El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marín demanarà que s’arxivi la seva imputació per les irregularitats al Consell Esportiu de l’Hospitalet
  • CA

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, assegura que demanarà que s’arxivi la seva imputació en la causa que la implica en el cas del Consell Esportiu de la ciutat. Marín ha declarat aquest divendres a la Ciutat de la Justícia, i se li atribueixen un presumpte delicte de prevaricació, malversació de cabals públics i omissió del deure de perseguir el delicte. L’alcaldessa assegura que ha contestat a totes les preguntes que li han fet les parts i ha defensat que sempre ha actuat dintre de la legalitat i amb l’assessorament jurídic de l’Ajuntament. De la mateixa manera, ha avançat que en les properes setmanes preveu poder presentar la petició perquè s’arxivi la causa contra ella, i ha afegit que confia plenament en la justícia.

Marín ha declarat durant poc més d’una hora al jutjat, d’on ha sortit i s’ha desplaçat en cotxe fins la seu dels mitjans de comunicació municipals de l’Hospitalet, on ha fet una breu intervenció sense preguntes davant dels mitjans de comunicació. “Espero poder demanar l’arxivament de forma ràpida, i en les properes setmanes així ho faré, en el moment que això sigui possible”, ha dit. Per últim, ha expressat que confia plenament en la justícia, un cop ha explicat tot el que havia de dir, tant ella com la resta de persones que han declarat en els darrers dies en seu judicial.

Per la seva banda, l’advocat de Marín, Fermí Morales, ha aclarit que no es farien més valoracions “per respecte” al procediment legal i al moment processal, i que encara no hi ha dates per demanar l’arxivament de la causa perquè encara hi ha diligències per practicar. De la mateixa manera, sobre el bolcat del contingut del telèfon mòbil de l’alcaldessa, en no haver-hi aspectes rellevants no s’han aportat a la causa el seu contingut.

Marín nega haver actuat amb passivitat

L’alcaldessa Núria Marín ha negat aquest divendres davant de la jutgessa que actués amb passivitat quan fa poc més d’un any un regidor li va denunciar possibles irregularitats comptables al Consell Esportiu de la ciutat. Marín assegura que de seguida es va reunir amb els regidors afectats, va encarregar una auditoria externa i va demanar a funcionaris municipals que seguissin la qüestió. També ha negat que en la reunió d’una hora que va tenir amb el regidor socialista Jaume Graells el 3 de febrer del 2020 aquest li aportés documentació sobre les possibles irregularitats i també ha negat que dilatés una possible resposta i l’encàrrec de l’auditoria. Així, ha dit que l’endemà de reunir-se amb Graells va encarregar a la secretaria general del consistori l’anàlisi tècnica de la documentació i que s’encarregués una auditoria.

Segons sembla, el 4 de febrer la secretària general de l’Ajuntament va dir a Graells que potser caldria apartar cautelarment els regidors Cristobal Plaza i Cristian Alcázar, molt implicats en la gestió del Consell, però Marín ha negat que la secretària general li traslladés aquesta opinió a ella. No obstant això, Graells va explicar que una setmana després dels fets encara no s’havia avançat, i no va ser fins al març quan l’auditor va començar a treballar amb la documentació del Consell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a abril 09, 2021 | 13:47
    mala peça abril 09, 2021 | 13:47
    segur que li concediran, sap que juga al seu favor, que el miguel izeta farà l'impossible, perquè li ho afinin
  2. Icona del comentari de: bs a abril 09, 2021 | 15:57
    bs abril 09, 2021 | 15:57
    xorissos
  3. Icona del comentari de: Ramon a abril 09, 2021 | 16:27
    Ramon abril 09, 2021 | 16:27
    Si ara sortís a la llum una xoriçada d'aquesta sociata a la diPutació, ERC exigiria que dimitís de l'ajuntament?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa