Mas aposta pel PDeCAT perquè l’“incomoden els projectes que porten a divisions”

L'expresident confessa no sentir-se a gust amb opcions diferents a la d'Àngels Chacón

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha fet aquest dimarts una nova incursió en la campanya electoral en un acte del PDeCAT, partit pel qual aposta aquest 14-F i en el qual s’hi va quedar, ha explicat, perquè l’“incomoden els projectes que porten a divisions”. Mas no ha mencionat cap sigla, tot i que s’entén que la crítica va dirigida al JxCAT de Carles Puigdemont.

L’expresident ha afirmat que aquest és un dels motius pel qual no va marxar del partit que ara lidera Àngels Chacón, després que Carles Puigdemont tirés endavant amb l’aventura de JxCAT: “Molts de nosaltres ens hem passat la nostra vida política sumant sensibilitats i corrents ideològiques; quan dins del nostre espai es presenta un camí que, en el fons, no porta a aquesta suma a la que estàvem acostumats algunes persones no m’hi sento del tot còmode”.

Una altra de les raons per decidir romandre al PDeCAT ha estat la defensa d’un model de país: “Quan has cregut tants anys en un determinat model i has treballat perquè tiri endavant, has de saber on et sents més a gust des d’un punt de vista de les idees i, entre tot el que hi ha en aquest moments, el PDeCAT és el que més s’assembla al que jo he defensat durant 30 anys de la meva vida”.

Ara bé, Mas es vol mostrar suau pel que fa a les crítiques a JxCAT i ha dit que la seva voluntat és contribuir en el moment actual oferint una ajuda sense que aquesta “es converteixi en un atac a ningú i una simple batalla electoral”.

En el mateix acte a Girona ha intervingut l’exconsellera Irene Rigau, que també ha parlat de la necessitat de defensar un model de país davant de qualsevol altra consideració en aquest moment: “Clar que aspirem a que Catalunya sigui independent, però en el moment que la unitat no es fa possible, no podem supeditar els models de societat a la ideologia independentista, l’hem de fer compatible, i Catalunya i les persones van primer”.

