El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La mare de Hasél, citada a declarar per una manifestació a favor del raper
  • CA

La mare de Pablo Hasél haurà de declarar als jutjats el pròxim 7 de febrer acusada d’organitzar una manifestació a Lleida el 17 de febrer del 2021, l’endemà que el raper fos detingut i empresonat, segons ha denunciat la Plataforma Llibertat Pablo Hasél, que ha convocat una protesta el mateix dia per donar suport a Paloma Duró. Un altre membre de l’entitat ha estat citat a declarar, però no s’hi presentarà per “denunciar la persecució” que pateixen.

Els Mossos d’Esquadra van detenir Pablo Hasél el 16 de febrer del 2021 al rectorat de la Universitat de Lleida, on el raper s’havia tancat amb desenes de persones. L’Audiència Nacional va condemnar Pablo Hasél a 2 anys i 9 mesos de presó per enaltiment del terrorisme a les lletres de les seves cançons. La detenció del raper va provocar manifestacions i aldarulls a Lleida i altres ciutats catalanes que van acabar amb desenes de detinguts.

La primera nit de protestes va acabar amb almenys vuit persones detingudes a Lleida i diverses persones ferides, entre elles sis agents de policia. També es van produir destrosses a establiments i es van cremar contenidors. Durant la segona nit d’aldarulls, que es van originar a la protesta que presumptament hauria organitzat la mare d’Hasél, es van detenir 14 persones més a Lleida. La protesta va acabar a la presó de Ponent, on el raper compleix condemna, i un cop acabada un grup d’encaputxats es va enfrontar amb els Mossos d’Esquadra.

La Plataforma Llibertat Pablo Hasél va organitzar una nova protesta el maig del 2021 per reclamar la seva posada en llibertat. Unes 300 persones van fer una marxa, que va acabar sense incidents greus, des de la Universitat de Lleida fins a la presó de Ponent. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; i el diputat de la CUP Xavi Pellicer van participar en la manifestació sota el lema ‘Violència és no arribar a finals de mes’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa