vol anar més enllà i aspira a una “coalició política” amb els ecosocialistes. El secretari general d’Iniciativa, Jordi Guillot, ha dit que no es tanquen “a parlar de res amb EUiA” i no marquen “cap horitzó” en les seves relacions.

No obstant, ha subratllat que abans s’ha de “consolidar” la coalició electoral entre els dos partits i millorar aspectes en l’àmbit nacional i local.

Miralles està d’acord que per “donar un segon pas” cal “millorar el primer”, però ha insistit que volen augmentar el nivell de “decisió” amb els ecosocialistes.

EUiA proposa una política de comunicació comuna o un òrgan de coordinació de la política catalana i governamental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa