El paper del poder judicial en l’envestida contra el català a l’escola ha quedat evidenciat i subratllat obertament aquest diumenge en la manifestació organitzada per Escuela de Todos, Societat Civil Ciutadana i altres entitats espanyolistes a Barcelona. Una setmana després de la manifestació de la Diada, la mateixa Guàrdia Urbana que va comptar-hi 150.000 persones ha trobat 2.800 assistents en la marxa del nacionalisme espanyol que reclamava la fi de la immersió lingüística en català a totes les escoles de Catalunya i que l’espanyol hi sigui llengua vehicular “també”. De fet, la paraula “també” era l’única que estava en català en l’enorme pancarta que presidia l’escenari on s’han fet els parlaments finals, que deia “Español, lengua vehicular, també”.

Assistents a la manifestació per reivindicar el castellà com a llengua vehicular a l'escola / S.B.
Assistents a la manifestació per reivindicar el castellà com a llengua vehicular a l’escola / S.B.

En aquest escenari ha sigut on el president d’Impulso Ciudadano, l’exdiputat de Ciutadans al Parlament José Domingo, ha deixat clar que els tribunals donen suport a la seva causa. “Si el poder executiu i el poder legislatiu fallen, el que ens queda és el poder judicial, hi hem d’acudir, amb respecte però amb fermesa”, ha reivindicat. Amb aquesta frase reflectia amb precisió el que ha passat els darrers mesos, amb el TSJC intentant fer complir la sentència del 25% de castellà a les aules, una resolució de la qual el govern espanyol no ha gosat demanar-ne l’execució, ja que responia a un recurs per presentat per l’Advocacia de l’Estat en època del govern de Mariano Rajoy i l’executiu de Pedro Sánchez no s’ha volgut mullar. Mentrestant el Parlament, amb el PSC inclòs, buscava una llei que donés sortida a la immersió encara que fos reduint-la. Moltes veus han assenyalat que en aquest cas els tribunals estaven envaint el terreny del poder legislatiu, cosa que confirmen les paraules de José Domingo avui.

Polítics del PP, Cs i Vox, en la manifestació contra el català a l’escola

El discurs de Domingo es produïda en un passeig Picasso on els manifestants a penes n’omplien la meitat després d’un breu itinerari des de l’Arc de Triomf, amb un trajecte que, malgrat la poca distància que ha cobert, ha durat més d’una hora. El desenvolupament de la marxa ha sigut caòtic. Ha començat tard, ha estat aturada la major part del temps i s’ha reordenat per fer passar els polítics al davant en una capçalera reubicada de manera improvisada. “Immersió és imposició”, en català –un dels pocs moments en què s’ha fet servir aquesta llengua durant la marxa–, ha sigut la consigna oficial que han cridat quan ha començat a caminar amb les càmeres al davant.

Primeres espases del PP, Cs i Vox

Entre els polítics assistents, hi havia representants del PP –la secretària general del PP, Cuca Gamarra, el líder el PP a Catalunya, Alejandro Fernández, la diputada per Barcelona Cayetana Álvarez de Toledo–, de Ciutadans –Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa, Anna Grau– i la líder de Valents, l’eclèctica Eva Parera, mà dreta de Manuel Valls en el projecte fallit a l’Ajuntament de Barcelona i alhora diputada del PP fins al febrer i que ara intenta tirar endavant el seu propi partit, anomenat Valents. També Vox era present en la marxa, amb Santiago Abascal, i altres grupuscles ultres com S’ha Acabat.

En els discursos, de representats de les diverses entitats impulsores de la protesta, s’ha celebrat “l’èxit de la convocatòria”, tot i que no s’ha donat cap xifra de participació, sinó que s’ha fet referència a “milers” d’assistents. Una estona abans, en les clàssiques declaracions a la premsa dels polítics abans de començar una manifestació al final de la qual no tindran cap paper a l’escenari, Arrimadas havia destacat el “mèrit” d’una manifestació que es feia sense el suport dels governs, obviant que la de la Diada no només no tenia el suport del president de la Generalitat i el seu partit, sinó que havia estat criticada obertament per aquests sectors i igualment va ser massiva.

“Volen destruir el castellà”

En els discursos al final de la marxa, s’ha parlat de “por” dels defensors del castellà. “No hem de callar. No és fàcil perquè ens tenen atemorits, però hem de tirar enfavant, i el que no podem caure en l’insult, no podem perdre la raó”, ha aconsellat José Domingo. Altres portaveus han fet referència a les “polítiques repressores del Parlament”, han assegurat que “volen [sense concretar qui] destruir el castellà” i han demanat llibertat per “parlar en la llengua que cadascú vulgui, a l’escola i a tot arreu”.

Una pancarta de la Una manifestació per Barcelona per reivindicar el castellà com a llengua vehicular a l'escola / S.B.
Una pancarta de la manifestació per reivindicar el castellà com a llengua vehicular a l’escola / S.B.

“Som espanyols i castellans i ho defensarem amb la nostra sang si cal”

Entre el públic que se’l escoltava, hi havia tota mena de pancartes, des de les més moderades, que deien “Seny, pau i diàleg” a les més radicals amb un Separatists have a nazi projecte for Catalonia –en un anglès adreçat a una imaginària premsa internacional cobrint l’esdeveniment–, passant per un curiós “Nacionalisme és el pitjor en qualsevol lloc / Nacionalismo es fatal en cualquier lugar“.

Una pancarta que titllava els independentistes de
Una pancarta que titllava els independentistes de “nazis” a la manifestació per reivindicar el castellà com a llengua vehicular a l’escola / S.B.

Altres manifestants anaven encara més lluny. Abans de començar la marxa, un grup de senyores de mitjana edat informava una parella de turistes italians sobre el perquè de la concentració que s’estava formant als peus de l’Arc de Triomf. “Això és una regió d’Espanya, una regió!”, deia a crits la que portava la veu cantant, amb la vella tècnica de parlar més alt als que no parlen la nostra llengua, a veure si així ens entenen. “I prohibeixen parlar espanyol!”, afegia. Per posar-hi context, ho arrodonia dient que “el català només es parla aquí i l’espanyol té 500 milions de parlants”.

A pocs metres d’aquesta arenga, n’hi havia una altra de molt més agressiva. Un home feia un discurs a crits gravant-se amb el seu mòbil, segurament per penjar-lo després en una xarxa social. “Que no ens entabanin, que el 1936 ja ens la van muntar, aquests colpistes traïdors que se salten la Constitució, que en l’article 14 diu que tot els espanyols tenen dret a l’ensenyança lliure en el nostre país [en realitat és el 27 i no esmenta la qüestió de la llengua]”, s’esgargamellava. Després d’un breu aplaudiment que ha aprofitat per respirar, hi ha tornat: “Som espanyols i castellans i ho defensarem amb la nostra sang, si cal. Que ho sàpiguen, que tornarem a guanyar. Si s’aixequen, ens aixecarem nosaltres també [passant per alt que el 1936 l’únic aixecament va ser el de Franco, contra el règim legalment constituït, el de la II República], no ens acolloneixen, morirem dempeus, però ells també!”, ha sentenciat.

Més notícies
L'Estatut d'autonomia de Catalunya davant de la façana del Constitucional

El TC admet a tràmit els recursos contra la llei que elimina el 25%

Notícia: El TC admet a tràmit els recursos contra la llei que elimina el 25%
Comparteix
Accepta estudiar a fons els recursos interposats per Ciutadans i el PP
Notícia: El TC admet a tràmit els recursos contra la llei que elimina el 25% - Mobile
El Palau de Justícia seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) / Jordi Borràs

Educació ordena a les escoles que no apliquin el 25% de castellà

Notícia: Educació ordena a les escoles que no apliquin el 25% de castellà
Comparteix
L'ús de percentatges lingüístics no és compatible amb la nova llei de les llengües oficials a l'ensenyament
Notícia: Educació ordena a les escoles que no apliquin el 25% de castellà - Mobile
Representants d'Escola de Tots en roda de premsa / Escola de Tots

Escuela de Todos demana que Sánchez reclami el 25% de castellà a Aragonès

Notícia: Escuela de Todos demana que Sánchez reclami el 25% de castellà a Aragonès
Comparteix
La plataforma exigeix que s'amenaci amb el recurs "d'inconstitucionalitat"
Notícia: Escuela de Todos demana que Sánchez reclami el 25% de castellà a Aragonès - Mobile
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, al Parlament / ACN

Fiscalia demana l’arxiu de les querelles contra Cambray pel decret del 25%

Notícia: Fiscalia demana l’arxiu de les querelles contra Cambray pel decret del 25%
Comparteix
El ministeri públic reclama rebutjar les denúncies de Cs, Vox i les entitats ultraespanyolistes
Notícia: Fiscalia demana l’arxiu de les querelles contra Cambray pel decret del 25% - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sapiens a setembre 18, 2022 | 15:48
  Sapiens setembre 18, 2022 | 15:48
  Ara si fem cas del recompte de la G.Urbana? Quins collons i quina hipocresia
  • Icona del comentari de: JordiP a setembre 18, 2022 | 17:32
   JordiP setembre 18, 2022 | 17:32
   Tant se val, tontet. Multiplica la xifra per deu, si vols.
 2. Icona del comentari de: la mare del talp a setembre 18, 2022 | 15:50
  la mare del talp setembre 18, 2022 | 15:50
  A Redacció: El nacionalisme espanyol no existeix, Espanya no és una nació. Per definició de la paraula "nació", es clar!
  • Icona del comentari de: JordiP a setembre 18, 2022 | 17:35
   JordiP setembre 18, 2022 | 17:35
   Aquest és l'aberrant concepte "nacionalisme espanyol": imposar la idea d'una nació espanyola quan aquesta no ha existit mai. Vet aquì.
 3. Icona del comentari de: Ricard a setembre 18, 2022 | 15:52
  Ricard setembre 18, 2022 | 15:52
  Els racistes no solen manifestar-se quan creuen que el seu primo zumosol, l'estat avalat per la resta de racistes castellans, no els deixarà sols. Si creuen que els seus privilegis són en perill surten en massa. La baixa assistència no deixa de ser un mal auguri.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 19, 2022 | 14:23
   Pere Llimonera i Citronell setembre 19, 2022 | 14:23
   Que N0, Ricard, que N0 se trata de Baja Asistencia, que N0 os enteráis... la mayoría de esta gente que luchan por la Democracia y los Derechos Lingüísticos de todos, N0 está ni la mitad de "motivados" por el sectarismo, fanatismo, supremacismo, totalitarismo, xenofobia y radicalismo independenciero, que son una masa minoritaria adoctrinada y abducida de gente sin objetivo vital y que llena su vacío vital con continuas Manifas, y protestas, y mas Manifas y protestas; y se apunta a un bombardeo con tal de protestar por algo para así darle un sentido a su vida y creerse superior moralmente al resto de la sociedad... Con todo, La cifra propuesta de 2800, es simplemente Ridícula, malintencionada y DiRiGiDa Políticamente, claro está... Había muchos mas Miles de manifestantes que esa cifra inventada con fines políticos anti-democráticos...
 4. Icona del comentari de: Si és igual a setembre 18, 2022 | 16:18
  Si és igual setembre 18, 2022 | 16:18
  L'espanyol continuarà sent llengua vehicular de facto digui el que digui Plataforma per la Llengua, feixistes afins i el que faci la Gene.
  • Icona del comentari de: Ricard a setembre 18, 2022 | 21:04
   Ricard setembre 18, 2022 | 21:04
   A Zamora tambe són "feixistes" per voler que la llengua vehicular habitual al seu país sigui el castellà? I a Utrecht amb el neerlandès? Si li plau deixi'ns tranquils, racista!
   • Icona del comentari de: Però què dius racista de merda Ricardin? a setembre 19, 2022 | 09:57
    Però què dius racista de merda Ricardin? setembre 19, 2022 | 09:57
    Tu que t'has atrevit a parlar diverses vegades de "raça catalana" i "raça castellana" (no existeixen cap de les dues, ni les races humanes en general) només pots dir-li racista a tu mateix ia ningú més. Els fatxes no apreneu mai.
    • Icona del comentari de: Ricard a setembre 19, 2022 | 13:25
     Ricard setembre 19, 2022 | 13:25
     Les races existeixen. I això no té res de dolent, encara que a Vostè el tema sembla que el posa molt nerviós. Vostè sabrà el perquè. El problema no és que hi hagi races. El problema són els racistes, aquells que tracten de manera discriminatòria per raó de raça, com fan la majoria de castellans amb els catalans i no, per exemple, amb els grecs. Per la responsabilitat exclusiva de racistes, com la majoria de castellans, les races no poden passar desapercebudes. Jo em guardaré molt de qualificar-lo a Vostè infdividualment de racista. Vostè sabrà el que el posa tan nerviós de tot plegat.
     • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 19, 2022 | 15:21
      Pere Llimonera i Citronell setembre 19, 2022 | 15:21
      ... La verdad, Ricard, es que hay que estar muy mal del B0L0 para creer que, de verdad, existen una "raça catalana" y una "raça castellana"; y que , por lo visto, son diferentes; y ademas soltarlo cada dos por tres, o escribirlo en comentarios, como si tuviera algún viso de realidad... ¿Los Aragoneses, los Valencianos, los murcianos y los Navarros de qué raza son? ... ¿O es qué también existen unas razas Aragonesa, Valenciana, los Murciana y Navarra, etc.? ??? ... ¿O es qué pretendes, quizás, que los que hablan Gallego son de una raza, los que hablan castellano de otra, catalán de otra y así sucesivamente? ??? ... Sobrepasáis el ridículo, la verdad... Cuanto MaL han hecho el adoctrinamiento y el supremacismo a las victimas de la Abducción... Ha habido tantos movimientos, mezclas y migraciones internas y externas, colonizaciones, invasiones, en la península, durante siglos, que pensar que en una zona son muy diferentes a la de otra es, N0 solo falso, sino hasta ridículo.... En todo caso, como es un país un poco acomplejado, se han realizado ya estudios genéticos que prueban que no hay diferencias apenas en el genoma de los peninsulares entre si y apenas con los países de Europa Occidental. SÍ, así es, el genoma de los Españoles se parece mas al de los Británicos, franceses y Belgas, que al de los Checos, o Bielorrusos o Turcos o Marroquíes, y claro está, que tailandeses o japoneses... Es bastante homogéneo en toda la Península y N0 es apenas diferente en Catalunya que en Navarra, Galicia, Salamanca o Extremadura... en realidad, en todo sitios, el ADN se parece, en general, al de tus vecinos, excepto por las colonizaciones europeas en América, Asia, Oceanía... Del mismo modo que se ha investigado y verificado que el genoma de los Aborígenes Australianos, aunque sean Negros, es apenas diferente del de los Japoneses o Chinos, y sin embargo, está mas diferenciado de los negros africanos. Esto prueba que N0 existe una raza negra, puesto que ambos poseen piel muy oscura pero los Aborígenes de Guinea Papúa o Australia tienen mas ADN en común entre si y con otros Asiáticos que con los Negros Africanos... Y lo mismo ocurre con uno de Ávila y uno de Girona respecto a un individuo de Liverpool, por muy rubio que quizás sea el ingles y probablemente no lo sean los españoles... Pero claro, explicar estas cosas a adoctrinados, abducidos, sectarios, totalitarios, 'feixistes' y 'genteta' parecida es muchas veces perder el tiempo... Apa, Siau...
     • Icona del comentari de: Les races només existeixen a les ments dels racistes, racista de merda Ricardin a setembre 19, 2022 | 15:35
      Les races només existeixen a les ments dels racistes, racista de merda Ricardin setembre 19, 2022 | 15:35
      En un estudi de 1972 realitzat pel professor de Harvard Richard Lewontin es van analitzar unes proteïnes contingudes a la sang de diferents poblacions. Els resultats no van mostrar diferències significatives des del punt de vista molecular per separar races humanes. Estudis posteriors van contribuir a verificar que la seqüència de bases (les unitats que formen la informació genètica) a l'ADN humà és idèntica al 99,9%, cosa que va demolir completament la possibilitat de trobar un paràmetre fiable per definir les races. Cap idioma no genera una raça ni ho pot fer.
 5. Icona del comentari de: Parlant de tants per cent! a setembre 18, 2022 | 16:39
  Parlant de tants per cent! setembre 18, 2022 | 16:39