Comentaris

  Ramon 09/02/2021 5:04 pm
  Compliré ma promesa. Si la victòria de Junts per Catalunya està dada i beneïda, i això cada dia pinta més clar, votaré el PdCat.
   Ricard 09/02/2021 8:04 pm
   Ho té difícil això de votar ja sabent el resultat.
   Un lector 09/02/2021 6:59 pm
   Molt bé, això és el que fan els "CHAQUETEROS".
  Com es menja això, Mas? 09/02/2021 4:43 pm
  l'incomden els projectes que portan a divisions i vostè es divideix per esgarrapat 4 vots? Les vedets, hi ha cops que no veuen que'l seu temps ha passat i fan el ridícul...
  Angelo 09/02/2021 4:34 pm
  El PdCat és com Unió després de trencar amb Convergència: un engendre per treure vots a JxCat, res més.
  Bot 09/02/2021 1:39 pm
  L'esquerra està infiltrada al complet per gent sense escrúpols ni ètica, ni moral, ni convicció, ni èpica.
   Clara 09/02/2021 4:29 pm
   És nota d'una hora lluny que en Mas ha sofert pressió contundent de "qui sigui" per tal de restar vots a JUNTS. Petdecat ha sigut poc solidari i encara buscant brega. Sense JXCAT no tindria els espais de publicitat que ara gaudeix.
   41
   69
   Respon
    Ricard 09/02/2021 8:02 pm
    Efectivament, el President Mas va dir que no prendria partit entre el pdcat i Junts. Pero amb Junts no fa campanya.
    Clara, presió d'on? 09/02/2021 6:56 pm
    Del Capo di Famiglia Pujol? De Madrit per coneixer algún chanchullo? Si es presiona, el presionat es defensa si no ha d'ocultar res. Si ha d'ocultar quelcom... fa un Rajoy, "Y TU MÁS".
  Ramon 09/02/2021 1:24 pm
  En qualsevol democràcia, el PdCat seria esquerra moderada. I JxCat esquerra radical. Però ja ho veieu de què serveix competir en esquerranismes amb el tripartit o sigui amb l'enemic o sigui amb Espanya. Va la Bassa i en míting demana que qui sigui de dretes us voti. Que no veieu que hiperdemostrar esquerranismes és nociu de cara a una causa nacional i, a sobre, debades de cara al relat del tripartit o sigui de l'enemic o sigui d'Espanya?
  1
  104
  Respon
  Guillem_ 09/02/2021 1:22 pm
  Heu fet un favor a Jxcat. Convergencia o el que queda es Pdcat, una èlit que crec que viu en el mon real.
   Jordi 09/02/2021 7:50 pm
   Estic completament a favor del que diu i manifesta el PdCAT. Junts per Catalunya és una carcarssa buida que embolcalla el president Puigdemont. I tant que us votaré. Sense fresses, amb total educació i respecte però dient les coses clares! Endavant; el món és dels valents!
    Ricard 09/02/2021 8:01 pm
    Ser valent es defensar la independència, No és el fort del pdcat. Té una proposta servil, irreal, amb els castellans que ens estoven sempre que poden. Llàstima.
  Ramon 09/02/2021 1:21 pm
  Qui estigui d'acord amb l'actual diagnosi d'ERC en relació amb la independència ha de fer dues coses: 1. Maleir ERC; 2. Votar PdCat. I qui no hi estigui d'acord també ha de fer dues coses: 1. Maleir ERC; 2. Votar Junts per Catalunya.
  11
  84
  Respon
  Ricard 09/02/2021 1:11 pm
  Lamentablement deixar tirats els votants de l'1 d'octubre fent crides al diàleg (amb qui?), la moderació (és moderat mantenir l'estat d'esclavatge que patim? i legalitzar les agressions de la força expedicionària radical castellanista?), l'eliminació de l'Impost de Successions o la defensa indiscriminada de l'escola concertada (incloses les regides per sectes religioses?) o la col-laboració público-privada (perdoni, però això amb aquest detall és un punt cabdal en un programa electoral, o no seria més lògic destacar el finançament públic a fons perdut d'autònoms i pime's desesperats per la pandèmia?). No vull un programa demagògic vistós de dreta, simplement per esgarrapar vots a Junts diferenciant-se, i no per convenciment polític. Això és unir? Malparlar del que tu mateix has protagonitzat estant al Govern de la Generalitat fins fa 4 dies? Aquesta unió jo no la vull.
  Ramon 09/02/2021 1:03 pm
  La cosa més estúpida de JxCat per no voler sumar amb el PdCat era que, en cas de fer-ho, els associarien amb Convergència. Primera, que t'associïn amb Convergència és un honor. Convergència ara no toca però sí que va tocar i si ara hi ha la possibilitat que toqui la independència és sobretot gràcies al que va fer Convergència. Convergència no se l'ha de defugir sinó de defensar, honorar i agrair. Ja només faltaria que aquí tingués portes obertes qui va ser botifler tota la vida, i que se les tanqués a qui va plantar-li cara a aquests exbotiflers. I segona, però que no veieu, Junts per Catalunya, que convergents us ho diuen igualment? Ni que féssiu un programa trotskista, us ho diríeu. És lamentable, que no hagueu sumat. I la culpa de no haver sumat no la té el PdCat, ni menys encara el president Mas.
  16
  58
  Respon
  Em sap greu President Mas 09/02/2021 12:55 pm
  Però en aquests moment no estic d'acord amb vos,em quedo amb el President Puigdemont però li agreeixo lo del 9 N perque va ser gràcies vos i a David Fernandez de la Cup què ho vareu fer possible.També li he de dir que gràciesva vos molta gent ens varem fer independentistes.
  43
  16
  Respon
   Si noia, 09/02/2021 9:58 pm
   l'1-O va ser una costellada de 3 respostes per aconseguir la "unitat" amb xantatges per part de Miss Catalunya. Gràcies CUP per jubilar al rei del procesdisme.
  odisea 09/02/2021 12:39 pm
  No sacareis nada,pero perjudicais a Junts,que mala jugada.

Nou comentari