Marlaska manté que el “retorn assistit” de menors es fa amb “garanties” i remarca que Interior és “un engranatge més”

El ministre garanteix que acatarà les decisions judicials si els tribunals paralitzen definitivament les expulsions

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha insistit que les devolucions de menors migrants a Ceuta s’estan fent amb “garanties” i conforme a l’acord de cooperació subscrit el 2007 entre Espanya i el Marroc de prevenció de migració il·legal de menors i el seu retorn concertat. En una entrevista aquest dimarts al matí a RNE, Marlaska ha argumentat que no es tracta d’expulsions sinó de “retorns assistits“, que es fan “en benefici del menor” perquè tenen com a objectiu “restablir la seva vida familiar i cultural”. Marlaska ha remarcat que el seu Ministeri és un “engranatge més”, ja que els retorns són fruit d’una “coordinació interinstitucional”, i que és el govern de Ceuta qui resol “si un menor és susceptible de retorn assistit”.

Marlaska ha subratllat que les devolucions s’estan fent quan “no existeix cap risc” per a la integritat del menor i que el fet de tornar amb la família també és un dret dels infants i joves. El ministre ha dit que les autoritats de Ceuta, que tenen la tutela, estan determinant si ser retornat amb la família és en interès dels menors expulsats. El ministre d’Interior ha garantit que acatarà les decisions judicials si els tribunals paralitzen definitivament les expulsions i ha explicat que les autoritats concernides presentaran al·legacions contra la decisió d’un jutjat de Ceuta de paralitzar durant tres dies les devolucions.

L’Audiència Nacional intervé

Marlaska ha confirmat que l’Audiència Nacional ha demanat al Ministeri d’Interior que aporti l’ofici del 10 d’agost de la Secretaria d’Estat de Seguretat que va ordenar la repatriació de menors. La sala contenciosa-administrativa dona 24 hores per presentar-lo arran d’un recurs presentat per la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat, que reclama la suspensió cautelar dels trasllats.

Comentaris

    Tano 17/08/2021 12:22 pm
    Un altre intelectual del PSOE, que tot el que diu la ONU s'ho passa pel forro.
    Varist 18/08/2021 7:30 am
    Posa-li un turbant al cap i ja tens un talibà moña

Nou comentari