  Si segons la guardia urbana aquesta manifestació ha estat feta per 1,8,% (2.800) de la gent que demana l'escola en català (250.000), Doncs que obliguin a un 1,8% del currículum en castey.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 19, 2022 | 15:38
   Pere Llimonera i Citronell setembre 19, 2022 | 15:38
   Ni como chiste tiene gracia, "Parlant de tants per cent!", pero, claro está, esa cifra de 2800, es completamente y simplemente Ridícula, malintencionada y DiRiGiDa Políticamente, con fines espurios y políticos anti-democráticos...... Para el que tenga un poco de "decencia", espíritu Democrático y prurito por conocer la VerDaD, N0 tiene mas que ir a artículos de la prensa nacional donde se ven Fotos y Videos con Muchísimo mas personal que lo que se muestra en la Prensa "Subvencionada" para crear confusión, supongo, y querer minimizar y minusvalorar el acto... Si somos serios, razonables y demócratas adivinamos que obviamente N0 hay 250.000 personas, claro, sino bastantes menos, pero tampoco hay 2.800, sino muchísimos MaS. Bastantes miles; muchos mas que los que algunos pretenden para minimizar. En las Fotos realistas de verdad, las que muestran el evento con autenticidad, se ven "Miles y Miles de manifestantes, muchos mas que lo que pretenden mostrar los que solo quieren tergiversar, abducir e impostar. Aconsejo mirarlas y razonar, ademas, que esta gente y la mucha que N0 ha ido al acto, N0 están poseídas por un fanatismo político que les motive y dirija, por eso son menos propensos a manifestarse y montar pollos y Circos; lo que N0 es el caso de todos en Catalunya... Apa, Siau...
 6. Icona del comentari de: Joan a setembre 18, 2022 | 16:50
  Joan setembre 18, 2022 | 16:50
  La Guàrdia Urbana a inflat bastant la xifra de manifestants, em sembla molt 2.800 persones, si comptem 10 autobusos de Madrid a 60 persones per autobús, serien 600 persones, i potser uns quants guàrdies civils destinats a Barcelona amb la familia podrien sumarse 100 més, serien uns 700 tot plegat, tirant llarg.
  • Icona del comentari de: JordiP a setembre 18, 2022 | 17:41
   JordiP setembre 18, 2022 | 17:41
   No comparteixo les teves conclussions perquè no tinc la informació precisa, però que n'hi havia molta gent de fora, és un fet. Llavors, quants manifestants d'avui residian a Catalunya, que serien els afectats per aquest "problema"? Total: aigua amb sifó. El castellanisme militant a Catalunya s'ha desinflat com un soufflé. Que busquin un motiu de protesta: aquest està ja molt i molt devaluat. Tots els meus fills i nets parlen perfectament castellà malgrat pensar en català. Motiu inexistent. El castellà no està perseguit a Catalunya, digui el que digui aquesta colla d'intolerants.
 7. Icona del comentari de: Tal com raja a setembre 18, 2022 | 17:44
  Tal com raja setembre 18, 2022 | 17:44
  Si tinguessin una mica de cultura no estarien fent el ridícul amb aquestes accions tan feixistes.
 8. Icona del comentari de: El cid campejador a setembre 18, 2022 | 17:54
  El cid campejador setembre 18, 2022 | 17:54
  Avui els espanyols de la metropoli i quatre colons han vingut a reclamar els seus drets de conquesta.
 9. Icona del comentari de: Eusebi Grau Jordà a setembre 18, 2022 | 18:08
  Eusebi Grau Jordà setembre 18, 2022 | 18:08
  Intent d'aquelarre feixista fracassat, portant feixistes i similars des d'espanya.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 18, 2022 | 18:54
   Anònim setembre 18, 2022 | 18:54
   Pero con más clase, no les dan el bocadillo de mortadela.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 19, 2022 | 21:12
   Pere Llimonera i Citronell setembre 19, 2022 | 21:12
   ... La Verdad, Mayor "aquelarre feixista" que el supremacismo independenciero N0 hay... sectarismo, totalitarismo, impostura, intransigencia, falsificación, supremacismo, racismo, xenofobia, ficción, discriminación, nepotismo, clientelismo, nula ética, espíritu reaccionario... es difícil encontrar tanta abyección en cualquier otro Movimiento en el planeta...
 10. Icona del comentari de: FORA-FEIXISTES a setembre 18, 2022 | 18:52
  FORA-FEIXISTES setembre 18, 2022 | 18:52
  El dia que puguem anar a Madrid i tenir la carta en català a qualsevol restaurant podreu venir a explicar "milongues". Mentrestant tota la xusma d'ultradreta no sou benvinguts al nostre país.
 11. Icona del comentari de: Volveros pal pueblu a setembre 18, 2022 | 18:53
  Volveros pal pueblu setembre 18, 2022 | 18:53
  Sempre tots tenen una cara de tarats que no s'aguanten hahaha, quina pena que foten.
 12. Icona del comentari de: BUUUUUHHHHHH a setembre 18, 2022 | 18:54
  BUUUUUHHHHHH setembre 18, 2022 | 18:54
  Si la guardia urbana que son els amiguets de VOX i companyia els hi han fotut 3000 persones això es que no hi havien ni 300.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 19, 2022 | 15:53
   Pere Llimonera i Citronell setembre 19, 2022 | 15:53
   BUUUUUHHHHHH a las cifras falaces que pretenden los separatas... Es ToDo lo contrario, Si la Guardia Urbana dice que son 2.800 es que está siendo usada políticamente por que en Barcelona Gobiernan Colau con ayuda de los partidos separatas suprematas en casi todas las decisiones municipales... La cifra propuesta de 2800, es simplemente Ridícula, malintencionada y DiRiGiDa Políticamente, claro está... Había muchos mas Miles de manifestantes que esa cifra inventada con fines políticos anti-democráticos; y esto se puede verificar en las Fotos y Videos de Periódicos de tirada nacional... La manipulación de los separatas suprematas y de las Fotos y cifras es vergonzosa... Puestos así, podemos decir, sin ningún pudor, que como los separatas falsifican todos los datos y cifras siempre que pueden y exageran enormemente las cifras de sus actos y minimizan hasta el ridículo increíble por nadie con 2 dedos de frente, las de otros, Si en la Diada dicen que había 150.000, pues en esta ha habido 200.000, y si hubo 700.000, en esta 800.000... Puestos a tergiversar los datos, a los otros y hacer guerra de cifras, cada uno dice lo que le parece mas acertado y lo que ve... Apa, Adéu!
 13. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 18, 2022 | 20:34
  Doctor Strangelove setembre 18, 2022 | 20:34
  La majoria de polític catalans han estudiat en col.legis privats i hi porten els seus fills. Allí sí que es fa castellà, però la terregada que va el públic, que no en faci. En fi, és allò de "haz lo que digo, pero no hagas lo que hago"! Doc.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 19, 2022 | 12:52
   Anònim setembre 19, 2022 | 12:52
   Batxiller??
 14. Icona del comentari de: En fi a setembre 18, 2022 | 20:37
  En fi setembre 18, 2022 | 20:37
  L'atansadas és mereix podrir-se en la misèria, i l'abascal també Per cert molt soroll per no res, de més de 40 milions, només 2800 manifestants, això no és ni el 0,025 %
 15. Icona del comentari de: Anònim a setembre 18, 2022 | 23:25
  Anònim setembre 18, 2022 | 23:25
  Que odio hay por aquí. Se palpa un fascismo puro y duro, como los nazis. Cataluña, tierra de " acogida " antes, y ahora, tierra de odio.
 16. Icona del comentari de: Josep a setembre 19, 2022 | 06:26
  Josep setembre 19, 2022 | 06:26
  L'alliberament i l'inici de la independència ja va començar l’1 d'Octubre, això està clar que els que imposen són ells, i que està claríssim que tan pocs NO representen a ningú.
 17. Icona del comentari de: am a setembre 19, 2022 | 08:30
  am setembre 19, 2022 | 08:30
  quatre matats, siudadanos fent el ridícul com sempre
 18. Icona del comentari de: RAMON A a setembre 19, 2022 | 12:57
  RAMON A setembre 19, 2022 | 12:57
  Els de la pachanga castellana tornan a pasturar per aqui un altre diumenge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa